Szülinap az Ellátóházban: GBB feat Szabó Tamás + The Good The Bad&The Ugly

2017/09/30  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

10 éves jubileumát ünnepli Garda Zsuzsa és Benkő Zsolt kettőse. Ennek okán adnak nagykoncertet, kollégáikkal zenekarrá kiegészülve az EllátóHázban, október 19-én. Vendégük a Keep Floyding legénységének három tagjából verbuválódott a The Good, The Bad and The Ugly lesz.

Fotó: GBB /Facebook

Benkő Zsoltot sem szakmán belül, sem azon kívül nem kell bemutatni, hiszen ikonikus előadója a magyar blues-érának. Több mint 30 éves pályafutása során számos híres formáció tagja volt, mint például Ferenczi György és a Herfli Davidson, Sonia és a Sápadtarcuak, Benkő Zsolt és a Bluesrivers, Traff-X, Stuff, Harakiru, Zsebrakéta, Petra Börnerova Band. Erőteljes előadásmódja, virtuóz szólói tették ismertté a nevét. Ezen kívül a blues-zal kapcsolatos kiterjedt lexikális tudását is elkezdte átadni az érdeklődőknek bluestörténeti előadásain.

Garda Zsuzsa 1995 óta a magyar blues és rock élet állandó szereplője, a Janis Joplin emlékzenekar frontembere, a Keep Floyding Band vokalistája. Vendégművészként számos előadóművésszel dolgozott együtt, többek között olyanokkal, mint Keresztes Ildikó, Omega, Skorpió, Metró, LGT, Varga Miklós, Demjén Ferenc, Ruzsa Magdi, Charlie. Bár háttérénekesként rengeteg híresség mögött énekelt, mégis rock/blues énekesnőként ismeri a szakma és a „zsűri”. Hiteles, erőteljes, tiszta hangjától sokan borzongtak már.

Sümeghi Tamás és Takács Roland többek között Tm Stevens (Joe Cocker, Tina Turner, James Brown), Delmar Brown (Sting, Jaco Pastorius), Stevie Salas (Mick Jagger), Rudolf Stumbecker "Rusty", Andy Irvine, Garry Sullivan (Cro Mags, b52), Keresztes Ildikó, Varga Miklós, Alapi István és Szekeres Tamás előadókkal dolgoztak együtt.

Immár csapatukba tartozik Takács Roland „Kanóc” basszusgitáros, akit szintén virtuozitása és basszusgitárosoktól szokatlanul erős szólisztikus előadásmódja emel ki kortársai közül. Többek között ennek is köszönhető, hogy mind a hazai, mind nemzetközi színtéren neves előadókkal játszik session zenészként. Kreativitását saját formációkban is kamatoztatja.

Sümeghi Tamás „Toma” sem lóg ki a bandából, szinte ugyanezek jellemzőek rá: pontos, erőteljes, improvizatív dob tudás. Session zenészként szintén híres előadók koncertjeinek fényét emeli. . Szólói sokat tesznek hozzá a Band progresszív megszólalásához.

Vendégük régi barátjuk, a szájharmonkia egyik legnagyobb mestere: Szabó Tamás. Őt végképp nem kell bemutatni a vájtfülű közönségnek, hiszen életműve magáért beszél, zenekara a Mojo Workings pedig haza is nemzetközi sikereket is magáénak tudhat!

Vendégzenekaruk a Keep Floyding legénységének három tagjából (Tóth, András, Balázs Bálint és Heinfarth György) verbuválódott progresszív blues-rock trió, a The Good, The Bad and The Ugly fantázianévre hallgató formáció lesz, akik ezen a koncerten fognak debütálni! Illik egymáshoz a két banda, hiszen náluk is az erőteljes hangzás, a szakmai tudás, a szenvedély és a progresszivitás kerül előtérbe.

EllátóHáz (Dob u. 19.)

2017. 10.19. 19:00

Belépődíj: 1500 Ft

 

 

 

 

 

 

Garda Zsuzsa, Benkő Zsolt, The Good The Bad&The Ugly, születésnap, koncert, Ellátóház, blues

 

 

Szólj hozzá!


Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte –  és most Magyarországra jön

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte...

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

EGYÜTT A ROCK&ROLL-ért – 3 napos fesztivál koncertekkel Budapest szívében

A Rocky Monday Közhasznú Egyesület 2024. április 26-28. között, a VI. ker. Dessewffy utca 39 előtti szakaszon immáron negyedik alkalommal szervezi meg az "EGYÜTT A ROCK & ROLL-ért" elnevezésű zenés fesztiválját.

Amikor mindenki szerző a zenekarban – idén is izgalmas témákkal jön a Dalszerző Expo

Idén hetedik alkalommal szervezi meg az Artisjus a DEX Songwriting Expót. A rendezvényt 2018-ban indította el a szerzői egyesület azzal a céllal, hogy hiánypótló kezdeményezésként támogassa az információmegosztást és kapcsolatépítést a dalszerzői közösségen belül, valamint lehetőséget teremtsen a szakmai fejlődésre.
Új koncertek