ROCK ON: Öt zenekar indul közös országos turnéra 2020 elején

2019/12/05  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

A 20 éves születésnapot ünneplő KALAPÁCS már a 2018-as "Örökfekete" utódján dolgozik, és a szintén készülő friss nagylemezét bemutató DALRIADA muzsikusaival fogtak össze a Rock On! Tour-A névre keresztelt közös országos turnén. Hozzájuk csatlakozik a jövőre új albumot tervező ALCOHOL, Schrott Péter (Zártosztály, Tűzmadár) elektro-metal projektje, a CONTINOOM, és a Kavalkád albumot követően Seregély Csilla énekesnővel a közelmúltban kiegészült PALMETTA zenekar.

ROCK ON: Öt zenekar indul közös országos turnéra 2020 elején

A Kalapács novemberben tért vissza egy négy állomásos brit turnéról, melynek keretében a Pokolgép legendás, az alapító énekessel készült lemezek korszakának legjobb dalait vitték színpadra Dublin, Omagh, London és Manchester városokban. Kalapács József az idei évet javarészt Rudán Joe-val közösen tölti a színpadon, jövőre viszont mozgalmas év várható a zenekar számára, hiszen a 20 éves jubileum mellett egy friss nagylemez is készülőben van.


A Dalriada a 15 éves jubileumot ebben az évben ünnepelte - a Nevergreennel közös Barba Negrában megrendezett születésnapi koncertet egy DVD anyag számára rögzítették is, amely várhatóan a készülő 10. nagylemezzel együtt fog megjelenni. Az "Őszelő" lemez jövő év elején érkezik, Ficzek András szerint mind hangolás, mind hangszerelés tekintetében frissítettek a lemezírás folyamatán, Szög szerint pedig a címhez hűen ezúttal az igazi őszies, melankólikus hangulat lesz az uralkodó. A Dalriada az elmúlt években komoly nemzetközi ismertségre is szert tett, visszajáró fellépői a legnagyobb európai metal fesztiváloknak, turnéztak Japánban, Európa-szerte és a Karib-tengeren hajózó óceánjárón zajló  70 000 Tons of Me­tal fesztiválon is felléptek.



Az Alcohol tagsága új dobossal egészül ki, a turnén pedig a 2018-as 'Remélem zavarok' lemez dalai fogják a fő műsort képezni a régebbi ismert dalok mellett, jövőre pedig terveik szerint ismét stúdióba vonul a zenekar, Csöviék következő anyagára nem kell tehát ismét majdnem 10 évet várni.



Mozgalmas időszakon van túl a folk rockos Palmetta is, tavaly a rengeteg vendéggel együtt készült "Kavalkád" album mellett az "Esztendőre vagy kettőre..." című gyereklemez is megjelent, majd aranylemez is lett. Ezt követően Amerikában is jártak, a lendület pedig idén sem csökkent, annak ellenére sem, hogy júliusban több év közös munka után Szebenyi Szilvia énekesnő távozott a zenekar éléről, akit Seregély Csilla követett a mikrofon mögött.


 

Több év termését hallhattuk végre idén év elején a "Not My War" című korongon - a Tűzmadár, és most már a Zártosztály éléről ismerhető Schrott Péter pedig a Continoom élén is kifejezetten aktív, és az elektronikus - industrial metal projekt dalaival ezt a turnét is erősítik.

 

 

 

Rock On! Tour, Kalapács, Dalriada, Alcohol, Palmetta, Continoom

Képtár

  • ROCK ON: Öt zenekar indul közös országos turnéra 2020 elején kép 80832
 

 

Szólj hozzá!


Sötét energiák az A38-on

Sötét energiák az A38-on

Bár a Hajó nem igazán erről a műfajról ismeretes, a tavaszi szezonban több metálkoncert is lesz az A38-on.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa jövőre az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Emiliana Torrini a RepTárban landol nyáron – egy igazán különleges történetű albummal érkezik

Emiliana Torrini izlandi énekes-dalszerző ad koncertet július 14-én a RepTár Szolnoki Repülőmúzeumban.

Sziget, VOLT (!), Kolorádó, Carson Coma, Campus és még sokan mások: I. TURBINA MERCH FESZTIVÁL

Március 17-én (vasárnap) egy gigantikus merchvásárt tart a Turbina, ahol ismert zenekarok, fesztiválok, klubok és más zenei szervezetek árulják együtt az idei és korábbi években készített merch termékeiket. A kapu nyitva áll a rajongók, a szakma és a sajtó előtt egyaránt. A rendezvényen való részvétel ingyenes.
Új koncertek