Csík Ünnep Karácsony Jánossal, Kiss Tibivel és Lovasi Andrással

2018/04/26  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Pörög az élet a Csík Zenekar háza táján – nemrég például arról számoltunk be, hogy Szabó Attila szólólemezt adott ki. Most meg azt a hírt hoztuk, hogy Pünkösdhétfőn Csík Ünnep lesz Siófokon – és ehhez akkor is ragaszkodunk, ha a zenekar FB-oldalán ennek a rendezvénynek semmi nyoma.

Fotó: Csík Zenekar/ Mándi Emese (FB)

A Nagystrandon és a PLÁZS-on már péntek délután megkezdődnek a koncertek. Az este fő fellépője Fenyő Miklós lesz, akinek koncertjére a rockabillyt játszó Mystery Gang zenekar alapozza meg a jó hangulatot. Szombaton a PLÁZS színpadán már 12 órakor indulnak a zenés és táncos programok, az estét pedig a Wellhello, azaz Fluor Tomi és Diaz formációja érkezik. Vasárnap már 11-kor gyerekműsor várja a legkisebbeket és egész délután koncertek lesznek. Többek között fellép a Nemadomfel Együttes is, amelynek szólistái értelmi- és testi sérült zenészek. Vasárnap este pedig az Irigy Hónaljmirigy show-ja zárja a hetet, de nem az ünnepet.

A Csík Zenekar hétfő esti különleges koncertje triplán ünnepi alkalomból jött létre, hiszen nemcsak Siófok ünnepel, hanem az együttes prímása, gitárosa és feldolgozásainak szerzője, Szabó Attila is 50 éves lett, magát a zenekart pedig 30 éve alapították.

A jeles évfordulók alkalmából minden eddiginél több vendéget hívott meg közös zenélésre a zenekar. A nagyszabású, két órás koncerten az együttes tagjai mellett fellép Ferenczi György és az Első Pesti Rackák, ezúttal nem Presser Gábor, hanem Karácsony János James az egykori LGT-ből, Kiss Tibi a Quimbyből és Lovasi András a Kispál és a Borz, illetve a Kiscsillag zenekarokból.

Szabó Attila elmondta, hogy olyan vendégeket hívtak meg a teljesen egyedi, csak Siófokon hallható koncertre, akiknek munkássága fontos szerepet játszott a zenekar törté netében. Az említett zenészek, illetve együttesek több híres dalából emlékezetes feldolgozást készített Szabó Attila és a Csík, amelyeket most közösen adnak elő.

Az ünnepnapot – egyben a négy napos rendezvényt tűzijáték zárja majd este 10 órakor.

 

Nyuladalom, libadalom, szól a dalom: a Siófok 50 fölpörgeti a Balatont


 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek