Brian May és Kerry Ellis vendége a The Bandys lesz

2016/03/09  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Brian May és Kerry Ellis tavaszi turnéjuk kapcsán nem tervezték, hogy bárki is fellépjen előttük vendégzenekarként, de amikor a Queen együttes legendás gitárosa meghallgatta a The Bandys One Day című dalát, rábólintott a kérésre, így a zenekar mindkét este fellép a két világsztár előtt a Budapest Kongresszusi Központban március 11-én és 12-én.

Brian May és Kerry Ellis vendége a The Bandys lesz

A The Bandys One Day című dalát jelenleg több amerikai és ausztrál rádióállomás játssza, amely többek között annak köszönhető, hogy megkapták a Legjobb Rock/Ballada dalnak szóló díjat az amerikai Akademia Music Award keretében, amelyet az a Ken Wilson alapított, aki olyan sztároknak egyengette a karrierjét, mint Beyonce, Alicia Keys, Whitney Houston, Mariah Carey, Michael Jackson, Seal, Sade vagy George Michael. A The Bandys tagjait április végére az ünnepélyes díjátadóra is várják, amely Los Angelesben lesz április végén.

A zenekar első száma a “Believe in peace” volt, amely 2011-ben a UK Songwriting Contest rock kategóriájának féldöntőse volt, melyet egy bécsi fellépés követett. 2013-ban megjelent a “Can you hear me now” című daluk, melynek az utómunkálatai Londonban az Abbey Road stúdiójában készültek. 2015-ben a “Fortune Teller” című szám studio demójából egy londoni producer, Mr.Matt “Mosquito” készített egy remixet, mely több mint öt hétig vezette a reverbnation.com (amerikai zenész site) osztrák rock listáját és eljutott a top 220-ba világviszonylatban is. A zenekar tavaly decemberben négy alkalommal is a Harlem Gospel Choir vendége volt Budapesten.

A zenekar énekese Andreas Hamorszky, a basszusgitárosa Barabás Béla, aki a  Fresh Fabrik oszlopos tagja volt 1998 tól, 2008 óta producerként dolgozik, és több hazai és nemzetközi díjat kapott a reklámszakma területén. A gitáros Galántai Zsolt, a British sound hazai megtestesítője, aki a  Beathoven zenekar tagja volt, és jelenleg Laár Andrással is zenél. A dobos Mihalik Viktor, aki jelenleg is a Bikini együttessel koncertezik, a billentyűs pedig Simó Tamás, akivel Szabó Leslie fellépésein találkozhatunk.

Brian May, a legendás Queen együttes gitárosa a londoni West End és a New York-I Broadway legújabb legnagyobb sztárjával, Kerry Ellis-szel lép fel  a Budapest Kongresszusi Központba március 11 és 12-én.

A két sztár úgy döntött, hogy One Voice elnevezésű turnéjukat Kelet-Európára is kibővítik és  a térségben 11 koncertet adnak jövő márciusban. Magyarországot az a megtiszteltetés érte, hogy a Danubius Music szervezésében ebből két előadás  is a fővárosunkban lesz.

Brian May, aki nemrég fejezte be a Queen + Adam Lambert turnéját Dél-Amerikában, örömmel tér vissza Kelet-Európába jövőre:

“Megtiszteltetés számmora, hogy újra Kelet-Európában léphetek fel, ahol 1986 óta nagyon sokszor koncertezhettem, így ez egyfajta harmincéves évforduló is lesz számomra.”

Brian May számára Budapest ráadásul – többek között Prága, Szófia, Prága, Krakkó mellett - minden bizonnyal az egyik legkülönlegesebb helyszín lesz, hiszen harminc évvel ezelőtt a Queen együttessel a Népstadionban tartott koncertjükből készült a Live Magic című koncertfilmjük. 

A One Voice Ruth Moody szerzeménye, aki a hires kanadai női zenekar, a Wailin’ Jennys egyik alapítója volt.  Brian May erről így nyilatkozott: “ ez a dal nem más, mint Művészet a Művészet kedvéért. Valami olyasmi, amelyre már most nagyon büszke vagyok. Kerry Ellis fantasztikus és kristálytiszta énekhangja mellett a One Voice-nak egy kristálytiszta emberi üzenete is van: soha ne feledjük, hogy van hangunk, amellyel sok mindent megváltoztathatunk!

Brian May és Kerry Ellis a We Will Rock You – The Musical szereplőválogatása kapcsán találkozott először Londonban. Brian May lett a producere az énekesnő Anthems című stúdióalbumának öt évvel ezelőtt, amelyet egy turné is követett 2011-ben. Ezek után egy igazán különleges, bensőséges hangulatú és nagyon sikeres turnéra indultak: a Born Free Tour keretében gyertyafény mellett akusztikus koncerteket adtak, hogy így hívják fel a figyelmet a Born Free Foundation elnevezésű kezdeményezésre, amelyet Virginia McKenna alapított a veszélyeztetett állatfajok megmentésére. A művészpáros a koncertekből egy élő albumot is kiadott  Acoustic by Candlelight címmel. 


 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek