Romantika, slágerek és áttáncolható esték: Orfeum programajánló

2016/05/06  ·   Ajánló   ·  Labancz Andrea

Semmi extra, nem lép fel itt Tina Turner vagy Stevie Wonder, sőt Whitney Houston vagy Michael Jackson sem ugrik be az öröklétből, de a hangulat legalább olyan, mintha itt lennének, hiszen van jó pár magyar énesek és banda, akik szívesen táncoltatják meg a nagy elődök szellemében azokat, akik nem vágynak stadionőrületekre, csak egy jó kis orfeumos estére.

Romantika, slágerek és áttáncolható esték: Orfeum programajánló

 


2016.05.06. | 21.00                                                                                                                | koncert & dj |

Vegas Men – Bebe, Giorgio & Gyurcsík Tibor + DJ Corey

Ikonikus showmanek (Elton John, Tom Jones, Elvis Presley, Robbie Williams) legnagyobb slágerei három kiváló énekes előadásában, Las Vegas-i módra.

Las Vegas-t, a kaszinók és a szórakoztató műsorok fellegvárát 1911-ben jegyezték be. A sivatag közepén létrehozott, az űrből nézve a világ legfényesebb környékeként számon tartott „Bűnös Város” számos, nemzetközi hírnévnek örvendő előadóművész (énekes, artista, bűvész, tánccsoport) és fergeteges show-műsoraik számára ad(ott) otthont.

Bár a szerencse forgandó, az amerikai témájú este biztos pont a pesti éjszakában, hiszen az óceán túlpartján gyökerező zenei világ is megidézi a Grand Canyon tőszomszédságában felépített, fényesen csillogó, a játékgépek fáradhatatlan forgásától csilingelő szórakoztatóközpontot.

Három kiváló énekes, Bebe, a Back II Black frontembere, az X-Faktorban feltűnt, sármos, szívtipró Gyurcsík Tibor, a Megasztárból ismert Giorgio, valamint tehetséges zenészek gondoskodnak arról, hogy a nagy példaképekhez hűen, minőségi módon szólaltassák meg nagyszerű, ikonikus előadók és zenekarok (The Blues Brothers, Earth, Wind & Fire, Elton John, Tom Jones, Elvis Presley, Robbie Williams) dalait a show-műsorok fellegvárának hamisítatlan hangulatában.

 


2016.05.07. | 21.00                                                                                                              | show & party |

Glamorous Night – Harót Balázs, Glamorous Company & DJ Gem-B

Egy nagyon mai party, r&b, hip-hop és new pop élőben mixelve, amit a Glamorous Company show-műsora vezet fel. „Live music on a higher level!”

 


2016.05.10. | 21.00                                                                                                                       | koncert |

Sister Act 2 – Tóth Gabi & Tóth Vera

Tóth Gabi & Tóth Vera megújult közös koncertje, vadonatúj repertoárral, saját dalokkal és a legmenőbb világslágerekkel.

A több éves sikerszéria folytatódik 2 pár csodás hangszállal és vadonatúj műsorral!

Tóth Gabi és Tóth Vera a fekete muzsika legnagyobb világslágereit szólaltatják meg az 1970-es, 1980-as, 1990-es évek és napjaink soul, r&b, funky, rap világából. Igazi örömzenélés folyik a színpadon, hiszen kedvenceiket hozzák el erre a különleges és ritka estére.

A Tóth lányok tökéletes párost alkotnak: tűz és víz, akik nem kioltják, hanem erősítik egymást. Két különálló egyéniség, erőteljes orgánummal, széles repertoárral, fiatal koruk ellenére hatalmas szakmai tapasztalattal a hátuk mögött, akik profizmussal és egyben lazasággal összpontosítják a bennük lévő erőt.

Váltakozva adnak elő nem kis szakmai felkészültséget és tudást igénylő dalokat; mindeközben pedig eszméletlenül ütős egymásra hangoltsággal és duettekkel fűszerezik a műsort.

 


2016.05.12. | 21.00                                                                                                                       | koncert |

Egy darabot a szívemből – Gábriel koncertje

A magyar könnyűzene klasszikusai a két világháborútól kezdve az 1980-as évek elejéig tartó időszakból: kedvelt kabaré dalok, az 1950-es évek táncdalai, Mikes Éva, Hollós Ilona, Szécsi Pál és Máté Péter zenéi.

Az Orfeum állandó művésze, Farkas Gábor Gábriel és triója ebben a műsorban a magyar könnyűzene klasszikusait hozzák el, a két világháborútól kezdve az 1980-as évek elejéig tartó időszakból válogatva. Kedvelt kabaré daloktól az 50-es évek táncdalain át játsszák újra Mikes Éva, Hollós Ilona, Szécsi Pál, Máté Péter zenéit.

A magyar könnyűzene dalait jazzre nem standardizálták korábban, így igazán klasszikussá teszi ezeket a zenetörténeti remekeket, hogy egy jazztrió kíséri az énekest. Gábriel hangjából árad az érzelem, nem pusztán hallgatjuk dalait, hanem meg is érintenek bennünket.

Nagyszülő és unoka is egyaránt megtalálja örömét ebben a zenében. Amíg a szülők nosztalgiáznak, addig fiatal felnőtt gyermekeik megismerik a számukra „új” dalokat.

 


2016.05.13. | 21.00                                                                                                           | koncert & party |

Uptown Funk – Bebe, Pély Barna & DJ Gem-B

A hazai funky nagyágyúi egy színpadon: egy hamisítatlan funkybuli a legnagyobbaktól a legnagyobbakról(James Brown, Jamiroquai, Bruno Mars, Stevie Wonder).

 


2016.05.14. | 21.00                                                                                                                | koncert & dj |

SwingHeart – Group’n’Swing + Selector Emka

Visszatérés a kezdetekhez rengeteg saját magyar dallal, hű maradva az örök swingzenéhez és a közönséghez.

A koncert után Selector Emka folytatja a partyt üdítően mozgalmas electroswinggel.

 


2016.05.19. | 21.00                                                                                                                       | koncert |

Bublé & More – Gájer Bálint

Gájer Bálint önálló műsora Michael Bublé-dalokkal, saját szerzeményekkel és feldolgozásokkal a swing és jazz világából.

 


2016.05.20. | 21.00                                                                                                           | koncert & party |

Funkybiotikum – Back II Black + Funky Feeling Party

Visszatérés a gyökerekhez: újra eredeti felállásban zenél az ország első számú funky bandája, az idén 20 éves Back II Black, amit az Akár péntek, akár szombat és a Szerelembomba című dalokból ismerhetett meg a közönség.

Az idén fennállásának 20. évfordulóját ünneplő Back II Black eredeti formációban tölti újra a funky elemeket. Tizenöt évnyi külön utakon járás után a zenekar élén újra első énekese és alapító tagja, Somody Zoltán, azaz Guru áll.

A régi-új felállás lehetővé teszi a visszatérést a zenekar gyökereihez, azaz a pozitív, könnyed, ám igényes szórakoztató stílushoz, amit az Akár péntek, akár szombat, a Szerelembomba és a Szombat esti láz című dalokból ismerhetett meg a közönség.

Azonban nem valamiféle nosztalgia felébresztése a cél: a zenekar megújult energiáit friss, aktuális dalok írására, valamint látványos, lendületes színpadi show létrehozására fordítja.

Mellékhatások nélküli gyógyszert, Funkybiotikumot kaphatunk nagy dózisban, amely zenés-táncos védelmet jelent a kórokozók ellen.

A koncert után DJ SuriImi pörgeti a fekete lemezeket: elsősorban az 1970/80-as évek soul-funk csemegéi közül válogat a szokásosan fergeteges Funky Feeling Partyn.

 


2016.05.21. | 22.00                                                                                                                           | party |

We Love The 90s Party – DJ Lotters & V-Tech + Classic Disco Night

Új partysorozat a legendás 1990-es évek legnagyobb discoslágereivel, DJ Lotters és a korszak népszerű hazai fellépői vezényletével.

Az Orfeum partysorozatának, a We Love The 90s Party házigazdája az egykori Juventus Rádió műsorvezetője, DJ Lotters, aki a legendás 1990-es évek legnagyobb discoslágerei mellett a későbbi időszak kedvenceit is felvonultatja havi rendszerességgel.

Minden alkalommal a korszak legnépszerűbb hazai fellépőit hívja vendégül; ez alkalommal a V-Tech lép fel.

 


2016.05.24. | 19.45                                                                                           | vacsoraszínházi előadás |

Anyád kínja – avagy az anyaság, és ami mögötte van

Szórakoztató jelenetek 4 nőről, akik kellő humorral fűszerezve, tabuk nélkül mesélnek a csodálatos anyaság kevésbé varázslatos élményeiről is.

Tabumentes, formabontó, zenés vacsoraszínházi előadás 2 részben.

Tavaly még lecsúszott két Bacardi Breezer, idén már két számmal nagyobb a blézer.

Korábban hajnalig nyúltak az óriás bulik, manapság óriás méretűek a bugyik.

Tűsarkú helyett könnyű topogó, szexi férfiak helyett egy pelenkás totyogó.

