Online és ingyenesen megtekinthető a Recirquel varázslatos téli meséje

2020/12/22  ·   Ajánló   ·  koncert.hu, MTI

A Kristály élő verziójában a nézők szinte részeseivé válnak az újcirkusz téli történetének, hiszen olykor egy karnyújtásnyira, vagy éppen a fejük felett suhannak el az artisták.... 2020. a lemondások éve: erről az élményről le kell mondanunk, de az előadás bizonyára kárpótolja a nézőit mindezért.

Fotók: Mohai Balázs (MTI

A történet szerint Kristály-világ úrnője hitét vesztette az emberi érzelmekben, ezért befagyasztja a világot, és kristályfényű jeges falak közé zárkózik. A nézők és a fellépő művészek együtt keresik a szeretet melegségét, a fény reményét, és keltik életre a csillogó jégbe fagyott, bámulatos meseképeket ebben a lenyűgöző illúziókkal és mutatványokkal teli térben.

Akár rá is húzhatjuk a történetet a jelenlegi helyzetünkre: falak közé zárkózunk és várunk a reménysugárra...

A Hókirálynő szerepében Horányi Juli énekesnő hangja csendül fel, az udvari Manót a társulat korábbi előadásaiból is ismert Egyed Brigitta színésznő alakítja. Horváth Zita és Zsíros Gábor artista-táncos párosa gurtniduószámban lesz látható, míg Várnagy Kristóf és Illés Renátó karikán, Wittmann Csilla és Farkas László handvoltizs számmal, Veress Zsanett és Bagdi Gergely handstand zsánerrel, Sergii Materynskyi pedig zsonglőrszámmal szórakoztatja a közönséget.

A produkcióban eredeti zeneművek és karácsonyi klasszikusok adaptációi csendülnek fel, a zenei szólamokat Terjék Gábor és Mester Dávid szerezték, a jelmezeket Kasza Emese tervezte, a díszletek Klimó Péter tervei alapján készültek. Az előadás rendezője Vági Bence, társrendezője Illés Renátó, társkoreográfusa pedig Zsíros Gábor volt.

A felújított és új jelenetekkel bővített Kristály című előadás online stream-je a Müpa Home oldalán érhető el december 27-én, a Müpa Home közvetítésében, a felvétel a bemutató másnapján felkerül a Müpa Médiatárba, ahol január 3-áig – regisztráció nélkül – szintén térítésmentesen megnézhető.

 

Müpa Home, Recirquel, Kristály, online, stream, ingyenes, újcirkusz

Képtár

  • Online és ingyenesen megtekinthető a Recirquel varázslatos téli meséje kép 87155
  • Online és ingyenesen megtekinthető a Recirquel varázslatos téli meséje kép 87156
  • Online és ingyenesen megtekinthető a Recirquel varázslatos téli meséje kép 87157
 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek