Újabb Youtube-sztárok érkeznek Budapestre: The Piano Guys

2017/04/19  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Túlzások nélkül állíthatjuk, hogy óriási showt ígér a kortárs szórakoztatóipar egyik legkülönlegesebb produkciója, a The Piano Guys budapesti fellépése. A négytagú formáció június 7-én ad minden bizonnyal fergeteges hangulatú koncertet a Tüskecsarnokban.

Újabb Youtube-sztárok érkeznek Budapestre: The Piano Guys

A komolyzenét poppal és musicallel kereszteőlző kvartett a Utah állambeli St. George-ból indult világhódító útjára 2010-ben. A négyes tagjai - Jon Schmidt, Steven Sharp Nelson, Paul Anderson és Al van der Beek – Youtube-ra posztolt videóikkal váltak rövid idő alatt rendkívül népszerűvé, 2011 júniusában pedig már a Sony Music kínált számukra lemezszerződést. Azóta évente jelentetik meg újabb és újabb sikeres nagylemezeiket, miközben Youtube-videóik nézettsége már a milliárdot veri.

Mitől is ennyire különlegesek?

Nevével ellentétben a zenekar nem kizárólag zongoristák formációja: Jon Schmidt zongorázik, Nelson csellózik, ám a másik két tag, az ötletember-vizionárius, Paul Anderson és a stúdiózseni-ütőhangszeres, Al van der Beek is ugyanolyan fontosságú tagjai a csapatnak. Nevüket Anderson St. George-beli zongoraboltjától kölcsönözték, s maga az együttzenélés is onnan indult – eredetileg azért, hogy a közös muzsikálásokról készített, a Facebookra és a Youtube-ra posztolt videók feldobják a bolt forgalmát. Nos, állíthatjuk, a tevékenység elérte a célját, sőt, már elég korán jócskán túlmutatott azon. Nem is meglepő, hogy Anderson 2011-ben be is zárta ezt a bizonyos zongoraboltot, hogy 100 százalékosan a zenekarra koncentrálhasson.

A meglepetés-faktor

A videók, a prezentáció, és a meglepetés-faktor a Piano Guys-jelenség és a siker igen fontos eleme: „Azt szeretnénk, hogy a nézőnek minden videónktól leessen az álla" – nyilatkozta Anderson. A Coldplay-féle Paradise átdolgozásában például egy 1000 láb magas sziklára vitték fel a zongorájukat, míg a What Makes You Beautiful című Onedirection-sláger átértelmezésében egy különleges zongorát láthatunk, amit egyszerre négyen szólaltatnak meg, nem a megszokott módon.


Ezt bogozd ki!

Ami különleges zenei megoldásokat illeti, a Piano Guys zenéje azokban sem szűkölködik: a Code Name Vivaldi című dal a Bourne-rejtély filmzenéjének ismert motívumát keresztezi egy Vivaldi cselló-concerto motívumaival, a Titanium/Pavane című szám a klasszikus zeneszerző, Gabriel Fauré Pavane című darabját ötvözi a stadion techno-sztár, David Guetta Titanium című slágerével, míg a Beethoven's 5 Secrets Beethoven legendás 5. szimfóniájának találkozása a OneRepublic Secrets című népszerű dalával.

Gyereknevelésre is jó

„Jó pár szülő használja arra a dalainkat, hogy megszerettesse gyerekeivel a klasszikus zenét, hogy megmutassa, mennyire szórakoztató a klasszikus zene, s, hogy kedvet csináljon számukra a hangszeres zenéhez." – vélekedik Schmidt, míg Nelson szerint a Piano Guys dalai egyszerre adnak klasszikus ízt mai daloknak és mai csavart már jól ismert klasszikusoknak.

Extravagancia, izgalom, klasszikus értékek, különleges megoldások, szellemesség és hangszeres virtuozitás – a Piano Guys több generáció és több zenei világ felé nyitott különleges és exkluzív koncertprodukciója különleges élményt kínál a hazai közönség számára.

2017. június 7. 20.00
Kapunyitás: 18.00
Helyszín: Tüskecsarnok (1117 Budapest, Hevesy György út)
Jegyár: 9900 Ft - 19900 Ft


 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek