3 hónap, 3 közkedvelt hazai előadó, 3 különleges hangulatú koncert

2017/08/22  ·   Ajánló   ·  Labancz Andrea

Októberben az Anna And The Barbies Trio, novemberben Jamie Winchester, decemberben pedig a ByeAlex - Koltay Kurszán duó ad családias hangulatú koncertet a GetCloser Acoustic programsorozat keretében a Barabás Villában.

ByeAlex és a Zongorista

A Get Closer Acoustic egy olyan koncertsorozat, ahol a rajongók soha nem tapasztalt közelségbe kerülhetnek kedvenceikkel, ahol megtudhatják, “mire gondolt a költő”, ahol a középpontban végre a zene áll, “a sok lány sem sikonyál”, ahol neked éneklik azt a sokkal szebbet, ami csak a tiéd.

A havonta megrendezésre kerülő produkció célja a magyar könnyűzenei élet új irányból való megközelítése, egy olyan különleges koncertélmény megteremtése, mely során a közönség – amellett, hogy a kordonokat és a nagy tömeget hátrahagyva, szűk körben, intim hangulatban hallgatja a zenekart – közelebbről is megismerkedhet kedvenc előadóival, dalaival.

Nem árt azonban résen lenni: a Barabás Villába befészkelődött, mindössze 130 férőhelyes rendezvénysorozatban minden zenekar csupán 1-1 koncertet ad.

2017. október 26. 20.00 - Anna And The Barbies Trio

A Fészek Klub kisszínpadán még csak álmodni mertek arról, hogy egyszer egy arénát megtöltenek. 2015-ben a tízedik jubileumi koncertjükön hatalmasat robbant a hat album zenei anyaga a SYMA csarnokban. A zenekar pszichedelikus színpadi látványvilága összetéveszthetetlenül egyedivé tette őket a magyar zenei életben.

Egy évtizednyi hamisítatlan rock’n’roll menetelés után az undergound szcéna kiskocsmáiból, klubjaiból a Budapesten őshonos Anna and the Barbiest rendkívüli színpadokra emelte már szinte családdá vált rajongói közönsége. Ennek fejébe a zenekar mindenét odaadva tíz éve hal meg estéről estére a színpadon. Időközben az 5 tagú zenekar Pásztor Anna – ének, Pásztor Sámuel – zene, ének, Hernádi Dávid – basszusgitár, Vághy Tamás – billentyű, Bubnó Márton – dobok szétválaszthatatlan egységgé kovácsolódott, a nyers rockban, zeneiségében is otthonra talált. Kendőzetlenül őszinte és lélekemelően is életigenlő szövegvilágukat üvöltő Marshall erősítők tették indokolttá a fesztiválok nagyszínpadjain.

2017. november 30. 20.00 - Jamie Winchester

Jamie Winchester az az ír srác, aki a Budapesten töltött 25 év alatt vált kamaszból országszerte elismert zenésszé. 1990-ben a KFT zenekar tagjaival és egy orosz népi énekesekből álló csapattal megalapították a Baba Yaga együttest. 2001-ben találkozott Hrutka Róberttel, akivel közös szerzeményük, az It’s Your Life a legismertebb hazai előadók közé repítette. 2008-ig rengeteg slágert szállítottak a rajongóik számára. Az elmúlt években ismét Írországban él és alkot. Évente egy-két alkalommal tér haza Budapestre koncertezni, ahol mindig telt ház fogadja.

2017. december 18. 20.00 - ByeAlex és a Zongorista

ByeAlex szerzői estje Koltay Kurszán zongorakíséretével.

ByeAlex egész eddigi életében kereste az utat a zenéhez, minden lehetőséget megragadott, hogy ezáltal kifejezhesse önmagát. Első titkos nótáját, valamikor 11 éves korában költötte. Talán, még meg is van valahol egy kazettán, de sosem mutatta meg senkinek! Körülbelül 15 évesen komponálta meg első – akkor épp elektronikus – témáit, valami ócska zeneszerkesztőn, de ezek szintén az „asztalfiókban” landoltak… A gimnázium végén pár haverral zenekart is alapított, amely óriási sikertelenségnek örvendett, hiszen egy dalt sem raktak össze. Az egyetem alatt, Love Story Bar néven sok próbát és néhány demózást is megélt egy felállással, de messzebbre nem jutott. Ugyanakkor ennek az időszaknak a terméke első saját dala, melyet már nagyközönségnek is megmutat, a Csókolom. A GetCloser Acoustic koncerten egyedi módon mutatkozik be.

Anna and the Barbies, Jamie Winchester, ByeAlex, Koltay Kurszán, GetCloser Acoustic

 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek