Nem a The Cranberries volt Dolores O'Riordan utolsó projektje

2018/01/16  ·     ·  Juhász Vali

Illetve, nem teljesen... O'Riordan a zenekar leghíresebb és legsikeresebb dalát, a Zombie-t kezdte felénekelni egy feltörekvő Los Angeles-i banda feldolgozásában Londonban.

Fotó: Bad Wolves

Ez a banda pedig a Bad Wolves, amelynek énekese, Tommy Vext a következőket nyilatkozta:

"A Zombie egy hihetetlenül személyes dal ... és mindig éreztük a hitelességet és az őszinteséget Dolores színpadi jelenlétében és felvételeiben, ami olyasvalami volt, amire minden banda törekszik. Amikor megtudtuk, hogy énekelni akar a mi változatunkban, ezt a legnagyobb bóknak éreztük, amit csak egy [zenekar] kaphat. (...)  Összetört szívvel állunk, hogy nem láthatjuk megvalósulni ezt az együttműködést, és szeretnénk kifejezni a legmélyebb részvétünket a családjának, a barátainak, a szeretteinek és a rajongóinak Írországban – és a világ bármely pontján. Reméljük, még mindig büszkék lehetünk arra, hogy megosztjuk a mi Zombi-változatunkat a világgal."

Amikor a Bad Wolves elkezdett dolgozni a következő albumán, az Eleven Seven Music elnöke, Allen Kovac – aki évek óta a The Cranberries menedzsere –, rögtön tudta, hogy a verzió igazán különleges, és elküldte O'Riordannak, aki felvette a kapcsolatot a zenekarral, és felajánlotta, hogy énekel a dalban. Az együttműködést az Eleven Seven nemzetközi ügyvezető igazgatója, Dan Waite, az O'Riordan egyik régi barátja koordinálta, és a halála napján lett volna Londonban.

"Amikor először találkoztam Dolores-szel, tudtam, hogy óriási tehetség. A The Cranberries menedzselése és a "Zombie" fontos mérföldköve volt annak az időszaknak. Így amikor Dan Waite felhívott, és felvetette Dolores és Bad Wolves együttműködését, nagyon izgatott voltam, hogy ismét részese lehetek a varázslatnak. Részvétem a gyermekeinek és remélem, hogy a tragédia után békére lelnek." – mondta  Allen Kovac.

Waite hozzátette:

"Az a hír, hogy a barátom, Dolores elment, mélyen megdöbbentett. A The Cranberries-zel az Universal Records-nál dolgoztam, és azóta is folyamatos kapcsolatban álltunk."

"Dolores éjfél után hagyott nekem egy üzenetet, amiben elmondta, hogy mennyire szereti a "Zombie" BW-s változatát, nagyon várta, hogy találkozzunk a stúdióban és felvegyük a vokált. Úgy tűnt, tele van élettel, viccelődött és izgatott volt, hogy látjuk egymást ezen a héten. Halálának híre lesújtott, gondolatban Donnal, az exférjével, a gyermekeivel és az édesanyjával vagyok."

O'Riordan a sajtósa bejelentése szerint hétfőn halt meg Londonban. A 46 éves énekesnő halálával kapcsolatban a "hirtelen" szót használta, de az okokról egyelőre tovább sem tudunk részleteket.

The Cranberries, Dolores O'Riordan, gyász, Zombie

 

 

Szólj hozzá!


Budapesten zárja tavaszi turnéját Dan Patlansky

Budapesten zárja tavaszi turnéját Dan Patlansky

A kiváló dél-afrikai blues rock gitáros immáron hatodik alkalommal tér vissza fővárosunkba. Dan Patlansky tavaszi turnéjának zárókoncertjére az...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon összeálltak egy dalra

Paul McCartney egyetlen fia és John Lennon kisebbik fia április 12-én, pénteken jelentette meg első kollabjukat, a "Primrose Hill"-t.

Sárarany vinyl – Fekete Jenő 60.

A magyar blueslegenda 60. születésnapját, a pályán eltöltött első 40 évét és az idei Record Store Day-en megjelenő “sárarany” dupla vinyl kiadását ünnepli április 27-én az A38 hajón egy erre az alkalomra alakult, friss formációval.
Új koncertek