Elvis él! És szombaton Mexikóban fiestázik…

2016/09/06  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

A hír igaz! Annyi kiegészítéssel, hogy Elvis sajnos nem él, de az emléke nagyon is, és nem Mexikóban lesz a fiesta, hanem Budapesten.

Elvis él! És szombaton Mexikóban fiestázik…

Elvist leginkább a rock and roll királyaként szoktuk emlegetni, holott dalainak csupán egy kis része igazi rock and roll nóta. Sokféle stílusban, műfajban kipróbálta magát, és mindig valami olyan pluszt tudott hozzátenni a dalhoz, amit csak ő tudott, és senki más. Valójában ez volt hihetetlen sikerének egyik titka: legyen country, szamba, vagy rock and roll, legyen amerikai altató, német népdal, olasz sláger – amihez Elvis hozzányúlt, az arannyá változott.

A szó művészi, és a szó szoros értelmében is, gondoljunk csak a tradicionális nápolyi dal, az “O Sole Mio” (It’s Now Or Never) sikerére, egy másik No.1., a német népdal “Muss I Denn” átiratára (Wooden Heart), vagy a Viva Las Vegas tüzes szambájára. Verdiktünk egyértelmű: Elvis minden nyelven, minden műfajban királyit alkotott.

A Magyar Elvis Klub évente kétszer, születésének és halálának évfordulóján nagyszabású Elvis-bulit szervez, amikor is hazai rajongói összegyűlnek egy kis “istentiszteletre”, “bálványimádásra” a szó legegészségesebb értelmében. Szokásukhoz híven ismét tematikus Elvis-estre invitálnak mindenkit szeptember 10-én a New Orleans Clubba (VI. Lovag utca 5.). Ezúttal a Király latin oldalát mutatják be az Elvis Fiesta elnevezésű, mexikói hangulatú rock&roll (szamba, rumba, bossa nova) partin. Elvis büszke volt saját latin gyökereire, hiszen az ereiben olasz vér is csörgedezett, és számos felvétele is van olasz és spanyol nyelvű dalokkal.

A műsor az Elvis Fiestán változatosnak ígérkezik: Elvis pörgős, korai korszakát Andorai Péter & The Graceband jeleníti meg, a 70-es évek telthangzású, kiforrott világát a Flying Times zenekar előadásában élvezhetjük, míg különleges, ritkán játszott filmdalokat egy igazi szív-ember Big Heartman és a házigazda, Dóka Tamás segítségével idézünk meg. A műsorban fellép még a Cadillac és a Fenyőgyöngye zenekar egykori kiváló énekesnője, Puding is, aki sohasem gondolta volna, hogy egyszer Elvis dalokkal fog a színpadra állni, de elárulhatjuk, remekül megy neki!

A zenés produkciókon kívül latin táncbemutató gazdagítja a fergeteges hangulatot ígérő mexikói táncmulatságot. Aki szeretné részt venni a szombati Elvis Fiestán, jobban teszi, ha lefoglalja a jegyét a New Orleans Clubba (Tel: 269-4951), mert a terem befogadó képessége véges, Elvis rajongóinak tábora viszont, úgy tűnik, hogy majd’ 40 évvel a halála után is egyre csak nő.


 

 

Szólj hozzá!


A hang már megvolt, most jön a fény is – 13. évadát nyitja a héten a Park

A hang már megvolt, most jön a fény is – 13....

Az április 25-én induló új évadban már igazán nem kellene semmit csinálniuk a parkosoknak, csak jó koncerteket, programokat, azt' kész, hiszen a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Új Margaret-korszak indult a Magyar Zene házában

Nemrég debütált a Margaret Island ötödik stúdióalbuma, Minden levegővétellel újra megszületünk címmel. Az aktuális koncerteken már el is hangzott egy-egy új dal, azonban a lemez teljes anyagát először április 19-én játszotta el a zenekar a Magyar Zene Házában.

Kygo-show az MVM Dome-ban

A "legtöbb belépőt értékesítő" címre jogosult dance előadó 2018 óta most először indul turnéra, és körbeviszi látványos élő show-ját világon. A 26 állomásos turné szeptember 7-én indul Commerce Cityben, majd többek között Boston, Toronto, Chicago, Berlin, Amszterdam és Párizs érintésével december 13-án, Dublinban ér...
Új koncertek