Újraforgatják a Live Aid-et!

2017/08/31  ·     ·  Juhász Vali

Legalábbis a Queen emlékezetes, 1985-ös jótékonysági koncert-fellépését veszik fel éppen a készülő Bohemian Rhapsody című filmhez. (Többek szerint ez volt a Live Aid csúcspontja)

Fotó: Dave Hogan/John Shearer/Getty Images

Ezt Brian May Instagram-oldaláról tudhattuk meg, aki boldogan tette közkinccsé a forgatáson készült fotót.

A szóban forgó film előkészületeit jó ideje kiemelkedő figyelemmel kíséri a sajtó, így néha úgy tűnik, az előkészületek nyúlnak, mint a rétestészta... Aztán egyszer csak  – egy héttel ezelőtt – megnevezték Bryan Singer filmjének az összes főszereplőjét. Ez a zenekar tagjait alakító színészeket jelenti. A film forgatókönyvét Justin Haythe írta (az ő nevéhez fűződik a Mad Max - Revolutionary Road sztorija).

ÉS AKKOR DOBPERGÉS!

A Queen-film leghfőbb szerepeiben:

Joe Mazzello a basszusgitáros John Deacon-t,

Ben Hardy Roger Taylor dobost,

Gwilym Lee pedig a szólógitárost, Brian Mayt alakítja.

Az már régebben eldőlt, hogy a legendás frontembert, Freddie Mercury-t Rami Malek játssza majd.

Rami Malek, Joe Mazzello,  Ben Hardy, Gwilym Lee

John Deacon, becenéven "Deacy", több kislemezt is komponált az együttesben, köztük a Top 10-es "You're My Best Friend", az "Another One Bites the Dust", a "Back Chat" és az "I Want to Break Free". Deacon a zenekar pénzügyeinek kezelésében is részt vett.  Az őt alakító Joe Mazzello, akinek pályafutása Tim Murphy emlékezetes szerepével kezdődött a Jurassic Parkban, az elmúlt években egy sor filmsikerben szerepelt, köztük a The Social Network (Jesse Eisenberggel), G.I. Joe: Megtorlás, The Wild River, Shadowlands.

Mazzello kicsit megnőtt a Jurassic Park óta...

Roger Taylor, aki minden idők egyik legnagyobb hatású rock-dobosa, minden egyes Queen-albumon legalább egy dalt komponált és el is énekelt. A tenorhangú énekes-dobost megformáló Ben Hardyt korábban az X-Men: Apocalypse-ban láthattuk, és ő szerepel majd az új Mary Shelly (Frankenstein)-filmben.

A Queen-filmben majd a zene ad szárnyakat neki?

Brian Mayaki Mercuryval és Taylorral alapító tagja az együttesnek – jellegzetes gitárjátéka uralta a Queen hangzását a 70-es évek közepétől a 90-es évek elejéig. A gitáros-fenomént alakító Gwilym Lee szerepelt a Jamestown és a Midsomer gyilkosságok című sorozatban.

Ideje volt valami combosabb szerep után futni...

A film amerikai bemutatója 2018. december 25-én várható.



 

 

Szólj hozzá!


KoreaON 2024: az acapellától a fergeteges K-pop buliig

KoreaON 2024: az acapellától a fergeteges K-pop buliig

Idén 5 éves a KoreaON kulturális fesztivál, ami évről évre megújuló programsorozattal jelentkezik. Májusban a Comic Con vendégrendezvényeként...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Egyetlen alkalommal újra megjelenik nyomtatásban a PESTI EST

Április 4-én (...) kerül a mozikba a rendszerváltás körüli időszakot felelevenítő Kék Pelikan című film. A bemutató kampányának részeként a filmet forgalmazó JUNI11 Distribution életre kelti a kilencvenes évek és az ezredforduló legendás programmagazinját – írja a Magyar Narancs.

Új tagot keres a Szent Efrém Férfikar

Ha hiszed, ha nem, a férfikar bejelentett, főállású énekest keres. A félig-meddig családi zenekarból ugyanis kiszáll Bubnó Márk – őt egy különleges koncerttel búcsúztatják, az eseményt csatoltuk.
Új koncertek