Mariah Carey új karácsonyi dalát is rongyosra fogja hallgatni a világ?

2021/11/09  ·     ·  koncert.hu

Mert a másikkal ez történt: az 1994-es All I Want For Christmas Is You 128 hétig volt jelen a toplistán – kizárólag a Beatles-nek sikerült megelőznie népszerűségben, és ha tartósan nem is, de évente egy meghatározott időszakban tuti felkúszik a toplistákra.

Mariah Carey új karácsonyi dalát is rongyosra fogja hallgatni a világ?

Az All I Want for Christmas Is You Mariah Carey amerikai énekesnő első kislemeze Merry Christmas című karácsonyi albumáról, mely 1994-ben jelent meg. Számos országban előkelő helyezést ért el a slágerlistákon, a mai napig a világ egyik legsikeresebb karácsonyi dala.

A dalt Carey régi dalszerzőtársával, Walter Afanasieff-fel együtt írta. Később többen is feldolgozták, köztük Shania Twain, Samantha Mumba, a My Chemical Romance, a The Cheetah Girls és egy halom műkedvelő énekes :)

A 2003-as Love Actually című filmben Olivia Olson adta elő.

2006-ra az Egyesült Államokban karácsonyi dalok közül ennek a dalnak a csengőhang-változatából kelt el a legtöbb, és az ezt követő három évben is, összesen 1,8 millió eladással.

A dalhoz négy videóklip készült, kettő az eredeti változathoz 1993 karácsonyán, egy a So So Def remixhez 2000-ben, egy pedig a Superfestive! változathoz 2011-ben. Mostanáig csak a Spotify-on több mint 938 millió streameléssel rendelkezik, eközben a hivatalos videót több mint 698 milliószor nézték meg a YouTube-on.

Karácsony királynője húszra még húzhatott volna, és elkészíthette volna tavaly a dal karanténos-karácsonyos vagy 2021-es sima karácsonyos változatát, de ehelyett egy egészen új dallal állt elő, amit november 5-i megjelenése óta "csak" egymillóan néztek meg (a Spotify-ról nincs statunk), s noha már ez is beszédes adat, a fentieket tekintve nem hinnénk, hogy valaha is megelőzi az All I Want for Christmas Is You-t...

Egy új karácsonyi dalnak azért elmegy, főleg úgy, hogy a számban Khalid (Khalid Donnel Robinson) R&B énekessel és Kirk Franklin gospel énekes-karvezetővel kollaborál  :)

 

 

Mariah Carey, karácsonyi dal

 

 

Szólj hozzá!


 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek