A metró májusban a Dürer kertig közlekedik: a The Subways Budapesten!

2019/12/02  ·   Ajánló   ·  Labancz Andrea

Karácsony közeledtével csak úgy záporoznak a jövő évi nagy koncertbejelentések, így mára is jutott egy hivatalosan megtámogatott örömhír: május 28-án a Dürerben zárja Young For Eternity című jubileumi turnéját a The Subways.

The Subways

Jövőre lesz 15 éves a The Subways első lemeze – a kerek évforduló kapcsán pedig a megállíthatatlan trió úgy döntött, megturnéztatják a Young For Eternity dalait. A hármas ezzel a lemezzel egy csapásra bekerült Nagy-Britannia legígéretesebb új zenekarai közé, az elmúlt évek alatt pedig bebizonyították, hogy bőven van még bennük erő és kreativitás, feltéve őket a legnagyobb fesztiválok nagyszínpadaira.

A tagok még szinte tinédzserek voltak, amikor megjelent debütáló albumuk, de a dalok megszólalása olyan minőségről árulkodott, melyet kétszer annyi idős dalszerzőktől várnánk, miközben élőben olyan intenzitással, lélekkel, szexualitással adták elő a számokat, amilyen előadásból árad a fiatalság. 

Ezen az albumon szerepel az örökös slágerré avanzsálódott Oh Yeah és a Rock & Roll Quenn is, ami később a Rimmel reklámjaiban is szerepelt, de Guy Richie Spílerjéből és a Die Hard 4-ből is ismerhetjük erőtől duzzadó dallamaikat. A diadalmas első lemez után pedig az All Or Nothing című második lemezüket már a legendás Butch Viggel rögzítették Los Angelesben, a Top 20-ba repítve őket az Egyesült Királyságban és Németországban is. Felkerültek a Reading & Leeds és a Glastonbury nagyszínpadára is (utóbbinál maga, Michael Eavis választotta ki őket!), előzenekarként léptek színpadra a megboldogult Oasis, a Foo Fighters és az AC/DC stadion koncertjein és az NME, a Q, a Kerrang, valamint a The Guardian is azok között a bandák között említi őket, akiket látni kell élőben is. 

Magyarországon legutóbb a Fishing On Orfű fesztiválon játszottak, de többször megfordultak már a Szigeten, illetve a FEZEN is meghívta őket egy nagyszínpados fellépésre, most azonban ismét önálló koncerten láthatjuk őket, május 28-án a Dürer Kertben. A zenekar frontembere, Billy Lunn így mesél a turnéról:

Közel 15 éve, amikor megjelent a Young For Eternity, Josh és Charlotte 18 és 19 évesek voltak, én pedig 20. Turnézni a debütáló albummal kalandos volt, az izgalom robbanása, ahogy azóta minden egyes turnénk. 2020-ben újraélhetjük ezt a kezdeti izgalmat, amikor újra teljes egészében eljátsszuk a Young For Eternity dalait. Egyikünk sem tudja szavakkal kifejezni mennyire örülünk neki, hogy ezt megtehetjük.”


A turné kapcsán a zenekar bakeliten is megjelenteti első két lemezét és dupla lemezes, gyűjtői CD-t is kiadnak, rajtuk korábban nem megjelentetett anyagokkal. A koncertre az elővétel december 6-án indul. Mondhatni, ezt hozza idén a Mikulás a csizmánkba. ;)

The Subways, Dürer Kert, New Beat, Young For Eternity, jubileum, turné, koncert, 2020

Képtár

  • A metró májusban a Dürer kertig közlekedik: a The Subways Budapesten! kép 80728
 

 

Szólj hozzá!


KoreaON 2024: az acapellától a fergeteges K-pop buliig

KoreaON 2024: az acapellától a fergeteges K-pop buliig

Idén 5 éves a KoreaON kulturális fesztivál, ami évről évre megújuló programsorozattal jelentkezik. Májusban a Comic Con vendégrendezvényeként...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Egyetlen alkalommal újra megjelenik nyomtatásban a PESTI EST

Április 4-én (...) kerül a mozikba a rendszerváltás körüli időszakot felelevenítő Kék Pelikan című film. A bemutató kampányának részeként a filmet forgalmazó JUNI11 Distribution életre kelti a kilencvenes évek és az ezredforduló legendás programmagazinját – írja a Magyar Narancs.

Új tagot keres a Szent Efrém Férfikar

Ha hiszed, ha nem, a férfikar bejelentett, főállású énekest keres. A félig-meddig családi zenekarból ugyanis kiszáll Bubnó Márk – őt egy különleges koncerttel búcsúztatják, az eseményt csatoltuk.
Új koncertek