hrutka

Újraforgatják a Live Aid-et!

2017. augusztus 31.  ·     ·  Juhász Vali

Legalábbis a Queen emlékezetes, 1985-ös jótékonysági koncert-fellépését veszik fel éppen a készülő Bohemian Rhapsody című filmhez. (Többek szerint ez volt a Live Aid csúcspontja)

Fotó: Dave Hogan/John Shearer/Getty Images

Ezt Brian May Instagram-oldaláról tudhattuk meg, aki boldogan tette közkinccsé a forgatáson készült fotót.

A szóban forgó film előkészületeit jó ideje kiemelkedő figyelemmel kíséri a sajtó, így néha úgy tűnik, az előkészületek nyúlnak, mint a rétestészta... Aztán egyszer csak  – egy héttel ezelőtt – megnevezték Bryan Singer filmjének az összes főszereplőjét. Ez a zenekar tagjait alakító színészeket jelenti. A film forgatókönyvét Justin Haythe írta (az ő nevéhez fűződik a Mad Max - Revolutionary Road sztorija).

ÉS AKKOR DOBPERGÉS!

A Queen-film leghfőbb szerepeiben:

Joe Mazzello a basszusgitáros John Deacon-t,

Ben Hardy Roger Taylor dobost,

Gwilym Lee pedig a szólógitárost, Brian Mayt alakítja.

Az már régebben eldőlt, hogy a legendás frontembert, Freddie Mercury-t Rami Malek játssza majd.

Rami Malek, Joe Mazzello,  Ben Hardy, Gwilym Lee

John Deacon, becenéven "Deacy", több kislemezt is komponált az együttesben, köztük a Top 10-es "You're My Best Friend", az "Another One Bites the Dust", a "Back Chat" és az "I Want to Break Free". Deacon a zenekar pénzügyeinek kezelésében is részt vett.  Az őt alakító Joe Mazzello, akinek pályafutása Tim Murphy emlékezetes szerepével kezdődött a Jurassic Parkban, az elmúlt években egy sor filmsikerben szerepelt, köztük a The Social Network (Jesse Eisenberggel), G.I. Joe: Megtorlás, The Wild River, Shadowlands.

Mazzello kicsit megnőtt a Jurassic Park óta...

Roger Taylor, aki minden idők egyik legnagyobb hatású rock-dobosa, minden egyes Queen-albumon legalább egy dalt komponált és el is énekelt. A tenorhangú énekes-dobost megformáló Ben Hardyt korábban az X-Men: Apocalypse-ban láthattuk, és ő szerepel majd az új Mary Shelly (Frankenstein)-filmben.

A Queen-filmben majd a zene ad szárnyakat neki?

Brian Mayaki Mercuryval és Taylorral alapító tagja az együttesnek – jellegzetes gitárjátéka uralta a Queen hangzását a 70-es évek közepétől a 90-es évek elejéig. A gitáros-fenomént alakító Gwilym Lee szerepelt a Jamestown és a Midsomer gyilkosságok című sorozatban.

Ideje volt valami combosabb szerep után futni...

A film amerikai bemutatója 2018. december 25-én várható. 

 

Szólj hozzá!


Bruno Mars tarolt az Amerika Zenei Díjátadón

Bruno Mars tarolt az Amerika Zenei Díjátadón

Az év művésze, az év videója (a That's What I Like), a legjobb pop-rock, soul és R&B album, a kedvenc pop-rock és soul R&B férfielőadó és a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Nagy bejelentések a Nova Rock fesztivál háza tájáról!

A Nova Rock bejelentette a 2018-as fesztivál első fellépőit, és nem okozott csalódást a felhozatal! Már el is indult az előzetes jegyelővétel az oldalukon, engem már most meggyőzött!

Különleges táncszínházi előadás érkezik a Müpába

Először lép fel Magyarországon a 20. század úttörőjének számító balett-társulat, a Dance Theatre of Harlem. Az amerikai táncegyüttes európai turnéjának részeként érkezik a Müpába, ahol november 23-24-én két különböző tematikájú esttel is megörvendezteti a hazai táncrajongókat.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek