Énekesek a meNŐK listáján: Glamour Woman Of The Year 2018

2018/02/02  ·   Bulvár   ·  Labancz Andrea

10. alkalommal keressük az év asszonyait a Glamour Woman Of The Year 2018 keretén belül, ahol természetesen a zenész szakma is képviselteti magát.

Énekesek a meNŐK listáján: Glamour Woman Of The Year 2018

Idén összesen hat kategóriában szavazhatunk az általunk szimpatikusnak vélt jelöltre. Az év divattervezője, Az év színésznője, Az év vállalkozója, Az év lakberendezője és Az év közösségimédia szereplője mellett Az év énekesnőjére is voksolhatunk.

Az idei jelöltek a következők:

  • Dallos Bogi

A 20 éves, győri énekesnő 2014-ben robbant be a köztudatba „We All” című dalával, amelyet A Dal 2014-ben hallhattunk először. Negyedik helyig menetelt, és azóta is hatalmas népszerűségnek örvend. Ugyanebben az évben elnyerte a Fonogram-díjat is az év felfedezettje kategóriában. 2016-ban Dallos Bogi néven készítette el első önálló lemezét, amely 2017 tavaszán jelent meg, „Épp most” címmel (amin megtalálható többek között a „Már nem zavar” és a „Rólunk” című dal is). Az énekesnő nem csupán a dalolásban jeleskedik, hiszen elindította online talk show-ját saját Youtube csatornáján 7kornálam! címmel, melynek keretein belül ismert szereplők érkeznek hozzá egy rövid beszélgetésre és játékra. 2017 októbere óta műsorvezetőként jeleskedik az M2 Petőfi TV „Én vagyok itt” című műsorában.

  • Kollányi Zsuzsi

Kollányi Zsuzsit néhány éve vokalistaként ismerhettük meg, az utóbbi időben pedig önálló produkciókban is hallhatjuk. Próbálkozott tehetségkutatókkal is, már a 2011-es X-faktorban is szerepelt. Hat évig énekelt a StereoTone nevű zenekarban. Nagyon sok remek zenésszel dolgozott már együtt, többek között Király Lindával és Viktorral, Radics Gigivel és Bereczki Zolival. Curtis és Majka koncerteken pedig rendszerint találkozhatunk vele. A 2017-es Sztárban sztár című műsorban önállóan is bizonyított, és megmutatta, hogy mennyire sok oldalú és remek énekes, aki egyedül is kitűnően megállja a helyét a színpadon. 2016 júliusában jött ki első önálló klipje „Minden ugyanúgy van jól” címmel, azóta pedig rengeteg koprodukcióban hallhattuk és láthattuk. Mára már szinte állandó résztvevője a Pilvalkernek is.

 

  •  Lábas Viki

A balatoni lány a Szegedi Tudományegyetemen végzett etnológusként. Először a klasszikus zene játszott nagy szerepet az életében: 14 évig klarinétozott, majd ezután jött a népzene és a gimis “rockzenekarozás” – ennek köszönhetően találkozott 2013-ban Margaret Island másik két alapító tagjával, Füstös Bálinttal és Törőcsik Kristóffal. 2014-es debütálásukat követően a zenekarra hamar felfigyelt a szakma és a közönség is: megnyerték a Hangfoglaló Magyarországot, bekerültek a Nagy-Szín-Pad tehetségmutató versenybe és ugyanebben az évben Fonogram díjat kaptak az év felfedezettje kategóriában. Olyan slágerek szerzői, mint az Eső, a Veled minden vagy Lotfi Begivel írt közös daluk a Csillagtalan, ill. a JumoDaddyvel és Felcser Mátéval készített 2016-os EFOTT himnusz, a Feszt Szerelem. Az énekesnő a Margaret Island mellett 2016 óta tagja a Red Bull Pilvaker csapatának, rendszeresen színpadra lép a Random Trip színpadán, és mentorsegédként megfordult ByeAlex oldalán az X-faktorban is. Viki 2017-ben az év női előadója lett a VOLT fesztiválon megrendezett Petőfi Zene Díjon.

 

  • Lola

Lola azon kevés előadók közé tartozik, aki ki tudott nőni a „tini” korszakból és igazi díva vált belőle, akit az egyik legdekoratívabb énekesnőként tartanak számon. Immár több, mint egy évtizede színesíti a magyar könnyűzenei palettát. A 29 éves, hatvani énekesnő, hétéves kora óta énekel. Lola nevét jól ismerheti a közönség. 2006-ban készítette el első albumát, amely az Álomtánc nevet viselte (a címadó dal ismerős lehet...) és 2007-ben elérte az aranylemez minősítést. Több, egymást követő évben is az év énekesnőjének választották és az egyik legtöbb zenei díjjal rendelkező előadónők közé tartozik.

  • Schoblocher Barbara

A fiatal bajai lány gyerekkora óta énekesnőnek készül. Már kislánykorában szerepelt musicalekben, tagja volt tánckaroknak, versenyekre és énekstúdiós meghallgatásokra járt. Később a székesfehérvári Kodolányi János Főiskolán tanult, jazzszakon. Ott ismerte meg jelenlegi zenekara egyik tagját is, aki bemutatta a nagykiadós Jacked legénységének, amelyből 2012-ben megalakult a Blahalouisana nevű zenekar. A hat tagú zenekar egyetlen női tagjaként vezeti a csapatot. Rengeteget koncerteznek, fesztiválokra járnak, és eddig két albumuk jelent meg, az első egyik különlegessége, hogy nem adtak neki címet, míg a másodikat Alagutak, fények, nagymamád jegenyéi címmel adták ki, jelenleg épp a lemezbemutató turné zajlik országszerte.

Fotó: Blahalouisiana/FB

Szavazni a Glamour Women Of The Year oldalán lehet február végéig, márciusban pedig egy reprezentatív gála keretén belül hirdetik ki a végeredményt.

Forrás: Glamouronline

Glamour Woman Of The Year 2018, Dallod Bogi, Kollányi Zsuzsi, Lábas Viki, Lola, Schoblocher Barbara

 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek