Boros Misiék az Arénában mutatják be, milyen virtuózok

2016. október 03.  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Egy igazán különleges estére készülnek a Virtuózok szereplői. Bár a tévéműsor már júniusban véget ért, a fiatalok számos koncertet adtak az elmúlt 3 hónapban, közben pedig életük első gálakoncertjére készültek a Papp László Budapest Sportarénában. Október 15-én este több, csak erre az estére készült darabbal, közös produkcióval lépnek színpadra a második évad versenyzői és az első széria nyertesei.

Boros Misiék az Arénában mutatják be, milyen virtuózok

Négykezes felállásban láthatja és hallhatja majd a közönség például Boros Misi és Nagy Krisztina előadásában Brahms 5. Magyar táncát, de együtt játssza majd Demeniv Mihály és a bűbájos Veér Lili Vivaldi Négy évszakának Nyár tételét is. Igazán kivételes alkalom lesz ez a koncert az operát kedvelő embereknek is, hiszen a világ operaszínpadainak sztárja, Molnár Levente egy külön opera blokkot ad elő, Kele Brigittával és Németi Menyhért Gergellyel, valamint a fiatal döntős énekesekkel, Mészáros Leventével, Sárközi Xéniával és Nagy Zsófiával.

Molnár Levente egyesülete – melynek egyik legfontosabb célkitűzése a Virtuózokhoz hasonlóan a klasszikus zene és a fiatalok támogatása – ötszáz erdélyi vendéget hívott meg a koncertre. Levente az első perctől a Virtuózok támogatója, mentora, segítője. Nagyon fontosnak tartja, hogy szülőhazájába, Erdélybe is eljusson a Virtuózok missziója. Tavaly az ő támogatásával valósult meg egy koncertsorozat Székelyföldön és a második széria versenyzői közül sokan érkezhettek Csíkszeredából és környékéről, hiszen a helyi válogatók megszervezésében is ő nyújtott segítséget.

„Nagyon nagyra tartom Peller Mariannt és azt a kitartást, elkötelezettséget, amellyel komoly üggyé tette a Virtuózokat és a klasszikus zenét. Egyre többen figyelnek fel erre a remek kezdeményezésre még a nemzetközi zenei életben is. Ez egy hatalmas munka, de minden nap igazolódik, hogy megéri. Nekem pedig, kötelességem a szülőföldemen terjeszteni ezt az ügyet és segíteni azokat a fiatalokat, akik tehetségükkel és szorgalmukkal beírhatják nevüket a világ zenei nagykönyvébe. Végtelen büszkeséggel és boldogsággal töltött el, mikor a Virtuózok színpadán láthattam Jakab Rolandot, Mészáros Leventét, Petres Lajos Tamást és társaikat. Tudom, hogy ez egy hatalmas lehetőség számukra. A Virtuózok abban különösen kiemelkedő és egyedi, hogy a műsorral nem véget ér, hanem elkezdődik a valódi munka, mellyel lehetőségek sokaságát kapják a fiatalok.” – nyilatkozta.

A Virtuózok produkció egy régi álma is megvalósul ezen a gálakoncerten, hiszen most először díjat kap az „Év legjobb zenetanára”.  Az elismerést a Kis Virtuózok Alapítvány kuratóriuma hozta létre, hogy felhívja a figyelmet arra az áldozatos munkára, mellyel a zenetanárok támogatják, segítik a fiatalok pályára kerülését. Sokszor emberfeletti áldozatokat hoznak és nem csak pedagógusként, hanem mentorként, támogatóként, mentális szakemberként is helyt állnak tanítványaik mellett. Az alapítvány mindemellett közel 1000 kisiskolást és otthonban élő gyermeket ajándékoz meg koncertjeggyel.

A fiatalok számára, akik ugyan egyre nagyobb színpadi rutint szereznek, az aréna, több mint 200 nm-es színpada és sok ezres nézőtere valódi kihívás lesz. Bár Váradi Gyula, aki a nagyok korcsoportjának nyertese volt, már megtapasztalhatta ezt a gigantikus teret és a sokezres közönséget, hiszen augusztusban színpadra léphetett Placido Domingó koncertjén. De a legtöbben még nem álltak ekkora közönség előtt. Így van ezzel Kökény Tamás, a második évad abszolút győztese, a 17 éves bőgős is.

„Valódi kihívás lesz egy ekkora térben megteremteni azt a hangulatot, amelyet át akarok adni. Nagyon várom, hogy az Aréna színpadára léphessek, és újra eljátszhassam a fináléban előadott darabomat, a Schindler listája című film betétdalát. Ez egy csodálatos darab, és a fájdalmon kívül kifejezi az emberséget, a kitartást, a küzdelmet és az együttérzést is. Ezt szeretném átadni a közönségnek.”

A műsorban fellépnek: Kökény Tamás, Váradi Gyula, Holozsai Eszter, Jakab Roland Attila, Gyöngyösi Ivett, Tóth Máté, Jónás Dániel, Abouzahra Mariam, Abouzahra Amira, Kelemen Gáspár, Kiss Benedek Máté, Veér Lili, Demeniv Mihály, Patkós Mariann, Patkós Maja, Váradi László, Boros Misi, Nagy Krisztina, Nagy Zsófia, Sárközi Xénia, Mészáros Levente, Boateng Kármen Stephany, Szüts Apor, Wendler Enikő, Bácsy-Schwartz Zoltán, Székely Anna Lilla, Oláh Ernő, Bánkövi Bence Balázs, Mohai Viola, Molnár Levente, Kele Brigitta, Németi Menyhért Gergely

Közreműködnek a MÁV Szimfonikusok

Vezényel Meskó Ilona és Kesselyák Gergely

Rendező: Novák Péter


 

 

Szólj hozzá!


A Bazilika előtt ad koncertet Will Smith aka Fresh Prince

A Bazilika előtt ad koncertet Will Smith aka Fresh Prince

Szeptember 25-én született Will Smith. Ekkor éppen Budapesten tartózkodik majd, így az 51. születésnapját egy koncerttel ünnepli meg a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Az orosz kultúra lovagja: interjú Emelianov Anatolijjal, a Royal Moscow Balett alapítójával

A kitartás személyes megtestesítője, akit az orosz kultúrához való hozzájárulásért lovaggá is ütöttek, balett-táncosként kezdte. A hattyúk tava című balettelőadását 2019-ben két alkalommal is láthatja a magyar közönség.

Dj Dominique-nek volt egy álma – most megtölti vele az Arénát

"Az volt az álmom, hogy megteljen az Aréna sérült fiatalokkal és rászoruló idős emberekkel” – nyilatkozta Várkonyi Attila, és azt mondhatnánk, szerencsés ember, mert ez az álma többször is valóra vált, azonban ez nem szerencse: nagyon sok munkával és rengeteg zenész barát segítségével valósul meg.

Itt az első magyarországi Beatles Fesztivál – forró csokival, Lennon-sapkákkal, koncertekkel

Az első magyarországi Beatles Fesztivált – a Beatles Weekendet október 5-én és 6-án tartják: első nap az Analog Music Hall-ban, a második napon pedig a Hard Rock Cafe-ban.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek