A fotó illusztráció (gq-magazine.co.uk)

I Think It’s Going to Rain Today – Tom Odell és a budapesti eső

Tom Odell legutóbb 2019-ben járt nálunk (előtte már sokszor a Szigeten és a Strand fesztiválon meg a Volt-on), akkor a Barba Negra Music Club (Prielle Kornélia utca) volt a helyszín.
 
Fotó: Túry Gergely

Elviselhetetlen por, sziasztok, magyarok!, vidám vasárnap

Azért járunk Szigetelni, mert remek a hangulat, sok a helyszín és a fellépő, színvonalas koncertek vannak és kint vagyunk közben a jó levegőn. Négyből kettőt masszívan teljesített az idei Sziget, a többin van még mit javítani.
 
 
Eddie (Netflix)

Stranger Things, BTS, Charlie Puth, Harry Styles – ezerrel pörög a nyár

Ezekben a hetekben több meglepő dolog is történt úgy a slágerlistákon, mint a streamfelületeken, s a zenei felhozatallal kapcsolatban nem lehet okunk panaszra. (És akkor még nem beszéltünk a fesztiválokról és a koncertekről.)
 
Fotó: Twitter – a menedzsment engedélyével

Ilyen volt életem első K-pop koncertje a Barba Negrában

Az újságíró élete, főleg a zeneszerető újságíró élete leginkább játék és mese. De a dolga nem csak az, hogy a kedvenc zenekarait nézze meg és az ő koncertjeikről számoljon be: az új trendekről is muszáj tudomást szerezni és megnézni, hogy azok milyenek, hogy működnek, dolgoznak.
 
Fotó: Akvárium Klub Official

Palaye Royale (vendég: Charming Liars) Budapesten: egy Akvárium Nagy Hall legközelebb már nem lesz elég

F*cking craaaaazy – ordította a mellettem álló összes lány és fiú, amikor elkezdődött az év eddigi legnagyobb bulija az Akváriumban, és ez a hangulat végig kitartott, hiszen EZ a Palaye Royale védjegye. (In English below.)
 
Harry beenged minket a házába – Május 20-án érkezik Harry Styles új albuma

Háztűznéző: május 20-án érkezik Harry Styles új albuma

A minap jelentették be, hogy május 20-án jelenik meg Harry Styles új (3.) albuma, a Harry’s House. Az időzítés tökéletes, hiszen az énekes július 13-án érkezik az Arénába.
 
 
Fotó: kpopmap.com

A zene új álmot teremt – a K-pop beköltözik a Barba Negrába egy estére

Volt már Magyarországon K-pop koncert, csak akkor még sokkal kevésbé volt itthon ismert ez a műfaj. Most idelátogat a messzi Dél-Koreából egy fiatal csapat, az MCND, akiknek neve a Music Creates New Dream mondat kezdőbetűinek a rövidítése.
 
Szorongás és depresszió a zenészvilágban – inspiráció vagy hátráltató tényező?

Szorongás és depresszió a zenészvilágban – inspiráció vagy hátráltató tényező?

Az egész egy levelezéssel kezdődött a Tom Odell budapesti koncertjével kapcsolatos hírről, mármint, hogy a zenésznek is volt egy vagy több nehéz periódusa az életében... Aztán cikk lett belőle.
 
Fotó: Balming Tiger

Nem minden dél-korai zene K-pop: a Turbinában májusban meggyőződhetsz róla!

Ha valaki nem hallott még a Balming Tiger-ről, ne szégyellje magát! Nehezen jutnak el hozzánk alternatív projektek, különösképpen Ázsiából. Ezt a hiányt pótolja most a Turbina Kulturális Központ, amikor elhozza a Balming Tiger nevű dél-koreai társulatot Budapestre május 2-án.
 
A One Direction nem jutott el hozzánk, de Harry Styles jön, jön, jön!

Megvan Harry Styles koncertjének új időpontja!

Harry Styles 2020-ban jelentette be, hogy világkörüli turnéra indul, amelyben végre-valahára hazánkat is útba ejti. A Papp László Budapest Sportarénában adott volna koncertet 2020. május 31-én, amit az ismert okokból töröltek.
 
Vajon melyik világsztár jön Budapestre az immáron élő MTV EMA gálára?

Ők az MTV EMA gála magyar jelöltjei

A tavalyi virtuális közvetítés után idén ismét élő show-ként lesz látható világszerte az MTV EMA díjátadója. Ráadásul Budapestről! A november 14-én a Papp László Budapest Sportarénában megrendezésre kerülő globális eseményen várhatóan világsztárok lépnek majd fel.
 
Kiverte a biztosítékot a Sztárban sztár leszek

Kicsapta a biztosítékot a Sztárban sztár leszek

Külsős munkatársunk olyat tett, amire bennünket nagyon nehezen lehetne rávenni (ezek után meg pláne): megnézte a Sztárban sztárt. Véleménycikkünk következik.
 
A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek