A fény és a remény jelzője, az, ami mindig maradsz nekünk – így búcsúznak a zenészek Chester Benningtontól

2017/07/21  ·   Általános   ·  Labancz Andrea

Lassan 24 órája annak, hogy Chester Bennington halálhíre nyilvánosságra került, és még mindig nem hisszük el, hogy ez a való világ. Körbenéztünk a Facebookon, ki, hogyan reagált a tragédia kapcsán.

Fotó: Placebo/Facebook

Mennek a találgatások, mi vezethetett idáig, előkerülnek rég nem látott "barátok", akik Chester múltjáról osztanak meg bizalmas információkat, és persze minden közeli ismerős hárítja a felelősséget, azzal az indokkal, hogy menthetetlenül beteg volt. No meg vannak a "jóindulatúak", akik szerint ez az egész öngyilkosság dolog az egyén gyávaságát bizonyítja, és a szerencsétlenje így akart mártírt faragni magából.

Rettetően könnyű kívülről ítélkezni mások tettei felett, pláne úgy, hogy igazából semmit nem tudunk az érintett magánéletéről, múltjáról, vágyairól, szorongásairól, gondolatairól, érzéseiről, függőségeiről, egészségéről vagy tűrőképességéről. Mindannyian egyéniségek vagyunk, egyéni problémákkal – mindenkinek a saját keresztje...–, egyéni tervekkel, egyéni érzésekkel, egyéni gondolatvilággal. Sosem fogjuk 100 százalékig megérteni mások cselekedeteit, maximum elfogadni, beletörődni. Éppen ezért annyira, de annyira jó lenne, ha csak egy kicisvel több energiát szánnánk arra, hogy elfogadjuk egymást, minden hibával és gyengeséggel együtt, ahelyett, hogy folyamatosan a saját megoldási javaslatainkat próbáljuk meg ráerőszakolni a környezetünkre. A gyász önnmagában is egy érzelmi cunami, nincs szükség újabb viharokra.

Remélem, Chester már odafenn szürcsölgeti az italát valamelyik mennyei fesztiválon, baráti körben, például Chris Cornellel, és mosolyogva figyeli, hogy néhány napig minden címlap róla szól...

És most lássunk néhány reakciót a Facebookról:

A Linkin Park kiadója, a Warner Music így búcsúzik:

"Chester egy hihetetlen tehetségű és karizmájú előadó és dalszerző volt, hatalmas szívvel és törődő lélekkel. Hálásak vagyunk, hogy személyesen is ismertük és élőben tapasztalhattuk meg a zenéjének erejét.

Mindannyiunkat sokkolt és elszomorított a hatalmas veszteség és világszerte több millió rajongóval együtt mondjuk mi is: szeretünk Chester, és örökre hiányozni fogsz."

ByeAlex
Sokszor fordult elő velem tiniként, hogy este, tanulás helyett titokban, kazettán, a Linkin Park első albumát, a Hybrid Theory-t hallgattam... forradalom volt a zenetörténetben az ő érkezésük, és habár az évek múlásával (az első két lemez után), én már nem szerettem amit csináltak, a zenébe való beleszereesedésem fő okai között mindörökre ott lesz ez a zenekar. Rühellem az ítélkező kommenteket, hogy Chester Bennington gyáva alak, miegyebek, mert valamiért úgy döntött, véget vet életének; hiszen ilyesmit elképzelhetően egy szomorú, kiábrándult, elveszett ember tesz meg... gyerekei, családja volt, és ennek ellenére is a halált választotta...
Tegnap (is) X-faktort forgattunk... ott olvastam akkor a hírt. És őszintén mondom úgy éreztem, hogy elveszítem lassan a tini éveimet... Nem is rég Wayne Static, aztán Chris Cornell, most ő...
A jelenkori rock, metál egyik legfontosabb, legmeghatározóbb, és legjobb énekese távozott... Keserűen veszem tudomásul, hogy ez a torok nem szakítja szét a színpadokat többé...

Placebo
Megtört szívvel és nagy szomorúsággal küldjük szeretetünket és részvétünket Chester Bennington családjának és barátainak, Chester egy kedves, szelíd és nagylelkű lélek volt számunkra. Chris Cornell közelmúltbeli hasonló körülmények közti távozása rávilágít a függőség és a depresszió okozta démonjaink életveszélyes természetére, amely a társadalomban továbbra is csak megbélyegzést eredményez, különösen akkor, ha sikeres zenészekről van szó, akik a nyilvánosság számára tökéletes harmóniában élnek. Reméljük, hogy ezek a szívbemarkoló események tudatosságot és megértést hoznak ezen betegségekben szenvedő számára - különösen Chester, Chris és a mi generációnk életében.
-Brian Molko és Stefan Olsdal

Stone Temple Pilots
Chester, szomorú nap a mai, így, hogy tudjuk, sokan közülünk többé soha nem osztoznak a nevetésedben, a barátságodban és a szeretetedben. Megmutattad nekünk újra és újra, hogy hihetetlen ember vagy. A fény és a remény jelzője, az, ami mindig maradsz nekünk. Szeretünk Chester. Hiányozni fogsz nekünk.

System of a Down
Megdöbbenve és szomorúan fogadtam Chester Bennington távozásának hírét. Emlékszem, amikor először találkoztam Chesterrel. Rossz hangulatban voltam egy backstage-ben, bejött az öltözőbe, és feltöltötte a lelkemet, mielőtt a színpadra kerültem. Chesterrel és a Linkin Parkkal közös munkánk volt a legjobb, amikor valaha együtt dolgoztam egy másik művésszel. Otthon éreztem magam, amikor beléptem velük a színpadra a Hollywood Bowl-ban. Szívünk a Linkin Parké és Chester családjáé. Chester Bennington hiányzol.
-Daron Malakian

Green Day
Chesterrel találkoztam párszor. Nagyon kedves és nagyon okos volt. És pokoli jó énekes. A mentális egészség és a kábítószer-függőség valóban bonyolult kérdések. De csak hogy tudjátok, hogy nem vagytok egyedül! Pihenj békében, Chester. Hiányozni fogsz.
-Billy Joe Armstrong

Enter Shikari
Nagyon szomorúan hallgatjuk a Chester Benningtonról szóló híreket. És akik most ezeket olvassák, soha nem hallottak volna rólunk, ha a Linkin Park 2008-as turnéjára nem vittek volna minket magukkal a srácok. Pihenjen békében, testvér.

Nickelback
"Amikor az élet elvakít minket, a szerelem oly kedves nekünk." - Chester Bennington. Legyen könnyű utad, Sir.
A depresszió nem törődik az életkorral, faji hovatartozással, nemmel vagy státusszal. Nem diszkriminál. Azok, akikkel törődnek, tudják, hogy ott vagy a számukra.

Creed
A szívem ma ismét szünetel, ahogy próbálom felfogni egy zenész testvérünk életét. Egy valóban tehetséges és szelíd lélek, aki olyan gyógymódot hozott létre, amely gyógyulást, boldogságot és kényelmet teremtett a világ minden táján élő emberek számára. Ez hihetetlenül tragikus. A gondolataim és az imáim a feleségéhez és 6 gyermekéhez szólnak. Minél többet hallok az esetről, annál vegyesebb érzelmeket és dühöt érzek. Dühös vagyok azokra a kritizálókra, akik a médiumokból, barátokból, családtagokból vagy munkatársakból verbuválódtak, meg kell állniuk minden szinten. Azok, akik még soha nem szenvedtek függőségtől, az alkoholizmustól, a depressziótól vagy bármilyen más mentális betegségtől, csupán tudatlanságukat képesek felmutatni, az ítéletek és a kemény szavak óriási sértést okozhatnak. Az okozott fájdalom szó szerint a szakadék szélére sodorhat valakit, hogy végül megsemmisítse magát! A társadalomnak változni kell. Nehéz a szívem, és ki kell eresztenem ezeket az érzéseket, kérek mindenkit, hogy könyörüljön és tanúsítson megértést a szenvedőknek. Ne ítélkezzen senki. A depresszió nem választás, hanem a megbélyegzés és a tudatlanság következménye. Pihenjen békében testvérem.
- A néma könnyek okozzák a leghangosabb fájdalmat.

És végül, de nem utolsó sorban:

Mike Shinoda (Linkin Park)

Sokkot kaptunk és összetört a szívünk, de sajnos, igaz. Nemsokára jövünk a hivatalos közleménnyel.

 

 

Linkin Park, Chester Bennington, gyász

 

 

Szólj hozzá!


Ez a Vad Fruttik új dalának története

Ez a Vad Fruttik új dalának története

Nincs vissza címmel új dallal és a hozzá forgatott klippel jött ki a Vad Fruttik. A szám alkotói folyamata egészen rendhagyó módon történt,...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Egy tragédia miatt elhalasztották, most megvan a Call Me Karizma-koncert új időpontja

Bár tavaszi koncertturnéját egy, a dobosa életében bekövetkezett tragédia miatt halasztani kényszerült, Call Me Karizma betartotta ígéretét és itt az új dátum a budapesti koncertjére, úgyhogy mindenki átírhatja a naptárjában: Call Me Karizma – november 3., Turbina.

Bazi nagy majális a Bakáts téren: közös koncertet ad a Duckshell és a Besh o droM

Nem csak a munka ünnepét, hanem Magyarország Európai Unióhoz való csatlakozásának 20. évfordulóját is megünneplik 2024. május 1-én, szerdán a Ferencvárosban.
Új koncertek