Roger Waters és A FAL Budapesten!

2012/11/09  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Roger Waters óriási stadionokra tervezte és méretezte át a legendás előadást, hogy A Fal élményét még közelebb tudja vinni a nézőkhöz, egyedülálló eseménnyé téve azt számukra. A 2013-as európai turné 2013. augusztus 25-én ér a Puskás Ferenc Stadionba - jelentette be a Live Nation.

Roger Waters és A FAL Budapesten!

"A valaha volt legjobb show. És pont." -New York Post. "A Fal előadása hibátlan. Mindenkinek látnia kellene mielőtt meghal." - Philadelphia Inquirer. "A mű még erőteljesebb, mint amikor készült." - The Independent. "A Fal a méret és az ambíció diadala... a rock csúcsa." - The Times, London. "Az biztos, hogy óriási élményt kapsz a pénzedért." - The Telegraph. "A Fal a legtökéletesebb mű amit valaha láttam, szemmeresztő, elgondolkodtatóan provokatív animációival és képi megoldásaival." - London Evening Standard."Képtelenség nem a show élményének hatása alá kerülni." - The Guardian

Roger Waters, a Pink Floyd társalapítója és fő dalszerzője bejelentette, hogy történelmet író produkciójával, A Fallal 2013-ban visszatér  Európába. Az elidegenedésről és az átalakulásról szóló mesterművét teljes egészében adják elő, zenekari kísérettel és csúcstechnológiájú produkcióval.

A Falat eddig 192 alkalommal adták elő a világon, több mint 3,3 millió rajongó láthatta, és ezzel a rocktörténet legsikeresebb művévé vált.

2010 előtt A Fal előadása túlságosan nagyszabású volt ahhoz, hogy igazi turnéban tudjanak gondolkodni vele kapcsolatban, de az új arénák feltűnése és a technikai fejlődés megoldotta ezt a dilemmát. Roger Waters felújította az előadást, nem csupán külsőleg, de érzésre is, megtartva a meghökkentő színházi extravaganciáját, ami A Falat olyan legendássá tette, és ezzel újabb generációknak adott inspirációt a lélegzetelállító vizuális- és audio élménnyel.

A Fal legendás előadásának első újragondolása 2010-ben volt, amikor felhasználva a modern technika és a speciális effektek adta lehetőségeket színpadra állították, és számtalan teltházas aréna előadást produkáltak a világban. A Fal egyike a zenetörténet és a mélyebb popkultúra legjobban befolyásoló albumainak - zenerajongók generációban hagyott eltörölhetetlen nyomot.

A Fal 1980-as, eredeti előadása mindösszesen 29 alkalommal volt látható a Pink Floyd amerikai turnéján, valamint egyszer Berlinben, 1990-ben, a berlini fal lebontásának ünnepén.

"Nagyon örülök, hogy újra előadhatom A Falat Európában. Óriási élmény lesz mindannyiunknak. Újraalkottam a showt ezekre a hatalmas stadionokra, és igazán jó lett az eredmény. Még mozgalmasabb, drámaibb és izgalmasabb mint az aréna előadások voltak. Újragondoltam az egész dolgot. Ez a grandiózus méretű stadion show 40 éve még nem jöhetett volna létre. Nem tudtuk volna így megtölteni a helyet érzelmileg, zeneileg és előadásmódilag. De a technika fejlődött. Most már meg tudjuk tenni." - nyilatkozta Roger Waters.

A 2013-as turné 18 stadion előadást foglal magában, olyan ikonikus helyeken, mint a római vagy a berlini Olimpiai Stadion, az Amsterdam Arena és két Telenor Arena előadás Oslóban.  Óriási megtiszteltetés, hogy Budapest is helyszíne lehet ennek a kiemelt jelentőségű koncertsorozatnak, így a magyar rajongóknak nem kell külföldre utazniuk, hogy láthassák a világ legmonumentálisabb előadását!

Roger Waters november 15-én, magyar idő szerint 13.30-kor egy különleges, élő  online tájékoztatót tart a turnéról, amelyet a RogerWaters.com és a Facebook.com/rogerwaters oldalakon lehet majd megtekinteni.



Képtár

  • Roger Waters és A FAL Budapesten! kép 7811
 

 

Szólj hozzá!


 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek