Idén lesz 35 éves a THRILLER

2018/11/30  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

December 2-án különleges évfordulót ünnepel a világ: éppen 35 éve lesz annak, hogy az MTV képernyőjén bemutatkozott a Michael Jackson Thriller című dalához készült látványos videoklip – olvastuk a Márkamonitoron.

Idén lesz 35 éves a THRILLER

Noha már nem a pop néhai királyának Thriller című anyaga a legtöbb példányban eladott album – ez Eagles Greatest Hits 1971-1975 című anyaga lett –, kijár neki az ünneplés, hiszen hosszú időn keresztül volt ez a legtöbb példányban eladott Michael Jackson-album, a sláger és a videó pedig zenetörténeti jelentőséggel bír. Ennek is köszönhető, hogy 2010-ben a Kongresszusi Könyvtár Nemzeti Filmarchívumába választották a 14 perces videót. Indoklásuk szerint a ‘Thriller’ a zenekultúra és esztétikum meghatározó darabja, az amerikai zenetörténet része.

Éppen ezért a magyar MTV egy egész napot szentel a pop koronázatlan királyának, így Jacko-dalok szólalnak majd meg a zenecsatornán december 2-án: a Thriller mellett többek között a Bad, a Billie Jean vagy éppen a Smooth Criminaltudtuk meg a portál írásából

Az ikonikus klipet John Landis rendezte Jacksonnal közös forgatókönyve alapján. Egy évvel ezelőtt volt egy feltámadása (...): az  IMAX 3D mozikban futott a felújított változata, amelyet a Velencei Filmfesztiválon mutattak be. Hozzácsatoltak egy werkfilmet is a forgatásról – a rendező szerint ebben az időszakban láthatjuk igazán boldognak a kulisszák mögött a pop királyát. A werkfilmekben nem csak azt láthatjuk, ahogy a Thriller táncjelenetei összeállnak, de a maszkkészítés folyamatába is belepillanhatunk, ahogy Jackson órákig ül a tükör előtt, miközben Rick Baker egyre félelmetesebbé varázsolja az arcát...

"Nem kisebb szaktekintély, mint a nagy Fred Astaire ismerte el, hogy Jackson kirobbanó tehetségű táncos, aki a lemez producere Quincy Jonesszal összefogva a Thriller-videóval tulajdonképpen megteremtette a videózás első önálló művészi alkalmazásformáját." (Forrás)

 

Michael Jackson, Thriller, MTV

 

 

Szólj hozzá!


Ez a Vad Fruttik új dalának története

Ez a Vad Fruttik új dalának története

Nincs vissza címmel új dallal és a hozzá forgatott klippel jött ki a Vad Fruttik. A szám alkotói folyamata egészen rendhagyó módon történt,...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Egy tragédia miatt elhalasztották, most megvan a Call Me Karizma-koncert új időpontja

Bár tavaszi koncertturnéját egy, a dobosa életében bekövetkezett tragédia miatt halasztani kényszerült, Call Me Karizma betartotta ígéretét és itt az új dátum a budapesti koncertjére, úgyhogy mindenki átírhatja a naptárjában: Call Me Karizma – november 3., Turbina.

Bazi nagy majális a Bakáts téren: közös koncertet ad a Duckshell és a Besh o droM

Nem csak a munka ünnepét, hanem Magyarország Európai Unióhoz való csatlakozásának 20. évfordulóját is megünneplik 2024. május 1-én, szerdán a Ferencvárosban.
Új koncertek