Amit tudni illik Stingről

2018/12/29  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Sting – néhány különleges fesztiválfellépésből és önálló koncertekből álló – turnéja 2019. július 2-án ér Budapestre.

Fotó: STING.com

A zeneszerző, énekes, színész, író és aktivista Sting Newcastle-ban született, majd 1977-ben Londonba költözött és megalapította a The Police-t Stewart Copeland és Andy Summers társaságában. A banda öt lemezt jelentetett meg, 6 Grammy, és 2 Brit Awards díjat nyertek, valamint 2003-ban beiktatták őket a Rock and Roll Hírességek Csarnokába.

 

Mint a világ egyik legkarakteresebb szólóművésze, Sting további 10 Grammy, 2 Brit, egy Golden Globe, egy Emmy-díjat kapott a 4 Oscar-jelölése (legutóbb a "The Empty Chair" című dalért a JIM: The James Foley Story-ból) és egy Tony-jelölése mellé, továbbá kitüntették a Billboard magazin Century Award-jával, és a MusiCares 2004-ben az Év Emberének választotta.

Tagja a Zeneszerzői Hírességek Csarnokának, megkapta a Kennedy Center kitüntetését, az American Music Award életműdíját és a Polar Zenei Díjat is. Sting zenei munkásságát díszdoktori címmel ismerték el a Northumbria Egyetemen(1992), a Berklee Zenei Főiskolán (1994), a Newcastle upon Tyne Egyetemen (2006), és utoljára a Brown Egyetemen, alapítása 250. évfordulóján tartott ünnepség keretében (2018).

Nagy sikerű 57th & 9th című albumát követően – amely közel egy évtizednyi kihagyás után az első rock / pop anyaga volt – Sting és a reggae sztár, Shaggy kiadott egy közös, jamaikai behatással bíró albumot 44/876 címmel, amely a két művész zenéjének meglepően sok hasonlóságán alapult, és végül a Grammy-jelölésig jutott mint az év reggae albuma.

A címadással  – 44/876 –, amely országaik kódszámából áll, elsősorban a duó Jamaika iránti szeretetét akarták kifejezni, hiszen nem csupán Shaggy hazája, de az a hely is, ahol Sting olyan dalokat írt, mint Police Every Breath You Take klasszikusa.

 

 Hihetetlen karrierje során Sting – a The Police-szal és szólóban összesen – közel 100 millió albumot adott el.

Több mint 15 filmben szerepelt, producer volt az Őrangyallal, védtelenül című filmben, 1989-ben játszott a Koldusoperában, a Broadway-n. Utolsó színházi munkája a Tony-díjra is jelölt musical, a The Last Ship, amelyet az Északkelet-Angliában található Wallsend hajógyártó közösségben szerzett emlékei inspiráltak, ahol született és nevelkedett. Sting zenéjével és dalszövegeivel bemutatott előadás a 2014/2015-ös évadban futott a Broadway-n, de az óriási kritikai siker miatt brit vidéki színházi turnét is szerveztek belőle, amely 2018 márciusa és júliusa között zajlott. 2019. február 9. és március 24. között Sting a Princess of Wales színházban lép színpadra, mint Jack White, a hajógyár alapítója a torontói The Last Ship produkció keretében.

Sting olyan emberi jogi szervezeteket támogat, mint például a Rainforest Fund, az Amnesty International vagy a Live Aid, amelyek megjelennek művészi hitvallásában is. Feleségével, Trudie Styler-rel alapította a Rainforest Fund-ot 1989-ben, hogy megvédhesse mind a világ esőerdőit, mind a bennük élő őslakosokat. 18 különböző segélykoncertet adott az alapítványok javára, továbbá, hogy tudatosítsa az emberekben bolygónk veszélyeztetett forrásait. Alapítása óta a Rainforest Fund kiterjesztette hálózatát, és már 3 kontinens több mint 20 országában dolgoznak.

 

 

Sting, koncert, Aréna, Sting: My Songs, turné

 

 

Szólj hozzá!


KoreaON 2024: az acapellától a fergeteges K-pop buliig

KoreaON 2024: az acapellától a fergeteges K-pop buliig

Idén 5 éves a KoreaON kulturális fesztivál, ami évről évre megújuló programsorozattal jelentkezik. Májusban a Comic Con vendégrendezvényeként...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Egyetlen alkalommal újra megjelenik nyomtatásban a PESTI EST

Április 4-én (...) kerül a mozikba a rendszerváltás körüli időszakot felelevenítő Kék Pelikan című film. A bemutató kampányának részeként a filmet forgalmazó JUNI11 Distribution életre kelti a kilencvenes évek és az ezredforduló legendás programmagazinját – írja a Magyar Narancs.

Új tagot keres a Szent Efrém Férfikar

Ha hiszed, ha nem, a férfikar bejelentett, főállású énekest keres. A félig-meddig családi zenekarból ugyanis kiszáll Bubnó Márk – őt egy különleges koncerttel búcsúztatják, az eseményt csatoltuk.
Új koncertek