A crossover négyes fogata halasztott: az IL DIVO jövő ősszel lép fel az Arénában

2020/06/04  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

A COVID-19 miatt Európában kialakult rendezvényeket szabályozó korlátozások miatt az IL DIVO menedzsmentje arra a döntésre jutott, hogy az európai turné állomásait 2021-re helyezik át, ez pedig érinti a budapesti koncertet is. Az esemény új időpontja 2021. október 29., azaz a koncert eredeti dátumához képest 1 évvel később lesz. A jegyek az új dátumra is érvényesek.

A crossover négyes fogata jövőre visszahajt Budapestre: IL DIVO az Arénában

Minden megvásárolt jegy érvényes az új időpontra, nincs teendő vele! További információk: info@koncertpromo.hu

30 millió eladott album, 160 arany-, és platina-díj 33 országban: az IL DIVO pályafutása során bebizonyította, hogy a zenének óriási hatalma van, legyen az pop-, klasszikus-, vagy egyházi, és ebben nagy szerepe van a karakteres hangoknak, amelyből a formáció négyet is magáénak tudhat.

Az IL DIVO négy különböző nemzetiségű, kiemelkedő tehetségű, de különböző zenei hátterű énekesből áll. Az amerikai tenor, David Miller konzervatóriumi képzettségű operaénekes volt, akinek teljesítményét Baz Luhrman La Boheme-jében a Broadway-n is pozitív kritikával illették. A spanyol Carlos Marín tehetségét még gyerekkórusban felfedezték, Kis Carusónak becézték, majd következett a fesztiválszínpad és az opera-karrier. Urs Bühler, a svájci tenor hegedűn, klarinéton, zongorán, gitáron és dobon játszott, végül klasszikus utat választott, holott még egy heavy metál zenekarban is énekelt tizenévesen. Sebastien Izambard tehetséges énekes-dalszerző volt, akinek Si Tu Savais kislemeze a francia listákon az első helyen is szerepelt.

Kezdetben csak a zene iránti szenvedély volt közös bennük közös, de a kíváncsiság, (Ebből mi sül ki???) tovább hajtotta őket. Ám az őket is meglepte, hogy, amikor együtt énekeltek, valami rendkívüli történt, amit a közönség reakciója mutatott meg a legjobban. Első albumuk, az IL DIVO (2004), több mint egymillió példányban kelt el az Egyesült Királyságban az első hat hét alatt, és összesen 12 országban vette át a vezetést a slágerlistákon, ami előrevetítette, hogy ez a kvartett nem a zenei ipar hype-ja.

A klasszikus- és a popzene, a többnyelvűség, a crescendo és az opera ötvözete nagyon sikeres slágereket hozott, és a csapat nem ijedt meg azoktól az előítéletektől, amelyek szerint az ilyen stílus nem feltétlenül eladható. Szerencsére, mert megtalálták azt a lemezvásárló közönséget, akikhez nem áll annyira közel az opera, de kedvelik a klasszikusokat – csakúgy, mint a három tenort és Andrea Bocellit –, nos, ezek a rajongók örömmel üdvözölték a mélységeket, a textúrákat és az izgalmas érzékiséget, amit a négy nagyon különböző hangú IL DIVO együtt létrehozott. De a rajongás a lemezvásárlásnál nem állt meg. Amikor a kvartett megjelent a színpadon, álló ováció kísérte a dalaikat és virágözön repült feléjük.

A platina debütálása után a következő albumok – Ancora (2005), Siempre (2006), The Promise (2008) Wicked Game (2011), Musical Affair (2013), Amor & Pasión (2015) – a virtuozitás és a tömegcsábítás győztes kombinációjára épültek. 2018-as a legutóbbi albumuk, amely a Timeless címet viseli.

 

A járványhelyzet őket is karanténba kényszerítette – ezzel a videóval üzentek a közönségüknek:

Il Divo, crossover, koncert, Aréna

 

 

Szólj hozzá!


 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek