Belmondo gasztrokoncert az Ellátóházban. A köret krumpli lesz...

2017/05/12  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Május 13-án, szombaton az Ellátóházban adnak gasztrokoncertet: a Belmondo ott mutatja be először élőben legújabb, Csak bámulok (Mire megy ez az egész) című dalát, amelyhez videóklipet is forgattak, valamint a közönség megkóstolhat egy egyelőre titkos ételt is Czutor Zoli receptje alapján.

Belmondo gasztrokoncert az Ellátóházban. A köret krumpli lesz...

A Belmondo zenekar országjáró tavaszi koncertkörútra indult március elején. Mivel Czutor Zoltán dalszerző-frontember a turné közben nagy sikerrel mutatkozott be az RTL Klub Konyhafőnök VIP című műsorában, a rockzenekar úgy döntött, hogy legközelebb összekötik a kellemest a kellemessel, vagyis a zenét a főzéssel. A szombati koncertre Czutor Zoli nemcsak a gitárja hangolásával, hanem főzéssel is készül majd az esti bulira:

A Belmondo tavaly ünnepelte a 10. születésnapját, ezért a tavaszi turnénk repertoárját az elmúlt évtized legnépszerűbb rádiós slágereiből és a ritkábban játszott, de nagyon jellemző számainkból állítottuk össze. Ezen a koncerten játsszuk el először élőben a Csak bámulok (Mire megy ez az egész) című új dalunkat, vagyis ősbemutatót tartunk. A Konyhafőnök VIP sikerén felbuzdulva pedig az Ellátóház séfjének irányításával, de az én receptem alapján készül egy étel, amit megkóstolhat a közönség. Egyelőre nem árulom el, hogy mit főzünk, csak annyit, hogy krumpli lesz a köret – mondta Czutor Zoltán, a Belmondo frontembere.

 A Belmondo legújabb száma, a Csak bámulok (Mire megy ez az egész) ismét egy minimál hangszerelésű, lírai hangvételű, nagyon személyes dal Czutor Zolitól.

Egy olyan időszakban született ez a szerzeményem, amikor túlvállaltam magam. Úrrá lett rajtam a fásultság és a nihil, kiégés-közeli állapotba kerültem és úgy éreztem magam, mint egy robot. Egyik éjjel megint nem tudtam aludni, hajnali fél 3-kor leültem a zongorához, és ez a dal szinte egy az egyben kibuggyant belőlem. Kísértetiesen hasonló körülmények között született meg az egyik legsikeresebb szerzeményem, a Mikor, amit a megismerkedésünk után írtam a feleségemnek. A Csak bámulok (Mire megy ez az egész) ugyan nem szerelmes dal, de hangulatában és szövegében talán többen erre asszociálnak majd. A két dal közös metszéspontja, hogy mindkettőt az érzelmek utáni sóvárgás váltotta ki belőlem, és mindkettő nagyon mély, nagyon őszinte és nagyon egyszerű - árulta el Czutor Zoltán.

A személyes hangvételből adódóan a dalhoz készült videóklipben a Belmondo zenekar tagjai nem szerepelnek, abban kizárólag Czutor Zoli látható. A rendező, a kanadai-magyar származású Peter John Kiss hasonló minimál klipet álmodott meg, mint amilyet az Én is akarom című dalhoz korábban készített. A Csak bámulok (Mire megy ez az egész) szomorkás szövegvilága alapján Czutor Zoli egy fekete szobában énekel, amelynek csillogó fekete padlóján visszatükröződik az előadó képmása. A különleges vizuális hatású helyszínt a Színház- és Filmművészeti Egyetem biztosította a forgatáshoz.

Fotó: Kilián Zsanett


 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek