Az album, amelyet egy hangalámondásos pornófilm ihletett

2017/10/03  ·   Ajánló   ·  Juhász Vali

Az október a klubszezon nyitánya. Ráadásul most lesz a CAFe Budapest kortárs fesztivál is, amelyhez olyan helyek is csatlakoztak, mint a Kuplung vagy az A38. De ezeken kívül is adódik lehetőség arra, hogy a Cseh Tamás Program által támogatott formációk megmutassák magukat.

Fotó: Massza/Full szerviz

Alone in the Moon
Október 5./Kuplung

Az Alone in the Moon egy rockmetal trió Budapestről, mely a punk nyersességét ötvözi a hard rock vonzó közhelyeivel és koncepciózus dalszövegekkel. 2015-ben jelent meg debütáló kiadványuk Collection of Great Generational Anthems címmel. Az album egy Y generációs coming-of-age lemez; a tinédzserkor és a digitális éra előtti világ mementója – egyúttal tisztelgés a 90-es és a kora 2000-es évek mainstream rock/metal zenéje előtt. Nyáron kijött a Glamour Grunge című EP-jük, pár hónap virtuális térben való kalandozás után fizikai valójában is megjelenik a lemez! A koncerten ráadásul az új számok mellett a debütalbum elhanyagolt dalait is előkapják.

Társuk lesz ezen az estén a MARMUNSK!, ők egy grunge/heavy rock trió, és a Meggie, akik a hetvenes évek zenéjét idézik, grunge, stoner, hip-hop és jazz elemekkel fűszerezve. A belépés ingyenes!

Antonia Vai
Október 7. /A38 hajó

A svéd-magyar énekes-dalszerző bemutatja új albumát, amley a RITUal címet viseli. Antonia Vai 2013-ban költözött Svédországból Magyarországra, gyerekkora óta ír dalszövegeket, szívügye a zene. A stílus, amelyben alkot, a hangulatától függ: a lényeg, hogy minden a szöveg, a történetmesélés köré épül. Kicsit soulos, kicsit popos, kicsit folkos, bohém produkció az övé. Magyarországra inspirálódni jött, de ami itt elindult, az egész életét megváltoztatta. Az underground szcéna meghatározó énekesnője, turnézott a Quimbyvel, dolgozott együtt Senával, teltházas koncertje volt 2015 júniusában a Müpában. Fellépett az MR2 Akusztikban, játszott a Bohemian Betyars és a Mongooz and the Magnet zenekarral is. Új lemezén a világzene dominál majd, az útjai során – többek között Marokkóban – szerzett inspirációit önti dalba.

Vendége a Klara & the Pop lesz, akik Csehországból érkeztek és először lépnek fel a hajón. A belépő 1400 HUF. A koncert a Café Budapest Kortárs Művészeti Fesztivállal közös program.

Massza és Solidmen koncert
Október 12. /Mika Tivadar Mulató

A Massza zenekar 2015 szeptemberében alakult Budapesten. 2016 januárjában adták ki az első 3 dalos EP-jüket és még abban az évben felléphettek a Szigeten. A saját bevallásuk szerint is harapós, karcos rockzenét játszó trió 2017. május végén debütált bemutatkozó albumával, a Full Szervizzel.  "Az album címét egy 90-es években forgatott klasszikus, hangalámondásos pornófilm ihlette és 11 dal szerepel rajta. Az album hangmérnöke Takács Zoltán Jappán volt. Az első klip a lemezről a Micsoda szép, amit a 2016-os Sziget Fesztiválon adott koncertünkön rögzítettünk.”

Partnerük ezen az estén a Solidmen zenekar lesz, aki változatos, tabuk nélküli rock’n’rollt játszik, de zeneileg rengeteg műfajból merít. Belépő: 1000 HUF.

USEME "Szélesvásznú ég" lemezbemutató koncert
Október 14. /A38 Hajó

Az Useme zenekar csak 2015-ben született, de a következő év februárjában már kész volt első lemeze (Világvevő), amit teltház előtt mutattak be az A38-on. Rögtön az első nyári szezonjukban hét nagy bulijuk volt (pl. Fishing on Orfű, EFOTT, Campus, RockPart), és a fesztiválozók mindenhol velük énekelték a dalszövegeket. A banda rövidesen klubturnéra indul a Fish-sel, folytatva (közönség)hódító hadjáratát hamisítatlan poprockjával.

Vendégük a TEJ zenekar lesz. A Pálinkás Tamás (ex-Isten Háta Mögött) vezette ötös végre megjelentette első nagylemezét, összefoglalva az elmúlt időszakot, tehát dupla lemezbemutató lesz ezen az estén. Belépő: 1400 HUF.

Belau
Október 19./Kuplung

A Belau elvágyódósan romantikus modern popzene, ami különböző elektronikus műfajokból táplálkozik. A banda két évvel ezelőtt alakult és már idén tavasszal kiérdemelte a Fonogram-díjat! Legutóbb az óbudai borfeszten láttuk őket, és annak ellenére, hogy egyenest a repülőtérről érkeztek, hogy nem volt valami meleg és alig volt 5 óra, Szécsi Böbe varázslatos vokáljával mégis elvarázsolta a poharazgatás elején járó közönséget. Egyébként van egy közös munkájuk a fentebb már említett Antonia Vai-jal is!

 

A Belau koncertje után a Mary Popkids játszik. A koncerten ritkán hallott dalokkal és vendégzenészekkel örvendeztetik majd meg a közönséget. A Café Budapest Kortárs Művészeti Fesztivállal közös program, a belépő: 1500 HUF:


Alone in the Moon, Antonia Vai, Massza, Solidmen, koncert, Useme, Belau, CSTP, Cseh Tamás Program

 

 

Szólj hozzá!


A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon összeálltak egy dalra

A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon...

Paul McCartney egyetlen fia és John Lennon kisebbik fia április 12-én, pénteken jelentette meg első kollabjukat, a "Primrose Hill"-t.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Micimackó állás nélkül az utcán kóborol... – a költészet napja Bornai Tiborral és Karinthy Verával

Aki szereti a verseket, a költészetet az minden év április 11-én biztosan talál egy jó programot ehhez kapcsolódóan. Az idei Magyar Költészet Napján a Csili Művelődési Központban Karinthy Vera és Bornai Tibor Öt Karinthy és én című estjét láthatta a közönség.

Véget érnek a hosszú séták a sötétben: arrébb tolják a szervezők a Bánkitó Fesztivált

Nagy a mozgás: nemrég számoltunk be, hogy a Szeláví és a Bujtor fesztivál is helyet változtat (link a cikk alján), most azt a hírt kaptuk, hogy a Bánkitó szervezői is hoztak egy hasonló döntést, igaz, ők csak "arrébb tolják" a fesztivált.
Új koncertek