Chris Cornell özvegye ezzel a fotóval köszöntötte fel keresztfiát

2020/05/27  ·   Bulvár   ·  koncert.hu

A Soundgarden és az Audioslave énekesének özvegye, Vicky Cornell hivatalos Instagram-fiókjában felettébb megható képeket osztott meg Cornellről.

Chris Cornell özvegye ezzel a  fotóval köszöntötte fel keresztfiát

„Boldog születésnapot gyönyörűséges keresztfiunknak! Mintha tegnap lett volna... Keresztapád olyan büszke volt és mindannyian nagyon szeretünk téged" – írta a fotó mellé.

Van még egy kép, ha ide kattintotok, eléritek – elnézve ezeket, sokkal nagyobb erővel támad a hiány érzése annál, mintha egy koncertfelvételt nézegetnénk... Egy keresztelői felvételt bámulva az embert nézzük, nem a zenészt, és ilyenkor válik élessé, hogy a zenész a zenéjében tovább él, míg keresztapu csak a fotókon idézhető fel...

Ilyenkor persze az ember nem érti, mi történhetett azon 2017. májusi napon, amikor a háromgyermekes rocksztár néhány órával egy koncertjük után felakasztotta magát a detroiti szállodai szobájában. A Guitar World olvasói a rock leghatalmasabb énekesének szavazták meg, negyedik volt az amerikai Hit Parader magazin „minden idők legjobb 100 énekesének listáján”, kilencedik volt a Rolling Stone „minden idők legjobb énekesei listáján”és 12. volt az MTV „22 legszenzációsabb hangja” versenyében. Mindössze 52 évet élt.

Özvegye és gyermekei – mindamellett, hogy éberen őrködnek zenei örökségén – beperelték Chris Cornell kezelőorvosát és társait gondatlanságért.

A toxikológiai vizsgálatok ugyanis azt mutatták, hogy a szervezetében jelentős mennyiségű szer volt: a vádirat szerint élete utolsó húsz hónapjában a zenésznek 940 adag lorazepám-tartalmú orvosságot írtak fel orvosai,  erre hivatkozott a család is, továbbá arra, hogy Cornellt nem tájékoztatták teljeskörűen a szer mellékhatásairól (pl. mentális problémák) és rendszeres szedésének esetleges következményeiről.

Vádolták a kezelőorvost  azzal is, hogy nem vette figyelembe a zenész függőségre való hajlamát, valamint azt sem, hogy a szer befolyásolja az ítélőképességet. Az ő felelősségének tartják, hogy a zenész minden kontroll nélkül, akár egy telefonhívással is hozzájutott a vényköteles gyógyszerhez, ami a vádirat szerint – és ebben a mennyiségben – súlyosan károsíthatja az ítélőképességet, csökkentve a páciens azon képességét, hogy gondolkodjon és ésszerűen cselekedjen...

Talán ez a válasz a nagy kérdésre, de igazán sosem tudjuk meg.

(Metalheadzone.com)

 

 

Chris Cornell, Vicky Cornell, Instagram

 

 

Szólj hozzá!


A pillangó újra kibontja szárnyát: 12 év után visszatér a Bijou

A pillangó újra kibontja szárnyát: 12 év után...

12 év után friss számokkal és májusi újraalakuló koncerttel jelentkezik a magyar Bijou zenekar.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Akik a hátukon viszik a zenét – könyv jelent meg a rockkoncertek roadjairól

Roadlegendák, legendás roadok címmel könyv jelent meg a hazai pop-rock színtér jól ismert technikusairól, azaz a roadokról. A kiadványt szombaton mutatták be a Rockmúzeumban.

A Halott Pénz eddigi legnagyobb koncertjére készül a Puskás Arénában

A zenekar idén ünnepli a Halott Pénz-sztori 20 éves jubileumát – 20 éve annak, hogy Marsalkó Dávid megjelentette az első Halott Pénz-dalt. Miközben javában készülnek a stadionos ünneplésre, a stúdióban is aktívak maradtak, érkezett is egy új dal.
Új koncertek