A magyarok kedvenc máltai zenekara a Dürerben lép fel: egy népdalt is megtanultak

2019/09/19  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Másfél évtizede a zenekar örömzenélésből született, és dalaikkal azóta is az életet ünneplik. A Tribali tagjai a pozitív energiát azonban nem csak a zenéjükön keresztül igyekeznek átadni: már évekkel ezelőtt számot írtak az esőerdőkről, fiatalokat tanítanak zenére, és még jótékonysági programokban is részt vesznek. A magyarok kedvenc máltai zenekara szeptember 28-án a Dürer Kertben koncertezik.

A fotók mindent elmondanak a zenekar varázsáról: Tribali a Dürerben

Első magyarországi fellépésük még 2015-ben volt, azóta pedig rendszeresen visszajárnak hozzánk koncertezni. A máltai Tribali tagjai annyira megkedvelték a magyarokat, hogy mostani fellépésük előtt még a Tavaszi szél vizet áraszt kezdetű népdalt is megtanulták, és ezzel hívják a Dürer Kertbe a közönséget.

Zenéjük valódi fúzió, ugyanis a tagok mindegyike más-más zenei háttérrel rendelkezik, így a blues, a rock, a klasszikus zene, a reggae, a pszichedelikus zene vagy éppen a dance – elsőre akár valószínűtlennek tűnő – összeolvadásából születik. A Tribali egyébként máltaiul „egy népcsoportból, törzsből való” jelentéssel bír, nem véletlen tehát, hogy dalaikban a világ legkülönbözőbb tájainak népzenéjét és ősi dallamait is felidézik. Számaik egyediek és változatosak, akárcsak a hangszereik, mint az indiai szitár, a didgeridoo, a morchunga, a különböző ütőhangszerek, az elektromos- és a basszusgitár. Az így létrejövő egyveleg pedig nemcsak magával ragadja, hanem önfeledt táncra is perdíti a hallgatóságot.

Műfajukban egyébként úttörőnek számítottak Máltán, az országban elsőként rögzítettek világzenei anyagokat, és ők voltak hazájuk első képviselői a Glastonbury Fesztiválon is. Az elmúlt közel másfél évtizedben olyan világhírű művészekkel álltak már egy színpadon, mint Moby, a The Prodigy, a Faithless, Ziggy Marley, a The Wailers, a Crowded House vagy a The Specials. Érdekesség, hogy a zenekar vezetője terápiás céllal dobműhelyeket tart, részt vesz egy Fülöp-szigeteki projektben, amelynek keretében utcagyerekeknek szerveznek zeneiskolát és zenekart, a máltai iskolákban pedig sokszor újrahasznosított anyagokból készült hangszereken tart foglalkozásokat. A világ jóságába vetett hit, tehát valóban a mindennapjaik része.

Szeptember 28-án fieszta, ünnep és örömzenélés vár mindenkit a Dürer Kertben egy, a világ sokszínűségében szenvedélyesen hívő és azt élő máltai zenekarral – a Tribalival.

Tribali, Dürerben, pszichedelikus, világzene

Képtár

  • A magyarok kedvenc máltai zenekara a Dürerben lép fel: egy népdalt is megtanultak kép 78379
  • A magyarok kedvenc máltai zenekara a Dürerben lép fel: egy népdalt is megtanultak kép 78380
  • A magyarok kedvenc máltai zenekara a Dürerben lép fel: egy népdalt is megtanultak kép 78381
  • A magyarok kedvenc máltai zenekara a Dürerben lép fel: egy népdalt is megtanultak kép 78382
  • A magyarok kedvenc máltai zenekara a Dürerben lép fel: egy népdalt is megtanultak kép 78383
  • A magyarok kedvenc máltai zenekara a Dürerben lép fel: egy népdalt is megtanultak kép 78384
  • A magyarok kedvenc máltai zenekara a Dürerben lép fel: egy népdalt is megtanultak kép 78385
  • A magyarok kedvenc máltai zenekara a Dürerben lép fel: egy népdalt is megtanultak kép 78386
  • A magyarok kedvenc máltai zenekara a Dürerben lép fel: egy népdalt is megtanultak kép 78387
  • A magyarok kedvenc máltai zenekara a Dürerben lép fel: egy népdalt is megtanultak kép 78388
  • A magyarok kedvenc máltai zenekara a Dürerben lép fel: egy népdalt is megtanultak kép 78389
  • A magyarok kedvenc máltai zenekara a Dürerben lép fel: egy népdalt is megtanultak kép 78390
  • A magyarok kedvenc máltai zenekara a Dürerben lép fel: egy népdalt is megtanultak kép 78391
 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek