Ákos újrakezdi

2014. május 28.  ·   Általános   ·  Antal

Mármint a Bonanza Banzaiból megismert páros kezdi újra, azaz Ákos újra Hauber Zsolttal írt dalt és áll színpadra a december 13-ai (hmm, Luca napja, majd meglátjuk, kinek mit hoz) koncerten a Papp László Sportarénában.

Ákos újrakezdi

Emellett a nagyon szintis Turné 2084 után már a Karcolatok 20 turnéra a korábban megszokottnál kisebb szerepben visszatért régi zenésztársak alkotják a csapatot újra, Lepés Gábor (Lepe) és Szakos Krisztián billentyűzik, Fekete Tibor (Samu) basszusgitározik, Kékkői Zalán gitározik és Bánfalvi Sándor dobol (a zenekar egyetlen férfi tagja, hangzott el Ákos szájából – láthatóan nagyon be lett ez tanulva, hiszen a sajtótájékoztató előtt a kezünkbe nyomott sajtóanyagon is megtalálható ez a poén, meg eleve múlt időben ismerteti a sajtótájékoztatón elhangzottakat az előzetes – és tényleg szinte minden szerepel benne, ami a sajtótájékoztatón elhangzott... Ha lehet ilyen időgépet kapni valahol, én is akarok, vagy legalább menni vele egy kört; bár  lehet, hogy az Ákost az állami juttatásairól kérdező abban a jövőben még nem volt jelen, legalábbis róla nem esik szó a sajtóanyagban – de legalább megtudhattuk, hogy Ákos az ezen pénzekből külföldön – Róma, Párizs, Moszkva – szervezett koncerteken alkalmanként 100 ezer forintos gázsit kap, ami az ő szintjén mondhatni aprópénz, ez utóbbit már én teszem hozzá, és minden gúny nélkül).

Ja, meg ott lesz persze Hauber Zsolt, gondolom, szintén billentyűs hangszereken.

Az alkalmat megragadva – ha már odacsődítették az újságírókat – bemutatták a sajtónak az új, már Hauber Zsolttal közösen írt dalt is – amelyet állítólag ma hajnalban kevertek készre közösen –, ha valaki nem értené, a sajtószóvivő szerint lirikszes (vö. lyrics), Ákos javításában szöveges változatban, végül is nem rossz, de nem is meghökkentően jó vagy újszerű, kb. olyan, mint Ákos 100 másik dala közül 99. Aki azokat szereti, azt nem fogja nagy csalódás érni. Nagyon bonanzás ízeket én nem érzek rajta, de nem biztos, hogy ez baj.

A sajtótájékoztató egyébként követhető volt élőben az interneten is az Ustream és a magentaszínű szponzor jóvoltából.

Akit érdekel, milyen az Újrakezdhetnénk című új dal, az mától beszerezheti a netes áruházakban, meghallgathatja a Petőfin, vagy elkérheti egy ismerősétől kölcsönbe valami fájlcserélőn. De az utóbbit nem én tanácsoltam. Ha minden kötél szakad, megnézheti/hallgathatja itt is:

A decemberi koncertre pedig ma (2014. május 28.) déltől lehet jegyeket kapni, jegyirodákban és interneten is, bár ez fájlcserélőn még nem fog menni. De ki tudja, mit hoz még a technikai fejlődés decemberig. Talán egy időgépet.


 

 

Szólj hozzá!


Presser Gábor még soha nem írt egyetlen énekesre szabott színpadi estet: most megtörtént

Presser Gábor még soha nem írt egyetlen énekesre...

Voltam Ibojka címmel színpadi estet írt Oláh Ibolyának Presser Gábor. A zeneszerző, előadó műve egy CD melléklettel ellátott verseskönyvben...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Indul a Sztárban sztár hatodik évada – Gesztesi Károly és Pintér Tenya is versenybe száll

Már nem kell sokat várnunk arra, hogy újra a képernyő elé ültessen minket az egyik legszórakoztatóbb magyar showműsor, a Sztárban sztár, aminek hatodik évada október 14-től indul útjára.

Elmarad az Alan Parsons Project koncertje!

Az eddig megvásárolt jegyek mostantól visszaválthatók a tervezett koncert dátumaitól számított 30 napig.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek
Andrejszki Judit és...
Andrejszki Judit és...
Máramarossziget (Sighetu Marmației) 
Musica Profana koncert
Musica Profana koncert
Gernyeszeg (Gornești) 
CZF 2019 | Bárest
Ausztrál...
Ausztrál...
Budapest