Siófokra látogat a (majdnem) eredeti Boney M.!

2017/07/28  ·   Ajánló   ·  Labancz Andrea

Nemrég számoltunk be arról, hogy Szamossályi képviselő-testülete úgy döntött, nem szarakodnak tovább a magyar haknibrigádokkal, hanem egyenest a Boney M-et hívják meg a falunapra. Most megint jönnek. De nem azok. Sőt, nem is azok. Elmondjuk, kik.

fotó: Big Foot Events

A Boney M. az 1970-es évek egyik legsikeresebb popegyüttese volt, az eurodisco egyik legnagyobb sztárja. Nemcsak Európában, hanem az ázsiai, afrikai és arab országokban is nagy népszerűségnek örvendett a formáció. Az együttes szülőatyja, Frank Farian zenei producer volt. Fénykorában a Boney M. a legendás svéd popcsapat, az ABBA legnagyobb vetélytársaként tarttták őket számon ("Boniemes vagy abbás vagy?".) A diszkózene háttérbe szorulása az 1980-as évek első felében a Boney M.-et is érzékenyen érintette, ám ennek ellenére az együttes ebben az évtizedben is többször szerepelt a sikerlistákon. Több alkalommal koncerteztek Magyarországon is.

Az évek során a zenekar több átalakuláson ment keresztül, s az új évezredben több különböző együttes is járja a világot Boney M. néven. 2010. december 30-án egy szentpétervári hotelszobában holtan találták a Boney M. klasszikus felállásának férfi tagját, Bobby Farrellt. Bár Reggie kivételével az együttes minden egykori tagja Boney M. néven lép fel még ma is, hivatalos Boney M.-nek az egykori frontasszony, Liz Mitchell formációja (Boney M. feat. Liz Mitchell) számít.

Ennek értelmében, bár az eseményben szerepel az „original” szó, maradjunk inkább annyiban, hogy a sok Boney M. változat közül az egyik fog koncertezni Siófokon a Plázson. De valószínűleg ez a rajongókat egy percig sem fogja zavarba ejteni.

Ezen az estén egyébként dupla koncert lesz, hisz 20 órától a Neoton Família sztárjai, azaz Csepregi Éva, és Végvári Ádám duóban adják elő a zenekar leghíresebb slágereit, majd 21 órától lép színpadra Maizie Williams és a Boney M. Az élő koncerten fellép a Budapest Jazz Orchestra is egy közös Boney M. szimfonikus blokk erejéig!

Augusztus 1-ig még elcsíphetők a korai madárkák 3.990.- jó magyar forintért, de rongyrázósoknak van ezüst, és arany VIP jegy is!

Forrás: Wikipédia

Boney M., Neoton Família, Plázs

 

 

Szólj hozzá!


Fellegterápia – bemutatkozó album és lemezbemutató a MANYI-ban

Fellegterápia – bemutatkozó album és lemezbemutató...

Fellegterápia címmel elkészült a FellegAjtó első nagylemeze. A név egy világzenei és etnoprojektet takar, amely ötvözi a hagyományos népi...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Idén is koncertek töltik meg a Gyárkertet Veszprémben

Nagy kérdés volt, hogy a tavalyi, egész nyáron át tartó fesztivál folytatja-e a működését, hiszen az Európa Kulturális Fővárosa projekt már befejeződött. A válasz megérkezett: igen!

A hang már megvolt, most jön a fény is – 13. évadát nyitja a héten a Park

Az április 25-én induló új évadban már igazán nem kellene semmit csinálniuk a parkosoknak, csak jó koncerteket, programokat, azt' kész, hiszen a tavalyi évad megnyitása előtt arról számoltunk be, hogy komoly tuningot kapott a hangrendszer. De a Kispál óta tudjuk, hogy "ésfénynek" is lennie kell.
Új koncertek