A fellépők csak hölgyek, a hallgatóság bárki lehet!

2018/09/05  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Nemrég beszámoltunk arról, hogy Svédországban kizárólag női fellépőkkel és közönséggel rendeztek meg egy fesztivált. Az óbudai minifesztiválra természetesen az urakat is várják most vasárnap!

A fellépők csak hölgyek, a hallgatóság bárki lehet!

A magyar dal napját Presser Gábor kezdeményezésére először a 2008-as Sziget fesztivál mínusz egyedik napján rendezték meg. A következő esztendőtől fogva mindig szeptember második vasárnapján tartották és országos rendezvénnyé vált az esemény, évről évre több tízezer nézővel. A rendezvényfolyam célja a magyar zene népszerűsítése, illetve az ismert fellépők mellett a helyi előadók, tehetségek számára bemutatkozási lehetőség biztosítása volt. A rendezvénynek azonban 2015 óta már nincs gazdája, ennek ellenére  a koncerthelyszínek nyomokban tartalmazzák a Magyar Dal Napját...

A Kobuci kertben például Magyar Dal Napja – női különkiadás címmel lesz egy négy koncertet magába foglaló minifeszt.

A program:

16:00 Bognár Szilvia és Zenekara

Bognár Szilvia  és zenekara a magyar népdalok mellett magyar cigány, bolgár és görög dalokat szólaltatnak meg feldolgozásaikban.


17:40 Herczku Ági és a Banda

Hozomány címmel 2018. április elején jelent meg Herczku Ágnes legújabb lemeze, amelyen mezőségi, visai gyűjtéseinek eredeti, valamint mai, népzenekarral előadott dalai szerepelnek.


19:20 Szalóki Ági népzenei koncert

A műsort még élvezetesebbé teszi majd, hogy Ágit táncosok is elkísérik a koncertre, akik eredeti viseletben fognak táncolni. A fellépő művészek abban is bíznak, hogy a koncert végén a közönség is táncolni fog.

 

20:50 Palya Bea és Zenekara

Palya Bea a magyar zenei színtér egyik meghatározó alakja, elismert dalszerző, énekes, előadóművész és író. Zenei anyanyelve a magyar népzene, de művészetére nagy hatással volt a cigány, bolgár, szefárd és indiai népek zenéje is.

 

 

 

Magyar Népdal Napja, Kobuci kert, Bognár Szilvia, Herczku Ági és a Banda, Szalóki Ági, Palya Bea, világzene, népzene

 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek