Jót tett a Green Day-nek a négy éves leállás

2016/09/16  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Az ötszörös Grammy-díjas banda október 7-én adja ki Revolution Radio című lemezét. Az új korongot négy éves szünet előzte meg, amely az együttes eddigi leghosszabb kimaradása.

Jót tett a Green Day-nek a négy éves leállás

A több éves szünet szögegyenes ellentéte a Green Day korábbi politikájának, hiszen Billie Joe szerint „a zenélés olyan, mint egy menő sportkocsi: vezetni kell, különben berozsdásodik." Részben ezzel magyarázható, hogy a banda egészen 2012-ig megállás nélkül turnézott vagy stúdiózott, nehogy kijöjjenek a gyakorlatból. Négy éve azonban Billie Joe a gyógyszer- és alkohol függőségének köszönhetően összeomlott, amelyet egy elvonó, illetve a már említett hosszabb leállás követett.

Az énekes visszatekintve az 30 év munkásságára, azt gondolja, hogy mind az együttesnek, mind a Revolution Radio-nak jól jött a kimaradás. „Nem lehet ennyi ideig fenntartani ugyanazt a lelkesedést – én ezt a nehéz úton tanultam meg, de így van. Kell néha egy kis szünet, mert elveszítjük magunkat a folyamatos munkában. Egyszerűen kiégtünk a Green Day-ségben. Muszáj volt megállnunk."

A banda a legnagyobb titokban kezdett el az új albumon dolgozni. A Revolution Radio 12 saját számot tartalmaz: teljes magányban vették fel a dalokat, amelyeknek a producerei is voltak. Az új lemez készüléséről még a kiadónak sem szóltak egészen az utolsó pillanatokig, mert nem akartak semmilyen külső véleményt vagy hatást a dalokba.

Az album számait kizárólag ők énekelik fel, nem működtek együtt vendégelőadókkal. „Nincs szükségünk más emberekre, hogy slágert írjunk. A legtöbb bandának nincs rá szüksége, csak a könnyebb utat választják." – mondta Armstrong. Az új lemez nyers, zsigeri, félelem nélküli stílusban dolgozza fel a modern élet mindennapi problémáit.

A Revolution Road október 7-én kerül a polcokra, hazai forgalmazó a Magneoton / Warner Music

 

 


 

 

Szólj hozzá!


 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek