The Loved One – 60 éves lenne ma Michael Hutchence

The Loved One – 60 éves lenne ma Michael Hutchence

60 éve ezen a napon született Sydney-ben Michael Kelland John Hutchence, az INXS kivételes tehetségű – és tragikus sorsú frontembere. Máig nem tudják biztosan, mi történt vele 1997. november 22-én abban a sydney-i hotelszobában.
 
Fotó: Harry Styles/FB

Harry Styles vékony jégen táncol

Általában rockzene-témában írom a cikkeimet, de most kivételt teszek – leginkább azért, mert időnként muszáj túllépni a megszokott kereteken, főleg akkor, ha egy olyan, általam nagyon tehetségesnek tartott énekes-dalszerzőről van szó, mint Harry Styles. Vékony jégen táncolok (ha...
 
 
Fotók: Mohai Balázs/MTI

Perfect Strangers az Arénában: tizenévesek és nyugdíjasok a Deep Purple-koncerten

A cím csak részben igaz, mert nem idegen számunkra a Deep Purple, hiszen számtalanszor jártak nálunk és generációk nőttek fel a zenéjükön. Az egyik olyan zenekar a Beatles, a Doors és a Led Zeppelin mellett, amit apu megmutat a gyereknek, aztán a gyerek az ő gyerekének és így tovább....
 
Hosszasan búcsúzkodik a Deep Purple

Addig fognak menni, amíg le nem esnek a színpadról – Deep Purple

Idén 50 éves a zenekar – mint sok más klasszikus rockbanda –, de pont ezért már nem annyira fiatalok, így a turné címe: "Long Goodbye Tour".
 
Kiscsillag

Udvaros Dorottyával lép fel a Kiscsillag a Parkban szombaton

A Kiscsillag zenekar évi rendes "nagykoncertjét" adja szombaton (augusztus 3.) a Park nagyszínpadán.
 
Fotó: Mohai Balázs/MTI

Levélféle STING-nek

Reméljük, megkapja a palackpostánkat (Message In A Bottle)...
 
 
Fotó: Mohai Zoltán/MTI

Never say never - csodálatos vokálok és minden, ami egy jó koncerthez kell:TOTO

Tartozom egy vallomással: néhány éven – vagy inkább évtizeden– keresztül, amikor a Toto Africa című dala megszólalt bármelyik rádióban (1982-es a nóta, úgyhogy ez elég régóta tart), engem a világból ki lehetett kergetni. Hallottam én, hogy nem rossz ez, van húzása, de annyira...
 
Fotó: Barba Negra/Photoinvisible

A fehér kígyó ismét lecsapott – Whitesnake a Track-ben

Szép nyári estéken Budapesten szépen megtelnek a koncerthelyszínek - a szabadtériek és a zártak egyaránt. Kedden este a fiúbanda-rajongók az Arénában Backstreet Boyson olvadozhattak, a rockerek egyik fele a Disturbed-ön a Parkban, másik részük a Barba Negra Track-ben a Whitesnake-en...
 
Új számmal készülhetünk a Whitesnake-bulira!

Új, smárolós számmal készülhetünk a Whitesnake-bulira!

Nem hazudtolta meg magát a Whitesnake: lendületes, pörgős új dalból készült videoklipet dobott piacra nemrégiben a februárban megjelent új lemezéről.
 
Új dal érkezett a hamarosan Budapesten koncertező Toto-tól

Új dal érkezett a hamarosan Budapesten koncertező Toto-tól

Hétfőn jelent meg a Toto új dala, mellyel tulajdonképpen beharangozzák a jövő hónap közepén induló európai turnéjukat, ami Londonban kezdődik és amelynek keretében június 27-én az Arénában is tiszteletüket teszik – a rajongók nagy örömére.
 
Vissza a hetvenes évekbe – Adam Lambert új dala

Vissza a hetvenes évekbe – Adam Lambert új dala

A múlt héten jelent meg a Queen-nel folyamatosan turnézó Adam Lambert legújabb dala, amelyben egy kicsit visszahozza a hetvenes évek rezgéseit – mindezt természetesen modern köntösbe öltöztetve.
 
Fotó: Mohai Balázs/MTI

Giorgio Moroder, akit mindenki ismer, de igazán senki sem

My name is Giovanni Giorgio, but everybody calls me Giorgio – azt hiszem, ez lehetett a múlt heti Aréna-beli koncert mottója.
 
A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek