Gorillaz koncert az Arénában!

2017/05/02  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

A Telekom Electronic Beat által júniusra szervezett rövid, lemezbemutató promó fellépés után a Gorillaz november 13-án visszatér Budapestre, hogy pályafutásuk során először a magyar rajongók előtt is élő koncertet adjanak a Papp László Budapest Sportarénában

Gorillaz koncert az Arénában!

A Gorillaz az énekes 2D-ből, a basszusgitáros Murdoc Niccals-ból, a gitáros Noodle-ból és a dobos Russel Hobbsból áll. A produkciót Damon Albarn és Jamie Hewlett hozta létre, a nagy sikerű névadó debütáló albumuk pedig 2001-ben jelent meg. A BRIT- és Grammy-díj nyertes banda további lemezei a Demon Days (2005), a Plastic Beach (2010) és a The Fall (2011). Valódi globális jelenségként a Gorillaz az egész világon vezette a slágerlistákat, és körbeturnézta a bolygót San Diego-tól Szíriáig, százmilliós letöltéseket és lemezeladásokat begyűjtve az úton.

Múlt héten jelent meg 7 év szünet után Humanz című új stúdióalbumuk, amely rögtön hatalmas sikert aratott. Ráadásul nem csupán a lemez ütött nagyot, de az amerikai turnéra a belépőjegyek is egy szempillantás alatt elfogytak, akárcsak a nyitó Demon Dayz fesztiválos fellépésükre, amely kevesebb mint 10 perc alatt lett telt házas. A banda lélegzetelállító mennyiségű aktivitás végzett az utolsó hónapban: megjelentettek 5 új dalt; a legsikeresebb debütálást tudhatják magukénak a YouTube VR történetében a Jamie Hewlett rendezte 360° hat perces animációs anyagukkal, a Saturnz Barz (Spirit House) filmmel; indítottak egy valósággal kevert appot; és pályafutásuk során először 2D és Murdoc MistaJam-mel kiegészítve élőben adtak interjút Londonból, amelyet az egész világon online, valós időben láthattak a rajongók.

Most, a márciusi titkos londoni koncertet folytatva - amelyet az angol Time Out az egyik legnagyobb bulinak nevezett –, a világ legsikeresebb virtuális művészei ősszel útra kelnek Európán keresztül, hogy végül decemberre hazatérjenek Angliába.

A Humanz Tour bulijain a csapatot a Gorillaz élő bandával kiegészítve  láthatjuk majd – azaz Damon Albarn, Gabriel Wallace, Mike Smith, Jesse Hackett, Jeff Wootton, Karl Vanden Bossche és Seye Adelekan is közreműködnek, mint a Gorillaz család kiemelkedő művészei.

A zenekar május 3-án 10 órától 48 órás elővásárlási lehetőséget is biztosít a rajongóknak. Annak érdekében, hogy minél több jegy valóban a rajongókhoz kerüljön, a banda a Songkick-kel együttműködve a cég technológiáját használja a jegyüzérek kiszűrését célzó előzetes jegyértékesítéshez. Ma 10 órától este 6-ig tudnak a rajongók regisztrálni a https://live.gorillaz.com oldalon, hogy megkapják az elővásárláshoz szükséges részleteket.

Járj nyitott szemmel: Gorillaz gerillaakciók Budapesten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Humanz

A 14 dalt tartalmazó új album, a Humanz kapható CD-n, vinyl lemez formájában és digitális letöltés, valamint egy 19 számos 2 CD-s Deluxe verzióban is. A limitált számú Super Deluxe Vinyl Box Set pedig a 14 dal további alternatív verzióit is tartalmazza.

Az anyag produceri munkálatait a csapat mellett The Twilite Tone of D /\ P és Remi Kabaka végezte, a felvételek Londonban, Párizsban, New Yorkban, Chicagoban és Jamaikán készültek. A Humanz hét év után követi az előző album, a The Fall megjelenését. Murdoc Niccals (basszusgitár), Noodle (gitár), Russel Hobbs (dob) és 2D (ének) mint mindig, most is közreműködő zenészek garmadájával készítette el a lemezt, többek között Jehnny Beth (Savages), Danny Brown, Benjamin Clementine, De La Soul, D.R.A.M., Peven Everett, Anthony Hamilton, Grace Jones, Zebra Katz, Kelela, Mavis Staples, Vince Staples, Popcaan, Pusha T, Jamie Principle és Kali Uchis is szerepel az albumon.

 


 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek