Szuperbulival – és más meglepetésekkel – ünnepel a 25 éves Junkies

2019/03/13  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Fennállásának 25. évfordulóját ünnepli idén a Junkies. A negyedszázados jubileum apropóján a zenekar több meglepetéssel is készül – április 5-én egy új dalokkal kiegészülő, extra hosszú best of kiadványt jelentet meg, június 15-én pedig egy nagyszabású, a banda pályafutásán átívelő születésnapi koncertet ad a budapesti Barba Negra Trackben.

Szuperbulival – és más meglepetésekkel – ünnepel a 25 éves Junkies

A JUNKIES új korongja a “Negyedszázad kockázat és mellékhatás” címre hallgat. Az EDGE Records gondozásában megjelenő, április 5-től elérhető best of lemez 13 újravett klasszikus nóta mellett 6 új szerzeményt is tartalmaz. A zenekar utoljára 2016-ban adott ki stúdióalbumot, így szinte biztos, hogy a friss hangzásban megszólaló slágerek és a vadonatúj dalok kellőképp megalapozzák a jubileumi évben várható koncerteket.

„Mindenképp egy olyan kiadvánnyal szerettünk volna előrukkolni, amely valamilyen szinten felöleli az elmúlt negyedszázadot, de egyben újat is ad a közönségnek. Ezért döntöttünk úgy, hogy néhány friss szerzeménnyel kiegészítjük az évforduló kapcsán rögzített best of albumot” – mondja Szekeres András, a banda frontembere. „A lemez egyik érdekessége, hogy a rajta szereplő nóták közül Riki Church, sőt ezúttal a dobosunk, Keresztes Viktor is énekel egyet, ráadásul egy igen hosszú, összesen 73 perces anyagot sikerült összeraknunk – alig fértek rá a dalok a CD-re.”

Az új albumot április 9-én exkluzív akusztikus minikoncerttel egybekötve dedikálják a budapesti Hard Rock Caféban a Junkies tagjai, június 15-én pedig nagyszabású születésnapi bulira készülnek a Barba Negra Track-ben. A 2019-es év innentől kezdve egészen december végéig a negyedszázados jubileumról szól, amit a friss lemezre építve, egy látványban is megújult produkcióval tesznek még különlegesebbé a fellépések alkalmával a zenészek.

Az április 5-én érkező korong előfutáraként máris itt az első dal a lemezről, amit egy szöveges videóval tett közzé a banda a YouTube-on.

A dallista:

01. Szték

02. A szerelmedtől lettem ilyen

03. Vesztettél

04. Ennyi kell

05. Mi vagyunk a többség

06. Már csak a pénzért csinálom

07. Nincs pardon

08. Miattad iszom, te állat

09. Bitter Candy

10. A drog az rossz

11. Halacska

12. Maszk

13. Recseg-ropog a rendszer

14. Mese

15. Ne ébressz fel

16. Hiba van

17. Minden álmom

18. Szerelmes vagyok

19. Béke tér

Junkies, jubileum, új album, dedikálás, Barba Negra Track

 

 

Szólj hozzá!


Véget érnek a hosszú séták a sötétben: arrébb tolják a szervezők a Bánkitó Fesztivált

Véget érnek a hosszú séták a sötétben: arrébb...

Nagy a mozgás: nemrég számoltunk be, hogy a Szeláví és a Bujtor fesztivál is helyet változtat (link a cikk alján), most azt a hírt kaptuk, hogy a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

artist2watch: egymillió fontos bankjegy független zenészeknek

Független hazai előadók részére indít komplex támogatási programot a WMMD. A zenei disztribútor idén összesen 6 előadónak segít az előrejutásban – a közel egymillió forint értékű támogatás többek között klipkészítésre, fotózásra és marketingkommunikációs célokra fordítható.

Akik a hátukon viszik a zenét – könyv jelent meg a rockkoncertek roadjairól

Roadlegendák, legendás roadok címmel könyv jelent meg a hazai pop-rock színtér jól ismert technikusairól, azaz a roadokról. A kiadványt szombaton mutatták be a Rockmúzeumban.
Új koncertek