Keresztes Ildikó nagyon nehéz időszakon van túl

2019/01/02  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Keresztes Ildikó híres arról, hogy nagyon határozottan védi a magánéletét a nyilvánosságtól – most mégis szokatlanul nyíltan mesélt D.Tóth Krisztának a legmélyebb fájdalmairól az Elviszlek magammal-ban.

Fotó: WMNmagazin/YouTube

Számos 24 órás telefonos lelki elsősegély szolgálat működik. Ha úgy érzi, helyzetéből nincs más kiút, mint az öngyilkosság, kérjen segítséget, például itt!

Amikor a riporter felidézte, hogy a legutóbbi, hét évvel ezelőtti beszélgetésük óta mennyi minden változott az életében, és ennek kapcsán szóba került a válása, akkor kibukott belőle, hogy mi is történt valójában. Miközben a sajtóban mindenfélét írtak róla és volt férjéről (Kicska László, az EDDA basszusgitárosa), a közönség pedig látta a színpadon, a televízióban, előfordult, hogy Ildikó az öngyilkosságot fontolgatta.

„Én fél évig az életben maradásért küzdöttem. És közben mentek a műsorok, mentek a dolgaim, nem szállhattam ki az életemből. Annyira fáj az egész minden, annyira fájt az élet, hogy azon gondolkodtam, hogy lehetne ennek tulajdonképpen véget vetni... Sokkal több élni akarás meg erős ösztön van bennem, minthogy megtegyek egy ilyen lépést, de abszolút el tudom képzelni, hogy valaki el tud odáig jutni. Mindennap azzal megküzdeni, hogy először a beleidet vissza kell pakolnod a szoknyácskába meg a nadrágba, és úgy elindulni valahova, és akkor már se enni, se aludni... se agyad nincs."

Ildi a nehéz időszakban pszichiáter segítségét kérte, és végül eljutott odáig, hogy igenis élni akar, és igazán élni, nem csak vegetálni. Azóta ezen dolgozik. A nagy mélységek, és az ezzel párhuzamos nagy életszeretet kapcsán Edith Piaf is szóba került, akinek szerepét a színész-énekes már évek óta játssza a színpadon. Akár azt is mondhatnánk, hogy egy kicsit saját magát viszi a színpadra ebben az előadásban. 

Az biztos, hogy mostanra nemcsak az életet, hanem saját magát is megszerette, ami szintén nagyon nagy munka volt, mert, ahogy az Elviszlek magammal kamerái előtt fogalmazott: néhány éve még nem is értette, hogy a barátnői miért mondják, hogy nem szereti magát eléggé. És mindeközben, úgy tűnik, azt is teljesen elfogadta, hogy nem született gyermeke.

A Keresztes Ildikóval készült beszélgetés D. Tóth Kriszta Elviszlek magammal című műsorának legújabb epizódjában a wmn.hu magazin YouTube-csatornáján látható.

D.Tóth Kriszta, Elviszlek magammal, Keresztes Ildikó

 

 

Szólj hozzá!


KoreaON 2024: az acapellától a fergeteges K-pop buliig

KoreaON 2024: az acapellától a fergeteges K-pop buliig

Idén 5 éves a KoreaON kulturális fesztivál, ami évről évre megújuló programsorozattal jelentkezik. Májusban a Comic Con vendégrendezvényeként...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Egyetlen alkalommal újra megjelenik nyomtatásban a PESTI EST

Április 4-én (...) kerül a mozikba a rendszerváltás körüli időszakot felelevenítő Kék Pelikan című film. A bemutató kampányának részeként a filmet forgalmazó JUNI11 Distribution életre kelti a kilencvenes évek és az ezredforduló legendás programmagazinját – írja a Magyar Narancs.

Új tagot keres a Szent Efrém Férfikar

Ha hiszed, ha nem, a férfikar bejelentett, főállású énekest keres. A félig-meddig családi zenekarból ugyanis kiszáll Bubnó Márk – őt egy különleges koncerttel búcsúztatják, az eseményt csatoltuk.
Új koncertek