Partyktól volt hangos nemrég minden szombat. „Hol a cumi?” - mostanában ez gyakori mondat.

Felborult hormonháztartás - magasztos érzés –, ez már az anyaság, nincs itt semmi kérdés.

Szórakoztató jelenetek nőkről, akik kellő humorral fűszerezve, tabuk nélkül mesélnek a csodálatos anyaság kevésbé varázslatos élményeiről is.

 

Közreműködők és alkotók

Szereplők:

Ábel ANITA

Botos ÉVA

Dobó KATA

Györgyi ANNA

 

Zenei vezető, dalszövegíró: Lombos Márton

Jelmez- és díszlettervező: Ruttka Andrea

Koreográfus: Szabó Anikó

Rendezőasszisztens: Balog Judit

 

Rendező: Tallós Rita

 


2016.05.26. | 21.00                                                                                                                       | koncert |

Sinatra 100 – Farkas Gábriel

A 100 éve született Frank Sinatra legismertebb dalai eredeti hangszerelésben, bigband-hangzásvilágot teremtve, Gábriel és fúvósokkal kiegészített jazztriója előadásában.

 


2016.05.27. | 21.00                                                                                                           | koncert & party |

Barry White Est + Funky Feeling Party

Egyedülálló koncertélmény a soullegenda, Barry White legismertebb dalaival, Éliás Gyula Jr. előadásában, amit DJ Suri Imre Funky Feeling Party-ja követ.

 


2016.05.28. | 21.00                                                                                                           | koncert & party |

Night Fever – Nádor Dávid, Schwartz Dávid & Lelkes Reny + Classic Disco Night

A Pop Királyának, valamint a soul- és funkyzene legendás alakjainak legnagyobb slágerei egy észbontó koncertben, amit táncos buli, azaz a Classic Disco Night követ.

A Night Fever, azaz az egészséges (szombat) esti partyláz mellékhatások nélküli védelmet nyújt. A könnyűzene történetének legfényesebb csillaga, Michael Jackson örökké megváltoztatta a show-biznisz világát, korszakalkotó munkásságával örökre bevéste nevét a zenetörténelem nagykönyvébe, csakúgy, mint példaképei, szakmai elődei vagy éppen méltán népszerű kortársai, a soul- és funkyzene legendás alakjai (James Brown, Ray Charles, Aretha Franklin, Whitney Houston, Etta James, Chaka Khan, Tina Turner és Stevie Wonder).

Őket idézi meg Nádor Dávid, akinek a hangszíne kísértetiesen hasonlít a Pop Királyáéra, a számos ikonikus előadó hangján hitelesen megszólalni képes Schwartz Dávid, valamint a szintén fekete hangú Lelkes Reny. Együtt ismert és közkedvelt dallamokkal, lábmozgató ritmusokkal szegélyezett útra invitálják a felhőtlen szórakozásra vágyókat.

A Bee Gees együttes egykori slágere, a Night Fever tökéletesen kifejezi azt az életérzést, azt a szabadságot, amit a minőségi tánczene kivált a hallgatóságból, főleg, ha szombat este szökik magasra a buliláz.

A mélyre hatoló és egyben táncra perdítő élőzene a fergeteges ritmusok ösvényén, folyamatosan megy át az 1970-es, az 1980-as és az 1990-es évek legütősebb dallamfülbemászóit szolgáltató buliba, DJ Coreyval.

 


Képtár

  • Romantika, slágerek és áttáncolható esték: Orfeum programajánló kép 50234
  • Romantika, slágerek és áttáncolható esték: Orfeum programajánló kép 50235
  • Romantika, slágerek és áttáncolható esték: Orfeum programajánló kép 50236
  • Romantika, slágerek és áttáncolható esték: Orfeum programajánló kép 50237
  • Romantika, slágerek és áttáncolható esték: Orfeum programajánló kép 50238
  • Romantika, slágerek és áttáncolható esték: Orfeum programajánló kép 50239
  • Romantika, slágerek és áttáncolható esték: Orfeum programajánló kép 50240
  • Romantika, slágerek és áttáncolható esték: Orfeum programajánló kép 50242
  • Romantika, slágerek és áttáncolható esték: Orfeum programajánló kép 50243
  • Romantika, slágerek és áttáncolható esték: Orfeum programajánló kép 50244
  • Romantika, slágerek és áttáncolható esték: Orfeum programajánló kép 50245
  • Romantika, slágerek és áttáncolható esték: Orfeum programajánló kép 50246
  • Romantika, slágerek és áttáncolható esték: Orfeum programajánló kép 50247
 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek