Amikor a Király visszatért: '68-ra emlékező bulit tart a Magyar Elvis Klub

2018/01/02  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

A magyar Elvis-rajongók tudják, hogy az új év első nagy rock and roll bulija Elvis születésnapjának környékére esik. Így lesz ez idén is. A Magyar Elvis Klub által szervezett emlékesten a hazai rajongók a Király születésnapja mellett megemlékeznek 1968-as nagy visszatérő tévéshow-jának 50. évfordulójáról is.

Fotó: Elvis és Steve Binder

A hatvanas évek végére Elvis a megzabolázhatatlan rock and roll énekesből simulékony, habkönnyű hollywood-i filmsztárrá vált. Évi három (vitatható minőségű) film és az egyre silányabb filmdalokat tartalmazó évi három nagylemez tartotta életben az Elvis és menedzsere, Parker ezredes által irányított pénzcsináló birodalmat.

Koncertek ezzel szemben egyszerűen nem voltak. Elvis teljesen elvesztette a kapcsolatot rajongóival – és egy kicsit a valósággal is, mivel az Ezredessel mindketten meg voltak győződve arról, hogy továbbra is Amerika első számú kedvence.

Holott a népszerűsége alaposan megkopott az évek során.

Erre Steve Binder, egy fiatal producer döbbentette rá Elvist egy apró trükkel. Rábeszélte, hogy kísérete nélkül, csak vele kettesben sétáljon egyet az utcán. Az eredmény sokkolta a Királyt. Senki nem támadta le, senki nem kért tőle autogrammot, és végül félórás ácsorgás után szembe kellett néznie a józanító igazsággal: senkit sem érdekel már Elvis Presley.

Binder tovább ütötte a vasat és rábeszélte az Ezredest és Elvist egy tévéshow felvételére. Parker egy ódivatú karácsonyi műsort képzelt el, ahol Elvis szmokingban elénekli karácsonyi dalait, de Steve Bindernek köszönhetően a műsor sokkal több lett ennél.
Elvis-t tetőtől talpig fekete bőrszerkóba bújtatta, ami gyökeres ellentéte volt az addigi tengerparti "beach boy" stílusnak, amit a filmjeiben általában képvisel. Vad volt, veszedelmes és izgalmas. Régi nagy dalai is új köntöst, modernebb, maibb hangzást kaptak.

Fotó: Pinterest

A tévéshow, melynek egy részét élő közönség előtt vették fel, egycsapásra visszahelyezte Elvist a showbiznisz térképére. Bebizonyította, hogy nem egy leírható őskövülete a rockzenének, hanem egy olyan élő legenda, aki bármikor képes extatikus hangulatba hozni közönségét. A televíziós show sikerén felbuzdulva abbahagyta a filmezést, visszatért a stúdióba és a koncertezéshez.

Zenei karrierjének legértékesebb korszaka indult el, ezért gyakran Comeback Special-nek is hívják az 1968. december 3-án NBC Singer Special címmel sugárzott műsort.

 

Elvis az Akvárium Klubban

A Magyar Elvis Klub 2018 első szombatjára hívja össze a Király magyar rajongóit az Akvárium Klubban tartandó eseményre, hogy megünnepeljék a Király 83. születésnapját, és egyúttal emlékezzenek a Comeback Special 50. évfordulójára is.

A műsort három remek zenekar produkciója fogja emlékezetessé tenni.

B’15 feat. Nitus

Elsőként egy remek rockabilly zenekar, a B’15 lép majd színpadra, akik külön erre az alkalomra betanult műsorral készülnek. Vendégként színesíti a műsorukat a hazai rock and roll klubok jól ismert énekesnője, Nitus fellépése.

Andorai Péter és a Graceband

Az est egyik legizgalmasabb műsorszáma minden bizonnyal Andorai Péter & The Graceband produkciója lesz, akiket énekesük Elvishez való hang- és fazonbéli hasonlósága miatt Elvisnek kijáró szeretet és rajongás övez.

Flying Times

Itt lesz a kitűnő zenészekből álló, hattagú Flying Times zenekar, akik a lehető legautentikusabb hangzással adják vissza Elvis 1968-as korszakát.




Magyar Elvis Klub, Elvis-rajongó, Elvis Presley

 

 

Szólj hozzá!


KoreaON 2024: az acapellától a fergeteges K-pop buliig

KoreaON 2024: az acapellától a fergeteges K-pop buliig

Idén 5 éves a KoreaON kulturális fesztivál, ami évről évre megújuló programsorozattal jelentkezik. Májusban a Comic Con vendégrendezvényeként...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Egyetlen alkalommal újra megjelenik nyomtatásban a PESTI EST

Április 4-én (...) kerül a mozikba a rendszerváltás körüli időszakot felelevenítő Kék Pelikan című film. A bemutató kampányának részeként a filmet forgalmazó JUNI11 Distribution életre kelti a kilencvenes évek és az ezredforduló legendás programmagazinját – írja a Magyar Narancs.

Új tagot keres a Szent Efrém Férfikar

Ha hiszed, ha nem, a férfikar bejelentett, főállású énekest keres. A félig-meddig családi zenekarból ugyanis kiszáll Bubnó Márk – őt egy különleges koncerttel búcsúztatják, az eseményt csatoltuk.
Új koncertek