Nagy Feró: élvezi a szabadságát A DAL zsűrijében

2019/01/31  ·     ·  koncert.hu, MTI

"Nagyon élvezem azt a fajta szabadságot, ami a zsűri munkájában kialakult. A munkamegosztásban mindenkinek megvan a maga szerepe" - mondta Nagy Feró, A Dal 2019 zsűritagja az MTI-nek.

Fotó: Médiaklikk

"Az első két válogatóban látott produkciók közül kettőt-hármat szívesen elfogadnék végső győztesnek. Természetesen nagyon közel áll hozzám a kemény rockzene, de nagyon tetszenek azok a dalok is, amelyekben vannak világzenei hatások" – nyilatkozta a Beatrice frontembere

Nagy Feró kitért arra, hogy tudja, az ízlése nem mindig egyezik a közönségével, de a második válogatón már azt tapasztalta, a nézők ugyanazoknak adták a magas pontszámokat, akiknek a zsűritagok. Azt is mondta, sajnos előfordul, hogy angol nyelvű szöveggel próbálják elfedni a mondanivaló silányságát.

"A magyarul megszólaló dalok között megesik, hogy vannak jó gondolatok, de a szövegbe átültetés nem sikerül. Olykor azt érzem, amit hallok, az a magyar nyelv, vers, etika, líra totális kudarca. Annak idején mi még megpróbáltunk valami irodalmi fogódzót keresni az alkotás során, most ez nincs, a végeredmény ezért szegényes is tud lenni" – fogalmazott Nagy Feró.

Munkatársunk nem volt különösebben elájulva az első válogató alatti megnyilvánulásaitól.

Arról, hogy mennyire érdeklelte a nézőket például az első forduló, itt írtunk.

A szombati forduló fellépőiről itt lehet olvasni.

A Beatrice egyébként március 1-jén a Barba Negrában ad nagykoncertet.

"Szeretném, ha olyan dalokat is eljátszanánk, amelyeket szinte soha nem szoktunk, mert az emberek talán már nem is értenék őket, számomra azonban nagyon fontosak. Ilyenek például az ős-Bikini számai. Amúgy idén nekiülünk egy új Beatrice-stúdiólemeznek".
  

A DAL 2019, Nagy Feró, Beatrice

 

 

Szólj hozzá!


 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek