Pély Barna szomorú szíve

2019/01/10  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Pély Barna – pályafutása során első alkalommal – egy kizárólag új dalokat tartalmazó, saját aktuális elképzeléseit tükröző szólólemezt jelentet meg 2019 elején Blue Heart címmel.

Pély Barna szomorú szíve

A United zenekar egykori frontembere hat évig zenélt a B the First-tel. 2003-2006-ig zsűritagként, 2010-ben szakmai tanácsadóként résztvevője volt a Megasztárnak. 2007-től a Kodolányi János Főiskola Művészeti Tanszékének jazz-ének szakvezetője. 2016-ban a Dal 2016 legjobb 18 dala közé jutott zenekara, a B the First You told me that you loved me című dalával.

Első szólólemeze kizárólag új dalokat tartalmaz.

"Külföldi és hazai turnéim során nagyon sok élményt szereztem, és ezt az inspirációt használtam fel az íráshoz. Az előző lemezemhez képest ezen az albumon jóval több a magyar nyelvű szerzemény, melyekkel lendületet akarok adni azoknak a hallgatóimnak, akik már nagyon várják tőlem, hogy az anyanyelvünkön szóljak hozzájuk. Emellett viszont belecsempésztem néhány bluesos, soulos dalt is a lemezanyagba, amik viszont angolul az igaziak" – meséli.

És hogy mindezt miért szólóban?

"Szólóban azokat az utakat tudom bejárni, amiket a zenekarral nem. Gyerekkorom óta zenekarokban zenéltem, így nem volt lehetőségem megtapasztalni például, hogy milyen amikor egyedül kell eldöntenem valamit. Úgy éreztem, ki kell próbálnom, hogy mire vagyok képes egyedül a színpadon. Nyilván a most megjelenő lemeznél segítettek többen a stúdióban" – nyilatkozta

Az albumot két kislemez vezeti fel. 

"Az Első tánc az első dal a lemezről, ami egy tőlem új hangzást képvisel, és a magyar nyelvű dalokat jellemzi a megjelenő lemezen. Többször dolgoztam elektronikus zenészekkel, és ezért kipróbáltam, hogy milyen is az akusztikus és elektronikus zene elemeinek keveredése a dalaimban."

"A Tengernél megszületése már ezen a vonalon haladt, bár ezt is egyszál akusztikus gitáron írtam meg. A szövegbe beleírtam azokat a helyeket, ahol jártam, és a művészi szabadság mentén pár olyat is, ahol nem, és így egy jópofa "nyaralós-utazós" dal született."

"Mindemellett kialakult egy közös munka Felcser Mátéval (Punnany Massif), és meg is testesült az egyik dalban. Már jó pár éve ismerem, teljesen véletlenül egymás közelében is lakunk, és régóta terveztünk valamit közösen. Az új nagylemez remek alkalmat biztosított arra, hogy ezt végre kipróbáljuk."

A Blue Heart fizikai formátumban január 9-étől kapható a kijelölt töltőállomásokon.

 

Pély Barna, B the First, Blue Heart, szólólemez

 

 

Szólj hozzá!


 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek