Piramis nagykoncert – Révész Sándor nélkül

2018/02/20  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Egy mondat azért jutott Révésznek a Piramis-koncert beharangozójában: "A hard rock csapat a hetvenes évek második felében talán a legnépszerűbbnek számított Magyarországon, 1974 és 1982 között hét lemezt jelentetett meg. A Piramisban ebben az időszakban Závodi, Gallai, Köves és Som mellett Révész Sándor énekelt."

Piramis nagykoncert – Révész Sándor nélkül

"Valaki felvetette, hogy ha bármelyikünkkel valami történne, akkor a másik négy tag összeállna, de én már biztosan nem mennék bele ilyesmibe. Emberileg mindenkinek megvan a maga erénye, a maga gyengesége, természetesen nekem is. Mindenkit nagyon szeretek, de ennek a zenekarnak már nincs helye az életemben." Révész Sándor/ Blikk (2013.)

Több, mint a semmi, bár, ha azt vesszük, Révész neve egybeforrt a bandával, kissé kevésnek tűnik a dolog.  Korrektnek akkor nevezhetnénk a tájékoztatást, ha kitérnének arra, ő miért nem lép fel velük, de már megszoktuk, hogy a zenében sem vagyunk túl nagy ország ahhoz, hogy kimondjunk olyan dolgokat, amelyek nagyjából mindenkit érdekelnek, csak úgy csinálunk, mintha mindez így is rendben lenne.

A bandából egyébként, legalábbis az akkori sajtót átnyálazva, úgy tűnik, Révész lépett ki. De sajnos sokak számára  a Piramis Révész énekével teljes.

No tehát: nagykoncertet ad március 3-án a Piramis együttes Budapesti MOM Sportcsarnokban. A zenekar a tavaly októberben elhunyt alapító tagra, Som Lajosra is emlékezni fog az estén.

"A koncerten egy dallal kifejezetten rá fogunk emlékezni, de Som Lajos szerzőként közreműködött számos nagy Piramis-slágerben, amelyet természetesen el fogunk játszani, köztük a Ha volna két életemet, A becsületet, az Ajándékot vagy a Kóbor angyalt is" – mondta Nyemcsók János (ex-Manhattan, Fix), az együttes énekese az M1 aktuális csatorna kedd délelőtti műsorában. Mint megjegyezte, a jól ismert dalok mellett előadnak néhány dalt a Piramis Erotika című lemezről is, amelyeket koncerteken ritkán játszanak.

Köves Miklós dobos arról beszélt, hogy a mai Piramisban több generáció játszik együtt, hiszen a ma is a csapatban zenélő három alapító – Závodi János gitáros, Gallai Péter billentyűs és ő - jóval elmúltak 60 évesek, náluk fiatalabb a csaknem tíz éve tag Nyemcsók János és Vörös Gábor (Omen, ex-Ossian, Fahrenheit) basszusgitáros, de a koncerteken velük van a színpadon Vilmányi Gábor gitáros és az énekes fia, Nyemcsók Bence billentyűs is.

A Piramis MOM Sportbeli koncertje egy országos koncert nyitóbulija, a következő állomások között lesz Püspökladány, Komárom, Bős és több erdélyi, szlovákiai, szerbiai település is.

Van valami végtelenül elszomorító abban, hogy a régi nagy zenekarok szétesnek. De hát: ők is csak emberek. A maiak meg úgyis azt hiszik, hogy a Piramis egy tévés vetélkedő.

Műbalhé, vagy tényleg egymásnak estek az Omega-tagok?

 

 

 


 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek