Köszi, Trump! – A Ministry először ad önálló koncertet Magyarországon!

2019/02/26  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

A majdnem negyven éves Ministry – élén a hatvan éves Al Jourgensennel – brutál erős tavalyi nagylemezét mutatja be az A38 Hajón, de persze lesújtanak majd a négy évtizedes karrier összes híres dalával.

Fotó: Phil Parmet

Szinte hihetetlen, hogy a modern ipari metál legfontosabb, leginkább kultikus, legnagyobb hagyományú zenekara még nem adott önálló koncertet Magyarországon... Az 1981-ben alakult Ministry az utóbbi időben többször is fellépett fesztiválokon, de július 11-én lesz az első alkalom, hogy legelkötelezettebb rajongóit egy teljes értékű koncertprodukcióval jutalmazza.

A fellépés apropója a chicagói egyszemélyes nagyzenekar viszonylag friss lemeze, a tavaly megjelent AmeriKKKant. A Ministry egyszemélyes története, azaz az alapító és mai napig egyetlen állandó tag, Al Jourgensen karrierje amúgy is megszakításokkal, feloszlásokkal, szünetekkel tarkított sztori. Az AmeriKKKant öt év kihagyás után jelent meg, és tökéletesen tükrözi Jourgensen lelkiállapotát.

A pályáját nagyjából a Nine Inch Nailsszel egyidőben kezdő és stílusában is hasonló Ministry szinte teljes egészében Jourgensen szüleménye. A hatvanéves (!) Jourgensen legutóbbi interjúiban már igazi zeneipari (vagy iparizenei?) nyugdíjasként írja le magát, de az elmúlt évek Amerikájának történései, mindenekelőtt Trump demagógiája annyira felháborította, hogy összerakott még egy nagylemezt. Az AmeriKKKant erejét éppen a társadalmi elkötelezettség és felháborodás adja: a Ministry számára az utóbbi időben már kissé sémává merevedett indusztriál hangzások ismét élettel teltek meg az elkeseredettség és felháborodás miatt.

Így hát a kacskarings karriert befutott, akár összeférhetetlennek is nevezhető Jourgensen tavaly ismét összerakta oly sokszor feloszlott-feloszlatott zenekarát, és a Ministry elkeseredettebb, igazabb és dühösebb, mint valaha. Az AmeriKKKant komoly, erős, ütős lemez lett, méltó a régi klasszikusokhoz, a Land of Rape and Honey-hoz vagy a Psalm 69-hoz. Ez az első album, amit Jourgensen a műfaj egyik kulcskiadójánál, a Nuclear Blastnél jelentet meg, és közreműködik rajta Burton C. Bell is a Fear Factoryből.

Véssétek be tehát a dátumot: 2019. július 11., csütörtök 20:00, A38.

 

Ministry, Al Jourgensen, AmeriKKKant, A38, ipari metál

 

 

Szólj hozzá!


Fellegterápia – bemutatkozó album és lemezbemutató a MANYI-ban

Fellegterápia – bemutatkozó album és lemezbemutató...

Fellegterápia címmel elkészült a FellegAjtó első nagylemeze. A név egy világzenei és etnoprojektet takar, amely ötvözi a hagyományos népi...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Idén is koncertek töltik meg a Gyárkertet Veszprémben

Nagy kérdés volt, hogy a tavalyi, egész nyáron át tartó fesztivál folytatja-e a működését, hiszen az Európa Kulturális Fővárosa projekt már befejeződött. A válasz megérkezett: igen!

A hang már megvolt, most jön a fény is – 13. évadát nyitja a héten a Park

Az április 25-én induló új évadban már igazán nem kellene semmit csinálniuk a parkosoknak, csak jó koncerteket, programokat, azt' kész, hiszen a tavalyi évad megnyitása előtt arról számoltunk be, hogy komoly tuningot kapott a hangrendszer. De a Kispál óta tudjuk, hogy "ésfénynek" is lennie kell.
Új koncertek