Akik semmilyen kategóriába nem sorolhatók be: Tuck & Patti a MOM-ban

2017/02/08  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Az amerikai énekes-gitár duó Tuck & Patti, azaz William Andress és Patricia Catchard európai turnéja keretében, 2017. március 28-án újra Budapesten lép fel.

Akik semmilyen kategóriába nem sorolhatók be: Tuck & Patti a MOM-ban

Tuck & Patti 1978-ban egy San Franciscó-i meghallgatáson találkozott, majd 1981-ben alakították meg kétszemélyes, akkor már családi zenekarukat. Első lemezük 1988-ban jelent meg „Tears of Joy” címmel, s azóta mostanáig tíz CD-t, valamint két szólógitár CD-t adtak ki, amik az amerikai jazz- és soul-listák örök kedvencei.

A népszerű duó az elmúlt évtizedekben többször körbeutazta Európát, és játszottak valamennyi jelentősebb jazz fesztiválon. A  North Sea Jazz Festival, az Umbria Jazz, a Montreux Jazz, a Jazz at Lugano, a Pori Jazz, valamint a Verbier Music Festival színpada mellett, nagy sikereket aratnak norvégiai, franciaországi, németországi, finnországi, ausztriai, spanyolországi, belgiumi, oroszországi és törökországi fesztiválokon és koncerteken.

Önálló koncert- és klubfellépéseik mellett olyan művészekkel közösen is játszottak, mint Miles Davis, Chick Corea, Donovan, Art Ensemble of Chicago, Herbie Hancock, Diana Krall, George Benson és Simply Red.

Tuck & Patti semmilyen kategóriába nem sorolható be. A duó világszerte ismert páratlan virtuozitásáról, melyet a szeretet, a remény és a hála lelkületét hangsúlyozó, életre szóló együttműködésük szolgálatába állítottak. Interpretációikra, melyekhez sokféle forrásból merítenek alapanyagot - Patti Catchart’s saját szerzeményeit is beleértve -, hosszú karriert sikerült felépíteniük, amely több mint 25 évnyi közös éneklés és zenélés után is fejlődőképes. Zsúfolt európai turnéik mellett műhelyfoglalkozásokat és mesterkurzusokat is tartanak. Mindketten elkötelezettek a tanítás ügye és az ifjú zenészek felnövekvő generációjának oktatása iránt, a zenészek és kritikusok körében pedig régóta az improvizatív duók mérvadó mintájának tekintik őket.

A méltán elismert amerikai formáció magával ragadó előadása 11 év után lesz látható és hallható Budapesten a MOM Kulturális Központban, március 28-án. Előttük az egyszálgitáros Hangácsi Márton nyitja meg az estét.


 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek