Nemzetközi turnékra, fellépésekre pályázhatnak a zenekarok

2018/09/21  ·   Általános   ·  koncert.hu

Ahogy arról ma már beszámoltunk, búcsúturnéra indul a Kiss. Mögöttük van már 45 év zenélés... Akik az elején tartanak még, azoknak jól jöhet egy kis lökés.

Nemzetközi turnékra, fellépésekre pályázhatnak a zenekarok

A Hangfoglaló Program a 2018/2019-es évadban is többféle támogatási formával igyekszik segíteni a nemzetközi piacokra igyekvő előadókat, amelyhez kapcsolódva ezúttal három témában jelentek meg pályázati felhívások.

A magyar elektronikus zene nemzetközi érvényesülésének támogatására 10 millió forintos keret áll rendelkezésre. A program történetében első alkalommal kiírt pályázatra elektronikus zenei műfajba sorolható együttesek, előadóművészek pályázhatnak, a támogatást pedig külföldi fellépésre és promócióra fordíthatják.

Százmillió forint áll rendelkezésre a külföldi élőzenei fellépések – vendégszereplések, koncertek, turnék – támogatására. Erre a pályázatra a könnyű-, jazz-, és világzenei műfajba besorolható, élőzenét játszó együttesek, előadóművészek jelentkezését várják. A pályázat keretében fellépésenként akár 600.000 Ft-ot is igényelhetnek a jelentkezők.

Ennek a két pályázatnak az elkészítésére ezúttal hosszabb határidő áll rendelkezésre – november 19-ig várják a jelentkezéseket az NKA honlapján –, ugyanis a kollégium azt szeretné, ha a zenekarok és előadók hosszabb távú, nemzetközi koncepciót is mellékelnének az anyagukhoz.

Ezek mellett a harmadik, szintén most megjelent pályázat, a külföldi könnyűzenei showcase fesztiválokon, valamint könnyűzenei konferenciákon való részvételt támogatja: a tervezett keretösszeg összesen 15 millió forint. Ez a kiírás a magyar könnyűzenében dolgozó szakembereket kívánja segíteni a nemzetközi kapcsolatok kiépítésében és elmélyítésében. Ennek a pályázatnak a benyújtására egy hónap áll rendelkezésre, a beadási határidő 2018. október 17., éjfél.

Hajrá!

NKA, Hangfoglaló, pályázat, támogatás, turné, külföldi fellépés

 

 

Szólj hozzá!


Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte –  és most Magyarországra jön

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte...

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

EGYÜTT A ROCK&ROLL-ért – 3 napos fesztivál koncertekkel Budapest szívében

A Rocky Monday Közhasznú Egyesület 2024. április 26-28. között, a VI. ker. Dessewffy utca 39 előtti szakaszon immáron negyedik alkalommal szervezi meg az "EGYÜTT A ROCK & ROLL-ért" elnevezésű zenés fesztiválját.

Amikor mindenki szerző a zenekarban – idén is izgalmas témákkal jön a Dalszerző Expo

Idén hetedik alkalommal szervezi meg az Artisjus a DEX Songwriting Expót. A rendezvényt 2018-ban indította el a szerzői egyesület azzal a céllal, hogy hiánypótló kezdeményezésként támogassa az információmegosztást és kapcsolatépítést a dalszerzői közösségen belül, valamint lehetőséget teremtsen a szakmai fejlődésre.
Új koncertek