Ma este mutatja be Mózes Tamara új lemezét a Francia Intézetben

2017/03/02  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

A zongorista-énekesnő 2011-ben a Francia Állam ösztöndíjasa, 2015-ben a Magyar Állam Lakatos Ablakos jazz-ösztöndíjasa volt. Moozing című új szólólemeze bemutatóját 2017. március 2-án este 7 órakor a budapesti Francia Intézetben tartja.

Ma este mutatja be Mózes Tamara új lemezét a Francia Intézetben

Mózes Tamara komolyzenei zongoradiplomája után a párizsi Conservatoire Régional jazzének- és improvizáció szakán tanult. Jelenleg Belgiumban a Royal Conservatory of Antwerp jazz-mesterképzésén vesz részt.

„A zongorista-énekesnő azt a fajta amerikai sanzon- vagy előadói iskolát hozza teljes természetességgel, amellyel Magyarországon senki sem próbálkozott még.” (Zipernovszky Kornél, Fidelio)

A kreatív, fiatal művész itthon és külföldön egyaránt elismert, rangos fesztiválok résztvevője, neves versenyek díjazottja. Több formáció tagja, duóban például rendszeresen fellép Nagy János zongoristával is. Előadásaikban nagy hangsúlyt kap mind a vokális, mind a hangszeres improvizáció.

„A fiatal budapesti művésznő vokális és hangszeres képességeivel igen mély benyomást tett ránk.” (Pascal Derathé, Jazz-Rhône-Alpes, 2016)

Tamara műsorában a jazz, a sanzon, illetve a rögtönzött és komponált zene világa egyaránt jelen van. Előadásával a közönséget intenzív érzelmi és intellektuális utazásra hívja. Az ének- és zongoraszólamok egyaránt az ő fejéből pattannak ki, az egész zeneszerzői munka az ő érdeme. Első albuma (’In Spring’, 2010) után második lemezét (’Album of the Ear’, 2014) már Párizsban vette fel, francia zenészekkel.

 

VILLÁMINTERJÚ MÓZES TAMARÁVAL

Hányadik lemezed a Moozing?

Ez a 3. lemezem, de ez az első olyan album, ami teljesen szóló, amin csak a saját számaim vannak. Az eddigi legszemélyesebb anyagom. Azt a világot szeretném bemutatni vele, ami zongorista-énekesnőként és dalszerzőként vagyok, és amit élő koncerteken is előadok.

Az eddigiek:

1. In Spring, 2010, duó Horváth Dániel dobossal, sztenderd-átdolgozások

2. Album of the Ear, 2014, kvintet párizsi zenészekkel, Ujházi János dalainak átdolgozásai

Miért pont ez lett a címe?

Olyan címet kerestem, ami valahogy kapcsolódhat a nevemhez vagy egy olyan tevékenységhez, amiben valamire fókuszálunk, ráközelítünk. A Mózesből és a zooming-ból beugrott a Moozing. Aztán rákerestem interneten, létezik-e egyáltalán ilyen ige, és vajon mit jelenthet: egy találatot találtam egy szlengszótárban, miszerint a „moozing” a zenével való foglalatoskodás.

Mi az álmod, amit el szeretnél érni az új lemezzel?

A célom ugyanaz vele, mint ami az egész zenészlétemmel: hogy közvetíteni tudjak egy olyan zenei világot, amit a sajátomnak érzek és amivel örömet tudok okozni az embereknek. A lemez a francia Yolk Records gondozásában jelenik meg, így reményeim szerint mind a hazai, mind pedig a nemzetközi közönségnek be tudok mutatkozni általa.

 


 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek