The Loved One – Még csak 56 éves lenne

2016. november 24.  ·     ·  Juhász Vali

A héten volt 19 éve, hogy meghalt Michael Hutchence, az INXS ausztrál zenekar énekese. Bár az évforduló nem kerek, mégis muszáj megemlékeznem róla, hiszen a nyolcvanas évek végének és a kilencvenes éveknek egyik nagy pop-rock ikonja volt.

The Loved One – Még csak 56 éves lenne

Életem egyik nagy flash-e volt, amikor a Need You Tonight-ot megláttam az MTV-n (nem azon...!). Azonnal beleszerettem. A zenébe és Hutchence-ba külön is. Gyönyörű férfi volt, klassz, kicsit blues-os hanggal, göndör fürtökkel, és olyan kisugárzással, ami csak a legnagyobbaknak adatik meg. Fel is merült a kérdés néhány évvel később, hogy Oliver Stone The Doors filmjében miért nem ő játszotta Jim Morrisont?

Óriási szerencsém volt, hogy 1991-ben Budapesten, a már-nem-is-tudom-melyik sportcsarnok szabadtéri színpadán láthattam őt (őket), sikereik csúcsán. A látvány egy életre beleégett a retinámba. Utána hallgattam őket jobban (nyilván fordítva kellett volna), de akkor még csak úgy jutottam külföldi lemezekhez, hogy a Déli pályaudvarnál lévő zenesarokba vittem egy kazettát, és 100 forintért átvette nekem lemezről a kolléga.

A halála óta eltelt években sok-sok emberrel találkoztam, akikre legalább akkora hatással volt az INXS, mint rám. Több zenész-ismerőssel énekeltük már a pesti éjszakában a Don't Change-t, vagy a Never Tear Us Apart-ot. Mivel 1997-ben nekem még nem volt internetem és tv-rádió nem mondott be minden rockzenészről mindent, így némi késéssel értesültem haláláról. Gyakorlatilag azóta sem fogom fel. Bono is írt az emlékére egy dalt.

Mi most emlékezzünk rá a The Loved One című INXS-nótával, ez a címe a róla készült dokumentumfilmnek is.


 

 

Szólj hozzá!


Hókirálynő ismét birtokba veszi a Müpa külterét

Hókirálynő ismét birtokba veszi a Müpa külterét

Lassan már hagyománnyá válik, hogy a tél közeledtével a Müpa is ünnepi készülődésbe kezd. Idén november 30-án nyitja meg kapuit a Müpa...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

A világhírű gospel-dal története, amelyet eddig már 67 millióan láttak – magyar csattanóval!

Azért valljuk be, még akkor is nagy szám ez, amikor hetente robbannak be olyan dalok, klipek, szövegvideók, amelyeknek pillanatok alatt szalad fel milliókig a számlálójuk. A cikkünk tárgya azonban mindenhonnan nézve egy igazi gospel-dal, nem egy divatos pop-, rock- vagy bármilyen sláger.

Fatális gikszer: elszállt a keverőpult az Omega arénás nagykoncertjén

Mi először úgy tudtuk, 15 percre állt le a koncert rögtön az első számnál, a Blikk cikkéből azonban kiderült, hogy az a 15 25 volt... De ki számolja... Mondjuk, a zenészek, akik minden egyes kínban töltött percet többszörös hosszúsággal éltek át.

A KORN 6 év után visszatér Budapestre

A nu metal úttörői 2020 nyarán útra kelnek Európában vadonatúj aréna show-jukkal. Előzenekaruk az elmúlt évek egyik legnépszerűbb új európai bandája, a Gojira lesz. Budapestre 2020. június 9-én érkeznek.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek