Korál

20 év után visszatérnek Budapestre - Néhány érdekesség a Foo Fightersről

2017. február 27.  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Az utolsó nagy amerikai stadionrock banda 20 év után – legutóbb a Szigeten léptek fel – visszatér Budapestre: a Foo Fighters 2017. június 26-án ad koncertet a Papp László Budapest Sportarénában. Idén jön ki az új albumuk, tehát nem ad hoc indulnak turnéra, amely egy portugál fesztivállal kezdődik és a berlini Lollapozával fejeződik be.

20 év után visszatérnek Budapestre - Néhány érdekesség a Foo Fightersről

1. A zenekart a Nirvana karizmatikus dobosa, Dave Grohl alapította 1994-ben.

2. A név a második világháborús foo fighter kifejezésből származik, amit a titokzatos légi jelenségekre használtak.

3. Kiváló kapcsolatuk volt a Queen-nel, többször is játszottak együtt.

 

4. A Best of You című dalukat Anastacia újból rögzítette 2012-ben. Ez lett az album vezető kislemeze.

5. A banda lenyűgöző életművel rendelkezik, az eddig megjelent 8 albumuk a világ szinte összes országában arany- és platinalemez státuszt ért el, nyertek 11 Grammy- és 4 Brit Awards zenei díjat, és több mint 25 millió lemezt adtak el.

6. Maratoni koncerteket adnak, amelyek gerincét a rockhimnusszá vált dalaik, mint az Everlong, Monkey Wrench, My Hero, Learn To Fly, All My Life, Best Of You, The Pretender, Walk vagy a Something From Nothing alkotják.

7. Dave Grohl mondta az egyik beszédet Lemmy búcsúztatóján.

8. 2015-ben egy göteborgi koncert közben Grohl leesett a színpadról és eltörte a lábát (még a hordágyról is beszélt a közönséghez), de egy órás gipszelési szünet után folytatódott a buli. Ezután azonban a turné további koncertjeit törölték. Washingtonban azonban játszottak, egy bazinagy trónon ült :)

9. A Bataclanban történt véres merénylet után a zenekar lemondta novemberi párizsi koncertjét és európai turnéjának további állomásait is.

10. Idén ők lesznek a Glastonbury headlinerei, ezáltal pótolják azt az elmaradt koncertet, ami a lábtörős történet után kimaradt bulik egyike volt. A turné további helyszínei itt.


 

 

Szólj hozzá!