Két koncert erejéig nyáron újra élőben szól a dunabeat - 25 éves a Heaven Street Seven!

2020/01/22  ·   Ajánló   ·  Labancz Andrea

Minden bizonnyal a mai nap legfontosabb hírei közé tartozik, hogy a 2015-ben feloszlott legendás hazai zenekar, a Heaven Street Seven az idei – koncertek és fesztiválok szempontjából csonka – nyáron nyáron két koncert erejéig újra összeáll. A fővárosban a Budapest Park ad otthont a várhatóan fullos bulinak, fesztiválkörnyezetben pedig egyedül a Fishing on Orfűn találkozhattok majd a fiúkkal.

HS7

Annak idején, amikor éppen a Budapest Parkban búcsúzott el hűséges közönségétől a "Heveny", mi is elmorzsoltunk pár könnycseppet. Nyugodtan mondhatjuk, hogy a "nagy öregek" közül a Kispál és a Quimby mellett ők voltak a hazai alter zene kedvelőinek imádott zenekara. A frontember Szűcs Krisztiánaki egyébként nemrég jelentette be, hogy szólókarrierbe kezd – egyedi, fanyar humorú dalszövegei és a gyönyörűen alárakott zenei alap rádióbarát üzemmódban létezett, ami viszonylag hamar meghozta a sikert és a csillogást a banda számára. Gyakorlatilag az összes akkoriban létező fesztiválon játszottak, szerzeményeik a slágerlisták csúcsáig jutottak, a dalszövegek pedig ma már iskolai példaként is szolgálnak.

Az 1995-ben alakult öt tagú, majd négy főre csökkenő HS7 kezdetben angol nyelven írta dalait, de már akkor lehetett érezni, hogy ez a csapat még sokra fogja vinni. 1997-es Wallflower című dalukat az akkor még nem magyar nyelven futó MTV is játszotta, nagy sikerrel. Időközben csatlakozott a csapathoz billentyűs fronton Takács Zoltán "Jappán", illetve 2004-ben Balczer Gábor helyét Ábrahám Zsolt vette át, így konzerválódott a banda egészen a 2015-ben bejelentett búcsúig.

A fordulópont pedig 2000-ben érkezett. Ekkor jelent meg Cukor című nagylemezük, amely már kizárólag magyar nyelvű szerzeményeket tartalmazott. A HS7 innentől kezdve a hazai alter-szcéna egyik legkiemelkedőbb és legkiválóbb zenekarává vált, két-három évente ontották magukból az albumokat olyan korszakos slágerekkel, mint a Hol van az a krézi srác?, a Sajnálom, a Márta, a Tudom, hogy szeretsz titokban, a Mikor utoljára láttalak vagy a Dél-Amerika. Közönségükkel együtt a hazai- és nemzetközi elismeréseik is gyarapodtak, nyertek például Fonogram-díjat és komoly nemzetközi elismerésben is részesültek a cannes-i MIDEM Fesztiválon.

Nemcsak a hazai klub- és fesztiválszíntér elengedhetetlen szereplőivé váltak, de több sikeres nemzetközi turnét is maguk mögött tudhattak. A HS7 tehát lényegében mindent elért, amire egy magyar zenekar vágyhat. Ez a gondolatiság állt a csapat életének legnagyobb döntése mögött: 2015-ben úgy érezték, húsz év együtt zenélés után ideje pontot tenni a történet végére. 2015. augusztus 1-jén tehát egymástól és közönségüktől is elbúcsúztak egy nagyszabású Parkos koncerten. Akkoriban úgy hangzott az ígéret, hogy soha többet nem látjuk őket együtt ilyen felállásban, de hát ugye néhány év elteltével minden emlék megszépül...

A HS7 tagjaiban (Szűcs Krisztián énekes-gitáros, Ábrahám Zsolt gitáros Takács Zoltán Jappán billentyűs, Németh Róbert basszusgitáros, Orbán Gyula dobos) öt év teljes csend után, huszonötödik évfordulójuk apropóján fogalmazódott meg az igény a közös ünneplésre. Összesen tehát két koncert erejéig leporolják terjedelmes és slágerekkel tűzdelt életművüket, de hangsúlyozzák: innen tényleg nincs tovább. (Ezt azért most már nem vennénk készpénznek.) Öt évvel a búcsú után, annak helyszínére, a Budapest Parkba invitálnak tehát, hogy együtt idézzük fel velük, milyen is az igazi dunabeat!

IDŐPONTVÁLTOZÁS: FOO: 2020. augusztus 27.,
Budapest Park: 2020. szeptember 5.,

HS7, Heaven Street Seven, koncert, Budapest Park, újra együtt, jubileum, 25 év, Fishing on Orfű

 

 

Szólj hozzá!


A hang már megvolt, most jön a fény is – 13. évadát nyitja a héten a Park

A hang már megvolt, most jön a fény is – 13....

Az április 25-én induló új évadban már igazán nem kellene semmit csinálniuk a parkosoknak, csak jó koncerteket, programokat, azt' kész, hiszen a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Új Margaret-korszak indult a Magyar Zene házában

Nemrég debütált a Margaret Island ötödik stúdióalbuma, Minden levegővétellel újra megszületünk címmel. Az aktuális koncerteken már el is hangzott egy-egy új dal, azonban a lemez teljes anyagát először április 19-én játszotta el a zenekar a Magyar Zene Házában.

Kygo-show az MVM Dome-ban

A "legtöbb belépőt értékesítő" címre jogosult dance előadó 2018 óta most először indul turnéra, és körbeviszi látványos élő show-ját világon. A 26 állomásos turné szeptember 7-én indul Commerce Cityben, majd többek között Boston, Toronto, Chicago, Berlin, Amszterdam és Párizs érintésével december 13-án, Dublinban ér...
Új koncertek