Hosszú, forró nyár... Gábor S. Pál dalai dzsesszesen

2017/06/27  ·   Ajánló   ·  koncert.hu, MTI

Gábor S. Pálnak, a hatvanas-hetvenes évek slágergyárosának dalai dzsesszfeldolgozásban hangzanak el június 30-án pénteken a Budapest Music Center (BMC) koncerttermében. A koncerten a Trio Midnight, Tony Lakatos, Szakcsi Lakatos Béla és Zsoldos Béla lép színpadra.

Hosszú, forró nyár... Gábor S. Pál dalai dzsesszesen

Az 1990-es felvételen Hárs Viktor basszusgitáros, Berecz Endre dobos és az 1997-ben elhunyt szaxofonos, Lakatos Ablakos Dezső is játszott. A mostani projektben Szakcsi Lakatos és Zsoldos mellett a Trio Midnight tagjai (Oláh Kálmán - zongora; Egri János - bőgő; Balázs Elemér - dob) és a Németországban élő szaxofonvirtuóz, Tony Lakatos szerepel. 

A a To Meet Again dupla CD első részében a Trio Midnight és Tony Lakatos játszik, a második részben Szakcsi Lakatos Béla szólóban adja elő Gábor S. Pál dalainak dzsesszátiratait. 

A pszichiáterként, a pánikbetegség magyarországi apostolaként is ismert Gábor S. Pál szerzeményeinek dzsesszátiratával először csaknem három évtizeddel ezelőtt találkozhatott a közönség Hosszú, forró nyár címmel, majd jött a folytatás, a To Meet Again (Találkozás egy régi szerelemmel).

A két felvétel között a kapcsolódási pont Gábor S. Pál dalai és a dzsessz mellett Szakcsi Lakatos Béla zongorista és az ütőhangszeres Zsoldos Béla személye, ők mindét felvételen közreműködtek, és ott lesznek a pénteki lemezbemutatón is.

Gábor S. Pál egykori nagy slágerei közül a lemezen és a koncerten felhangzik például a Hosszú, forró nyár; a Kicsi, gyere velem; az Úgy szeretném meghálálni; a Találkozás egy régi szerelemmel; a Félig sem szerelem és a Hány éjjel vártam.

A zeneszerző dalait annak idején mások mellett Kovács Kati, Zalatnay Sarolta, Cserháti Zsuzsa, Harangozó Teri, Vincze Viktória, Delhusa Gjon és Korda György tette népszerűvé, Gábor S. Pál rangos díjakat kapott Hollywoodban és Tokióban.


 

 

Szólj hozzá!


 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek