Romantika, slágerek és áttáncolható esték: Orfeum programajánló

2016. május 06.  ·   Ajánló   ·  Labancz Andrea

Semmi extra, nem lép fel itt Tina Turner vagy Stevie Wonder, sőt Whitney Houston vagy Michael Jackson sem ugrik be az öröklétből, de a hangulat legalább olyan, mintha itt lennének, hiszen van jó pár magyar énesek és banda, akik szívesen táncoltatják meg a nagy elődök szellemében azokat, akik nem vágynak stadionőrületekre, csak egy jó kis orfeumos estére.

Romantika, slágerek és áttáncolható esték: Orfeum programajánló

 


2016.05.06. | 21.00                                                                                                                | koncert & dj |

Vegas Men – Bebe, Giorgio & Gyurcsík Tibor + DJ Corey

Ikonikus showmanek (Elton John, Tom Jones, Elvis Presley, Robbie Williams) legnagyobb slágerei három kiváló énekes előadásában, Las Vegas-i módra.

Las Vegas-t, a kaszinók és a szórakoztató műsorok fellegvárát 1911-ben jegyezték be. A sivatag közepén létrehozott, az űrből nézve a világ legfényesebb környékeként számon tartott „Bűnös Város” számos, nemzetközi hírnévnek örvendő előadóművész (énekes, artista, bűvész, tánccsoport) és fergeteges show-műsoraik számára ad(ott) otthont.

Bár a szerencse forgandó, az amerikai témájú este biztos pont a pesti éjszakában, hiszen az óceán túlpartján gyökerező zenei világ is megidézi a Grand Canyon tőszomszédságában felépített, fényesen csillogó, a játékgépek fáradhatatlan forgásától csilingelő szórakoztatóközpontot.

Három kiváló énekes, Bebe, a Back II Black frontembere, az X-Faktorban feltűnt, sármos, szívtipró Gyurcsík Tibor, a Megasztárból ismert Giorgio, valamint tehetséges zenészek gondoskodnak arról, hogy a nagy példaképekhez hűen, minőségi módon szólaltassák meg nagyszerű, ikonikus előadók és zenekarok (The Blues Brothers, Earth, Wind & Fire, Elton John, Tom Jones, Elvis Presley, Robbie Williams) dalait a show-műsorok fellegvárának hamisítatlan hangulatában.

 


2016.05.07. | 21.00                                                                                                              | show & party |

Glamorous Night – Harót Balázs, Glamorous Company & DJ Gem-B

Egy nagyon mai party, r&b, hip-hop és new pop élőben mixelve, amit a Glamorous Company show-műsora vezet fel. „Live music on a higher level!”

 


2016.05.10. | 21.00                                                                                                                       | koncert |

Sister Act 2 – Tóth Gabi & Tóth Vera

Tóth Gabi & Tóth Vera megújult közös koncertje, vadonatúj repertoárral, saját dalokkal és a legmenőbb világslágerekkel.

A több éves sikerszéria folytatódik 2 pár csodás hangszállal és vadonatúj műsorral!

Tóth Gabi és Tóth Vera a fekete muzsika legnagyobb világslágereit szólaltatják meg az 1970-es, 1980-as, 1990-es évek és napjaink soul, r&b, funky, rap világából. Igazi örömzenélés folyik a színpadon, hiszen kedvenceiket hozzák el erre a különleges és ritka estére.

A Tóth lányok tökéletes párost alkotnak: tűz és víz, akik nem kioltják, hanem erősítik egymást. Két különálló egyéniség, erőteljes orgánummal, széles repertoárral, fiatal koruk ellenére hatalmas szakmai tapasztalattal a hátuk mögött, akik profizmussal és egyben lazasággal összpontosítják a bennük lévő erőt.

Váltakozva adnak elő nem kis szakmai felkészültséget és tudást igénylő dalokat; mindeközben pedig eszméletlenül ütős egymásra hangoltsággal és duettekkel fűszerezik a műsort.

 


2016.05.12. | 21.00                                                                                                                       | koncert |

Egy darabot a szívemből – Gábriel koncertje

A magyar könnyűzene klasszikusai a két világháborútól kezdve az 1980-as évek elejéig tartó időszakból: kedvelt kabaré dalok, az 1950-es évek táncdalai, Mikes Éva, Hollós Ilona, Szécsi Pál és Máté Péter zenéi.

Az Orfeum állandó művésze, Farkas Gábor Gábriel és triója ebben a műsorban a magyar könnyűzene klasszikusait hozzák el, a két világháborútól kezdve az 1980-as évek elejéig tartó időszakból válogatva. Kedvelt kabaré daloktól az 50-es évek táncdalain át játsszák újra Mikes Éva, Hollós Ilona, Szécsi Pál, Máté Péter zenéit.

A magyar könnyűzene dalait jazzre nem standardizálták korábban, így igazán klasszikussá teszi ezeket a zenetörténeti remekeket, hogy egy jazztrió kíséri az énekest. Gábriel hangjából árad az érzelem, nem pusztán hallgatjuk dalait, hanem meg is érintenek bennünket.

Nagyszülő és unoka is egyaránt megtalálja örömét ebben a zenében. Amíg a szülők nosztalgiáznak, addig fiatal felnőtt gyermekeik megismerik a számukra „új” dalokat.

 


2016.05.13. | 21.00                                                                                                           | koncert & party |

Uptown Funk – Bebe, Pély Barna & DJ Gem-B

A hazai funky nagyágyúi egy színpadon: egy hamisítatlan funkybuli a legnagyobbaktól a legnagyobbakról(James Brown, Jamiroquai, Bruno Mars, Stevie Wonder).

 


2016.05.14. | 21.00                                                                                                                | koncert & dj |

SwingHeart – Group’n’Swing + Selector Emka

Visszatérés a kezdetekhez rengeteg saját magyar dallal, hű maradva az örök swingzenéhez és a közönséghez.

A koncert után Selector Emka folytatja a partyt üdítően mozgalmas electroswinggel.

 


2016.05.19. | 21.00                                                                                                                       | koncert |

Bublé & More – Gájer Bálint

Gájer Bálint önálló műsora Michael Bublé-dalokkal, saját szerzeményekkel és feldolgozásokkal a swing és jazz világából.

 


2016.05.20. | 21.00                                                                                                           | koncert & party |

Funkybiotikum – Back II Black + Funky Feeling Party

Visszatérés a gyökerekhez: újra eredeti felállásban zenél az ország első számú funky bandája, az idén 20 éves Back II Black, amit az Akár péntek, akár szombat és a Szerelembomba című dalokból ismerhetett meg a közönség.

Az idén fennállásának 20. évfordulóját ünneplő Back II Black eredeti formációban tölti újra a funky elemeket. Tizenöt évnyi külön utakon járás után a zenekar élén újra első énekese és alapító tagja, Somody Zoltán, azaz Guru áll.

A régi-új felállás lehetővé teszi a visszatérést a zenekar gyökereihez, azaz a pozitív, könnyed, ám igényes szórakoztató stílushoz, amit az Akár péntek, akár szombat, a Szerelembomba és a Szombat esti láz című dalokból ismerhetett meg a közönség.

Azonban nem valamiféle nosztalgia felébresztése a cél: a zenekar megújult energiáit friss, aktuális dalok írására, valamint látványos, lendületes színpadi show létrehozására fordítja.

Mellékhatások nélküli gyógyszert, Funkybiotikumot kaphatunk nagy dózisban, amely zenés-táncos védelmet jelent a kórokozók ellen.

A koncert után DJ SuriImi pörgeti a fekete lemezeket: elsősorban az 1970/80-as évek soul-funk csemegéi közül válogat a szokásosan fergeteges Funky Feeling Partyn.

 


2016.05.21. | 22.00                                                                                                                           | party |

We Love The 90s Party – DJ Lotters & V-Tech + Classic Disco Night

Új partysorozat a legendás 1990-es évek legnagyobb discoslágereivel, DJ Lotters és a korszak népszerű hazai fellépői vezényletével.

Az Orfeum partysorozatának, a We Love The 90s Party házigazdája az egykori Juventus Rádió műsorvezetője, DJ Lotters, aki a legendás 1990-es évek legnagyobb discoslágerei mellett a későbbi időszak kedvenceit is felvonultatja havi rendszerességgel.

Minden alkalommal a korszak legnépszerűbb hazai fellépőit hívja vendégül; ez alkalommal a V-Tech lép fel.

 


2016.05.24. | 19.45                                                                                           | vacsoraszínházi előadás |

Anyád kínja – avagy az anyaság, és ami mögötte van

Szórakoztató jelenetek 4 nőről, akik kellő humorral fűszerezve, tabuk nélkül mesélnek a csodálatos anyaság kevésbé varázslatos élményeiről is.

Tabumentes, formabontó, zenés vacsoraszínházi előadás 2 részben.

Tavaly még lecsúszott két Bacardi Breezer, idén már két számmal nagyobb a blézer.

Korábban hajnalig nyúltak az óriás bulik, manapság óriás méretűek a bugyik.

Tűsarkú helyett könnyű topogó, szexi férfiak helyett egy pelenkás totyogó.

Partyktól volt hangos nemrég minden szombat. „Hol a cumi?” - mostanában ez gyakori mondat.

Felborult hormonháztartás - magasztos érzés –, ez már az anyaság, nincs itt semmi kérdés.

Szórakoztató jelenetek nőkről, akik kellő humorral fűszerezve, tabuk nélkül mesélnek a csodálatos anyaság kevésbé varázslatos élményeiről is.

 

Közreműködők és alkotók

Szereplők:

Ábel ANITA

Botos ÉVA

Dobó KATA

Györgyi ANNA

 

Zenei vezető, dalszövegíró: Lombos Márton

Jelmez- és díszlettervező: Ruttka Andrea

Koreográfus: Szabó Anikó

Rendezőasszisztens: Balog Judit

 

Rendező: Tallós Rita

 


2016.05.26. | 21.00                                                                                                                       | koncert |

Sinatra 100 – Farkas Gábriel

A 100 éve született Frank Sinatra legismertebb dalai eredeti hangszerelésben, bigband-hangzásvilágot teremtve, Gábriel és fúvósokkal kiegészített jazztriója előadásában.

 


2016.05.27. | 21.00                                                                                                           | koncert & party |

Barry White Est + Funky Feeling Party

Egyedülálló koncertélmény a soullegenda, Barry White legismertebb dalaival, Éliás Gyula Jr. előadásában, amit DJ Suri Imre Funky Feeling Party-ja követ.

 


2016.05.28. | 21.00                                                                                                           | koncert & party |

Night Fever – Nádor Dávid, Schwartz Dávid & Lelkes Reny + Classic Disco Night

A Pop Királyának, valamint a soul- és funkyzene legendás alakjainak legnagyobb slágerei egy észbontó koncertben, amit táncos buli, azaz a Classic Disco Night követ.

A Night Fever, azaz az egészséges (szombat) esti partyláz mellékhatások nélküli védelmet nyújt. A könnyűzene történetének legfényesebb csillaga, Michael Jackson örökké megváltoztatta a show-biznisz világát, korszakalkotó munkásságával örökre bevéste nevét a zenetörténelem nagykönyvébe, csakúgy, mint példaképei, szakmai elődei vagy éppen méltán népszerű kortársai, a soul- és funkyzene legendás alakjai (James Brown, Ray Charles, Aretha Franklin, Whitney Houston, Etta James, Chaka Khan, Tina Turner és Stevie Wonder).

Őket idézi meg Nádor Dávid, akinek a hangszíne kísértetiesen hasonlít a Pop Királyáéra, a számos ikonikus előadó hangján hitelesen megszólalni képes Schwartz Dávid, valamint a szintén fekete hangú Lelkes Reny. Együtt ismert és közkedvelt dallamokkal, lábmozgató ritmusokkal szegélyezett útra invitálják a felhőtlen szórakozásra vágyókat.

A Bee Gees együttes egykori slágere, a Night Fever tökéletesen kifejezi azt az életérzést, azt a szabadságot, amit a minőségi tánczene kivált a hallgatóságból, főleg, ha szombat este szökik magasra a buliláz.

A mélyre hatoló és egyben táncra perdítő élőzene a fergeteges ritmusok ösvényén, folyamatosan megy át az 1970-es, az 1980-as és az 1990-es évek legütősebb dallamfülbemászóit szolgáltató buliba, DJ Coreyval.

 


Képtár

 • Romantika, slágerek és áttáncolható esték: Orfeum programajánló kép 50234
 • Romantika, slágerek és áttáncolható esték: Orfeum programajánló kép 50235
 • Romantika, slágerek és áttáncolható esték: Orfeum programajánló kép 50236
 • Romantika, slágerek és áttáncolható esték: Orfeum programajánló kép 50237
 • Romantika, slágerek és áttáncolható esték: Orfeum programajánló kép 50238
 • Romantika, slágerek és áttáncolható esték: Orfeum programajánló kép 50239
 • Romantika, slágerek és áttáncolható esték: Orfeum programajánló kép 50240
 • Romantika, slágerek és áttáncolható esték: Orfeum programajánló kép 50242
 • Romantika, slágerek és áttáncolható esték: Orfeum programajánló kép 50243
 • Romantika, slágerek és áttáncolható esték: Orfeum programajánló kép 50244
 • Romantika, slágerek és áttáncolható esték: Orfeum programajánló kép 50245
 • Romantika, slágerek és áttáncolható esték: Orfeum programajánló kép 50246
 • Romantika, slágerek és áttáncolható esték: Orfeum programajánló kép 50247
 

 

Szólj hozzá!


A metálbanda kikérte magának, hogy megdicsérték

A metálbanda kikérte magának, hogy megdicsérték

A HVG közölt egy cikket a brazil kulturális alap – olyasmi lehet, mint nálunk az NKA – elnökének "zenei tárgyú" nyilatkozatairól.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Megnéznéd a Kiss-koncertet 450 ezerért?

A HVG készített egy körképet a koncertdömping jegyárairól, mely szerint kissé elszabadultak a jegyárak, több mint 65 ezer forint a legdrágább jegy az Aerosmith-re, a System of a Down esetében pedig közel 90 ezer forint a plafon.

Demjén és vendégei: Kóbor János először lép fel magyar zenész koncertjén az Omega nélkül

Demjén Ferenc két hete mindennap több órát próbál, és ez így is marad az év végi dátumig. Nem csak azért fontos számára ez a fellépés, mert a legjobb barátaival léphet fel az Arénában tizenkétezer ember előtt, de azért is, mert májusi agyvérzése után itt találkozhat először közönségével, akik aggódva követték a...
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek