Ha azt mondjuk: ENIGMA, mi jut eszedbe? Nekünk az, hogy jönnek Budapestre!

2018/11/24  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Az Enigma nem egy zenekar vagy előadó, divatos szóval élve: zenei projekt. A titokzatos formáció tagjai először lépnek fel Magyarországon 2019 tavaszán.

Ha azt mondjuk: ENIGMA, mi jut eszedbe? Nekünk az, hogy jönnek Budapestre!

Miután a német producer, Michael Cretu 1980-ban megalapította az együttest, az Enigma projekt milliónyi rajongót szerzett magának egyedi és ikonikus hangzásával. A zenei stílusok szintézise: a gregorián zsolozsmázás, a zsoltáréneklés, a templomi harangozás, az orgonazene és az ezekhez hasonló hangszerek és effektek alkalmazása egy különleges, néha még pszichedelikusnak is nevezhető hangzást teremtettek.

A roppant meggyőző eladási számokat az ezidáig rejtőzködő arcok "produkálták" s tették az Enigmát az elmúlt évtizedek egyik legnépszerűbb és legrejtelmesebb zenei projektjévé. A három Grammy-jelölés, a 70 millió eladott album, a több mint 100 arany és platina lemez ellenére az Enigma projekt sosem turnézott vagy lépett fel élő showkban. Most azonban nekivágtak a világnak: három énekes – Andru Donalds, Angel X és Fox Lima –, egy négytagú rockbanda és egy szimfonikus zenekar járja immáron a színpadokat ORIGINAL ENIGMA VOICES név alatt.

Az Enigma-karaván 2019. április 7-én, vasárnap este érkezik majd a MoM Sportba. A koncerten több mint 20 dalt fognak előadni különböző albumokról, többek között a “The Rivers of Belief“ című számot az első, “MCMXC A.D“ című lemezükről egészen az “Amen“ című szerzeményükig, az utolsó, a “The Fall of Live of a Rebel Angel“ (2016) című albumukról.

Megjegyeznénk, hogy akadt azért egy híres énekesnő, aki nem bújt a projekt mögé, nem is tudott volna, hiszen amikor 1988-ban feleségül ment az Enigma szülőatyjához, már ő volt a német pop Madonnája (útjaik 2007-ben váltak el).Természetesen énekelt is az Enigmával – valójában ő buktatta le az addig ködbe burkolózó identitású formációt:  jellegzetes hangját a rajongók meglehetősen hamar azonosították... Ő pedig nem volt más, mint:

 

Enigma, Michael Cretu, ORIGINAL ENIGMA VOICES, Sandra Cretu, MOM Sport

 

 

Szólj hozzá!


 Tánc a Déri Miksa utcában

Tánc a Déri Miksa utcában

Improvizációs kortárstánc-előadással és közös szvingtanulással ünnepelik a tánc világnapját április 29-én, délután fél 5-től a Déri...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.

Budapesten zárja tavaszi turnéját Dan Patlansky

A kiváló dél-afrikai blues rock gitáros immáron hatodik alkalommal tér vissza fővárosunkba. Dan Patlansky tavaszi turnéjának zárókoncertjére az Analog Music Hall koncerttermében kerül sor most szombaton (április 20.).
Új koncertek