Totally Disco! – időutazás a Hippikiller új lemezével

2017/04/15  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Március végén jelentette meg Totally Disco című új nagylemezét az újságíróként és szerkesztőként és Majdnem Híres Rocksuli-társalapítóként is jól ismert Bihari Balázs zenekara, a Hippikiller. Az együttes harmadik nagylemeze ezúttal a nyolcvanas évek hangulataiba utaztatja vissza a hallgatókat, persze, amúgy hippikilleresen.

Totally Disco! – időutazás a Hippikiller új lemezével

A 2003-ban indult Hippikiller, Bihari szólóprojekt-zenekara - némi, 2010-es évek eleji szünet után – 2014 óta aktív ismét, abban az esztendőben készült el a 2006-os debütáló Hippikiller-lemez, a Ten Little Freuds, Ten Little Gonzos folytatása, a Mixtape From the Striped Room. Az együttes az elmúlt közel tizenöt évben merészen kalandozott a rock és pop stílus-labirintusaiban, hatott rá a hard rock és az artpop, a poszt-punk és a funk, a pop és a metal. Ezen a lemezen sem okoz csalódást, ami a bátor kísérletezést és az invenciózus dalszerzést illeti.

A cím innen:


- Hey. You OK?
- Everything’s tickety boo. Totally disco.
(Luther, Season 4)

Az I'm Still Standing című Elton John-feldolgozáshoz video készült, melyet a közelmúltban számos izgalmas hazai videót jegyző Rusek és Major Kata j(Mazarinettes) jegyez: a sok elektronikával megtámogatott felvétel jól reprezentálja a Totally Disco album hangulatát, ahogy Bihari a nyolcvanas évek zsánerét idézi fel, feleleveníti a Talk Talk, a Duran Duran, az Ultravox vagy a korai Nine Inch Nails hangzását-hangulatait, de mindezt összetéveszthetetlen Hippikiller-mixtúrába csomagolva.



A klip még 2016 decemberében készült egy kevésbé hideg, ám 10 Celsius fok alatti napon

"Egy Zenebutik-klipet készítettünk a Lövölde téri ház tetején. Ez a környék legmagasabb épülete, ide jár mindenki augusztus 20-i tűzijátékot nézni és egyébként itt található a Vándorló palota egyik bejárata is. Mivel pont szembe sütött a nap, a főhős folyamatosan nem látott semmit, ezért úgy tűnik, mintha nagyon haragudna a világra, néha eltéveszti a lips syncet is, mert már annyira halláskárosodott, hogy nem hallotta a telefonból érkező zenét. A klip vegyes technikával, de leginkább VHS-sel készült és nyugodtan elmondhatjuk, hogy kiválóan szórakoztunk Rusekkel, Katával és Csabival. Rusekkel legalább tíz éve ismerjük egymást, úristen, de csak most jutottunk el addig, hogy dolgozzunk is együtt. Csabi sokat szeret kávézni a gangon, én meg néha kölcsönadom neki az erősítőmet " - mesélt a klipkészítésről Balázs.

Ami pedig a nyolc számot tartalmazó új album készítését illeti:

"Két részből állt a munkafolyamat, hiszen tavaly egy félig hangoskönyv–félig lemezről beszéltem. Ezt a koncepciót borítottam fel év végén és kivettem a hangoskönyv-részt, kicseréltem, megváltoztattam számokat és hozzáadtam újakat, sőt új sorrendet is adtam, mire maga a lemezanyag őrületes változáson ment keresztül. Így november-december-januárban egy teljesen új album rajzolódott ki. A felvételek 95 százalékán magam játszom minden hangszeren, magam végeztem a produceri munkát, de nyugodtan mondhatjuk, hogy Schram Dávid barátom társproduceri felügyelete nélkül nem így szólna a végeredmény, úgyhogy a Budapest-Calgary tengely igenis működik! A hangoskönyvre pedig később visszatérünk."

A lemezen közreműködik Polnauer Flóra, azaz PollyFlow, akivel Bébé, mint producer tavaly közösen dolgozott Flóra Marlene Reload című EP-jén, egy számban énekel BoZaN, alias Bodrogi András, és ismét felbukkan a Hippikiller világában MC Fedora, valamint Mezei András basszusgitáros.


 

 

Szólj hozzá!


Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte –  és most Magyarországra jön

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte...

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

EGYÜTT A ROCK&ROLL-ért – 3 napos fesztivál koncertekkel Budapest szívében

A Rocky Monday Közhasznú Egyesület 2024. április 26-28. között, a VI. ker. Dessewffy utca 39 előtti szakaszon immáron negyedik alkalommal szervezi meg az "EGYÜTT A ROCK & ROLL-ért" elnevezésű zenés fesztiválját.

Amikor mindenki szerző a zenekarban – idén is izgalmas témákkal jön a Dalszerző Expo

Idén hetedik alkalommal szervezi meg az Artisjus a DEX Songwriting Expót. A rendezvényt 2018-ban indította el a szerzői egyesület azzal a céllal, hogy hiánypótló kezdeményezésként támogassa az információmegosztást és kapcsolatépítést a dalszerzői közösségen belül, valamint lehetőséget teremtsen a szakmai fejlődésre.
Új koncertek