Meghozták Európa egyik legszigorúbb rendeletét a partiparadicsomban: vége a piálásnak és az erkélyről ugrálásnak

2020/01/19  ·     ·  koncert.hu, MTI

A Baleár-szigetek kormánya – és lakosai – megelégelték a magukról el- és a partizásba belefeledkezett turisták dúlását, és meghozták az első jogszabályt Európában, amely felettébb szigorúan korlátozza az alkoholfogyasztást. A civilizált turizmussal nincs bajuk, sőt, de a partizó tömegek tombolása már nem kívánatos a felkapott városok bizonyos zónáiban.

Meghozták Európa egyik legszigorúbb rendeletét a partiparadicsomban: vége a piálásnak és az erkélyről ugrálásnak

A jogszabály rendelkezik arról is, hogy azonnal el kell hagynia a szálláshelyét annak a vendégnek, aki szobája erkélyéről vagy ablakából a medencébe ugrik. Az elmúlt évben nyolcan haltak bele abba, hogy ezzel próbálkoztak, de sokakat ez mégsem tart vissza, ezért a baleári kormány 6000 és 60000 euró közötti pénzbírságot határozott meg a szabályszegők megbüntetésére.

A Baleár-szigetek Spanyolország egyik legnépszerűbb turistacélpontja, ahova 2018-ban 16,6 millióan látogattak el. Nincs szükség extra fantáziára ahhoz, hogy elképzeljük, mi folyhatott ott: elegendő csak egy szombati éjszakán végigsétálni a Király utcán, és megtapasztalhatjuk a dolgot dióhéjban, ha beleszaladunk egy – mondjuk – brit legénybúcsús csapatba.

A Baleár-szigetek kormánya nem híve mostantól az alkoholturizmusnak: pénteken fogadták el a kapcsolódó rendeletet.

A szabályozás várhatóan jövő heti hatályba lépésétől kezdve betiltják a vendéglátóhelyeken és szállodákban az alkoholfogyasztásra ösztönző reklámokat, az egyet fizet kettőt vagy többet kap akciókat, az úgynevezett happy hours-t, valamint a szervezett bártúrákat és az alkohol árusító automatákat. A boltokban este fél tíz és reggel nyolc óra között nem lehet majd szeszesitalt vásárolni.

A korlátozás csak bizonyos területekre érvényes, ahol évek óta súlyos problémákat okoznak a részegen randalírozó – főleg brit és német – fiatalok; Mallorca szigetén a Playa de Palma és Playa de Magaluf nevű zónákban, Ibiza szigetén San Antoni város West End elnevezésű negyedében.

Az érintett területeken fekvő szállodákban megszűnik a korlátlan alkoholfogyasztás, étkezésenként legfeljebb három pohár szeszesitalt szolgálhatnak fel egy vendégnek.

Az előírások megsértésének büntetési tétele ezertől 600 ezer euróig terjed, úgyhogy érdemes lesz komolyan venni. Arról nincs hír egyelőre, hogy a kifejezetten erre a célra alakult vállalkozások miből fognak élni ezután...

 

 

Ibiza, Mallorca, parti, alkoholturizmus, rendelet

 

 

Szólj hozzá!


 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek