A világ leglázadóbb koncertzenekara Budapesten: jön a Gogol Bordello!!!!

2020/09/23  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Végre valami jó hír!!! Imádjuk őket, a Szigeten többször is a nulladik sorból (fotós árok) élvezhettük Eugene Hütz – tényleg így hívják – és bandája elementáris energiát felszabadító, koncertnek nevezett őrületét.

Fotó: Daniel Efram

A Rolling Stone magazin által a „világ leglázadóbb koncertzenekará”-nak kikiáltott Gogol Bordello már többször bizonyította a magyar közönségének, hogy ők aztán tudják, milyen az igazi buli. 2021. június 28-án most visszatérnek a Parkba – ezek szerint a Szigeten nem fogunk találkozni velük.

"Persze, előkerült egy-két üveg pia is, kis baki: az egyiket úgy húzta meg, hogy rajta volt a kupak, a másikat cserébe szétlocsolta – de a sárga föld azért messze volt mindettől :) Iszonyú energiával játszották végig a bulit, és noha az utolsó napra már láthatóan elfáradt a Sziget közönsége, még mindig sikerült bepörgetni a népet. Mondom: délután 4 volt és rohadt meleg" – írtuk 2018-as szigetes bulijukról, amelyre a magyar Romani Design öltöztette fel a zenekart.

Eugene Hütz (Jevgenyij Alekszandrovics Nyikolajev-Szimonov), a csernobili katasztrófától családjával együtt nyugat felé menekült ukrán srác hosszú évekkel ezelőtt New Yorkban kötött ki, ahol hamar megtalálta a társaságát. A legkülönfélébb embereket gyűjtötte maga köré, zenekarában volt ecuadori, orosz vagy éppen etióp száramzású is, így nem meglepő az a sokszínűség és eklektika, ami a zenéjüket immáron több mint húsz éve jellemzi.

Legutóbb 2017-ben jelentkeztek új anyaggal, ami a Seekers and Finder címet viseli, és ami azt az igét hirdeti, hogy éljünk a jelenben. A lemez különlegessége, hogy a 11 dal összesen 3 kontinensen – Dél-Amerikában, Észak-Amerikában és Kelet-Európában –, illetve az azok közötti hosszú utakon született meg. 

 A Gogol Bordello korábban dolgozott már a világhírű producerrel, Rick Rubinnal, de léptek már fel Madonnával közösen is:

 

A vírus törölte a Gogol Bordello nyári turnéját is, pedig egészen közel jöttek volna: Horvátországban is lett volna koncertjük. Mára már az üzenőfaluk tele van 2021-es koncertekkel, ami mindannyiunkat reménnyel tölt el, egyrészt azért, hogy addigra talán vége lesz ennek az egésznek, másrészt pedig, hogy végre újra Budapesten láthatjuk a műfaj királyait! ♥ És akkor lilába fogunk öltözni :)

 

 A jegyértékesítés szeptember 25-én 9 órakor indul!

Gogol Bordello, Budapest Park, Eugene Hütz

 

 

Szólj hozzá!


Eltörött a hegedűm... – a pályázati pénzek újraosztását követelik a cigányzenészek

Eltörött a hegedűm... – a pályázati pénzek...

A HVG számolt be arról, hogy csütörtökön kb. 70 muzsikus gyűlt össze az Emmi előtt, majd zeneszóra jelképesen összetörtek egy hegedűt, amit...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

A zenét Hrutka Róbert szerezte, Dr. Csernust Bányai Kelemen Barna alakítja

A Toxikoma című film egyik dalbetétjéből most klip is készült. A filmnek – amely Szabó Győző azonos című könyvéből készült – és a klipnek egyaránt a tehetséges ifjú színész, Molnár Áron a főhőse.

Sipos Tomi lesz a hobbizenekarnak indult Mitar vendége a Metro Klubban

Kellemes hobbinak indult, majd sok-sok munka és tanulás után most ott tartanak, hogy megjelent az első lemezük, amelyet ma be is mutatnak a Metró klubban.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek