Ziggy Marleynak 10 testvére és 7 gyermeke van, s apja nyomdokain halad: béke, szeretet, tisztelet – hirdeti

2019/07/27  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

A néhai reggae király, Bob Marley legidősebb fia jövő kedden ad koncertet a Budapest Parkban.

Fotó: www.ziggymarley.com

Az 50 éves Ziggy Marley már gyerekfejjel belekóstolt a rockzenei körforgásba, tízévesen ott volt apja lemezfelvételén, és turnézott is vele. Tizenegy évesen alapította meg három testvérével, Sharonnal, Cedellával és Stephennel a Melody Makerst, amely Bob Marley 1981-es halála után szép pályát futott be és egészen 2001-ig működött.


A Melody Makersszel három, szólóelőadóként öt Grammy-díjat kapott eddig. Legfrissebb albumát, a tavaly megjelent Rebellion Risest, amelyet "csak" jelöltek Grammyre, elismeréssel fogadta a szaksajtó. A reggae lemez zeneileg energikus, lüktető, a szövegek pedig arról szólnak, hogy változásra van szükség a világban, az embereknek rá kell ébredniük arra, mik az igazán fontos dolgok.

"Ha fel akarsz lázadni a világban tapasztalható rossz dolgok ellen, kezd azzal, hogy eszmélj önmagadra. A lemez egyik dala, a See Dem Fake Leaders arról a hazugságáradatról szól, amit a politikusok szájából hallunk világszerte. Másként, őszintén gondolkodó emberekre van szükség és a forradalmi változásokat a most felnövő generáció fogja meghozni" – mondta Ziggy Marley, aki Angliából telefonon adott interjút az MTI-nek.

Hozzátette: ne várjuk el, hogy a dolgok másként menjenek, ha magunk nem teszünk érte semmit.

"Sok-sok évig fog tartani, de hozzá kell látnunk minél előbb, amíg az esély megvan".

A reggae előadó a World Revolution című dalához készített klipjében négy kamasz gyermeke, Judah, Gideon, Abraham és Isaiah – valamint a rapper SamuiLL Kalonji – társaságában énekel arról, hogy gyűlölet és háború helyett béke és szeretet, "édes forradalom" kell az embereknek.

Az MTI kérdésére Ziggy Marley azt mondta, hogy Bob Marley gondolatai ma is érvényesek a világban, és ha élne, ugyanazt mondaná, mint egykor.

"Közös világban élünk együtt, amelyet senki sem sajátíthat ki magának. Mindenkinek a maga útját kell járnia, békében, szeretetben, és tisztelni a másikat".

Ziggy Marley amerikai koncertjei után ezen a héten kezdte európai turnéját és a brit állomások (Cornwall, Malmesbury, Chester) után jön Magyarországra: július 30-án a Budapest Parkban először játszik a fővárosban. (Tavaly a VeszprémFesten lépett fel.)

"Nincsenek előzetes várakozásaim egy-egy fellépés kapcsán. Remélem, a budapesti közönséggel is megtalálom a közös hangot és mindenki felszabadult lesz" – szögezte le. Koncertjein saját számai mellett mindig játszik Bob Marley-dalokat is (mostani turnéjának állomásain például a One Love-ot, a Get Up, Stand Up című számot és a Jamminget), de egykori családi zenekara, a Melody Makers szerzeményei (köztük a Justice és a Look Who's Dancing) is előkerülnek.

"Bár nem tervezem, nem zárom ki, hogy a testvéreimmel lesz még közös koncertem. Családként nagyon összetartóak vagyunk, a zene tekintetében viszont régóta külön utakon járunk, ami teljesen rendben van" – jegyezte meg. Ziggynek összesen tíz testvére van különböző anyáktól. Apjához hasonlóan neki is sok, hét gyermeke van, közülük a 30 éves Bambaata maga is reggae énekes.

Ziggy Marley a zene mellett (saját kiadóvállalata van) is rendkívül aktív: dolgozik az apjáról szóló életrajzi filmen, korábban Marijuanaman címmel képregénykötetet és animációs websorozatot készített, megjelent családi szakácskönyve és gyerekkönyve, és számos gyermekeket segítő jótékonysági kezdeményezés részese.

 

Ziggy Marley, Bob Marley, Budapest Park

 

 

Szólj hozzá!


A hang már megvolt, most jön a fény is – 13. évadát nyitja a héten a Park

A hang már megvolt, most jön a fény is – 13....

Az április 25-én induló új évadban már igazán nem kellene semmit csinálniuk a parkosoknak, csak jó koncerteket, programokat, azt' kész, hiszen a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Új Margaret-korszak indult a Magyar Zene házában

Nemrég debütált a Margaret Island ötödik stúdióalbuma, Minden levegővétellel újra megszületünk címmel. Az aktuális koncerteken már el is hangzott egy-egy új dal, azonban a lemez teljes anyagát először április 19-én játszotta el a zenekar a Magyar Zene Házában.

Kygo-show az MVM Dome-ban

A "legtöbb belépőt értékesítő" címre jogosult dance előadó 2018 óta most először indul turnéra, és körbeviszi látványos élő show-ját világon. A 26 állomásos turné szeptember 7-én indul Commerce Cityben, majd többek között Boston, Toronto, Chicago, Berlin, Amszterdam és Párizs érintésével december 13-án, Dublinban ér...
Új koncertek